2010. november 10., szerda

A kanadai miniszterelnök kiáll Izrael mellett

A Breaking Christian News cikke (eredeti itt olvasható)
Magyar változat: Országh György
- - - - - - -

A kanadai miniszterelnök, Stephen Harper nyilatkozata: bármi áron kiáll Izrael mellett

Aimee Herd : 2010 November 10: CTV Toronto, YouTube.com


"Elvégre sokkal több szavazat kapható azzal - sokkal több - hogy ha valaki Izrael ellenes, mint azzal, ha kiáll mellette. De amíg én miniszterelnök vagyok, addig akár az ENSZ-ben, akár a frankofón országokban, vagy bárhol máshol, Kanada tartani fogja az álláspontját, bármibe is kerül."

Prime Minister Stephen Harper
Hétfőn Kanada miniszterelnöke, Stephen Harper sürgető hangvételű beszédet tartott Ottawában a Parliament Hill-en, amikor is kinyilvánította saját és országa elkötelezettségét az Izrael melletti kiállás ügyében.
"Elvégre sokkal több szavazat kapható azzal - sokkal több - hogy ha valaki Izrael ellenes, mint azzal, ha kiáll mellette. De amíg én miniszterelnök vagyok, addig akár az ENSZ-ben, akár a frankofón országokban, vagy bárhol máshol, Kanada tartani fogja az álláspontját, bármibe is kerül."
Harper arra figyelmeztetett, hogy az Izrael ellenes retorika nem csak sértő, hanem veszélyes is.
Elmondta, hogy ő ki fog állni Izrael mellett "nem csak azért, mert ez a helyes, hanem mert a történelem is azt mutatja, és az Izrael ellen szerveződő tömeg nagyon is érthetően árulkodik róla, hogy azok, akik fenyegetik a zsidó nép létét, azok hosszú távon mindannyiunk számára fenyegetést jelentenek."

Nézze meg a YouTube videót Harper beszédéről az alábbi linkre kattintva.