2012. február 27., hétfő

Az élet ösvénye (Heti Üzenet - Rick Joyner)

Az élet ösvénye

2012., 8. hét




A keresztények nem arra vannak elhívva, hogy valami életfilozófiát, vagy erkölcsi-viselkedési rendszert kövessenek; arra vagyunk elhívva, hogy Valakit kövessünk - Krisztust. Az Út nem egy recept vagy egy szabályrendszer, hanem egy Személy. Az Igazság nem csak annyit jelent, hogy helyesek a tanításaink, noha ez is a célunk, hanem az Igazság, amelyet követni akarunk, egy Személy - Jézus az Igazság. Ő kell, hogy legyen az Életünk, ha igazán meg akarjuk ismerni Őt, mint az Utat és az Igazságot.

Azt mondta Jézus a János 10-ben, hogy az Ő juhai követik Őt, mert ismerik a hangját. Ezért volt mindig is a szolgálatunk elsődleges célja az, hogy megismerjük az Ő hangját, és hogy másoknak is segítsünk ebben. Ez volt a Word for the Week (Heti Üzenetek) fő témája tavaly, de idén még ennél is jóval tovább mehetünk, és fogunk is.

Ahogy már volt is szó róla, az emberek két alapvető módon ismerhetnek fel valaki mást - az arca és a hangja alapján. Számos könyv íródott már Isten hangjának a megismeréséről, amelyek sok bölcsen hangzó alapelvet tanítanak. Én viszont úgy gondolom, hogy nincs olyan alapelv, amelynek a segítségével megismerhetnénk az Úr hangját.


Például írhatnék egy fogalmazást arról, hogy egy konkrét személynek milyen a hangja, pontos jellemzést adhatnék róla, de amíg nem hallod meg személyesen, addig nem valószínű, hogy a tömegben ráismernél. Azt akarom mondani mindezzel, hogy sok alapelv segíthet abban, hogy megértsük például a prófétai kinyilatkoztatásokat, és hogy hogyan kell kezelni azokat, de azt semmi sem fogja tudni pótolni, hogy személyesen meghalljuk az Úr hangját. Ő azt mondta, hogy az Ő juhai ismerik a hangját.

Olyanokat szoktunk csinálni a MorningStar-ban, ami segít az embereknek, hogy elkezdjék személyesen meghallani az Úr hangját - például elhelyezzük őket valamelyik prófétai csoportnál. Ahogy ott ülnek a csoporttal, és arra törekednek, hogy meghallják az Úr hangját, Ő szólni fog hozzájuk. Amikor meghallják, hogy a csapat tagjai közül mások ugyanazt mondják, amit ők maguk hallottak, felépül a bizonyosságuk abban, hogy ők is az Urat hallják. Miközben ezekben a csoportokban szolgálnak, egy idő elteltével drámai módon felerősödhet az Úr hangjára való érzékenységük. Ezután már meg fogják hallani Őt a munkahelyen, vásárlás közben, vagy bármikor és bárhol, amikor és ahol Ő szólni akar.

Ahogy fentebb említettem, az Úr azt mondta, hogy az Ő juhai ismerik az Ő hangját - de azt nem mondta, hogy a bárányai is. A szellemben fiatalabb hívőknek gyakran arra van szükségük, hogy érettebb embereket kövessenek, amíg érettségre jutnak. Az egyik elsődleges módja annak, hogy éretté váljunk, és juhokká fejlődjünk, az, hogy megismerjük Ő hangját. Tanítványi életünk során ennek egy fundamentális célkitűzésnek kell lennie - hogy megismerjük az Ő hangját. Emellett elkötelezettnek kell lennünk abban is, hogy az egészséges tanítás fundamentumára építsünk, és bibliai nézőpontból szemléljük a világot. Ez is hozzátartozik az igazságban való növekedéshez és az igazság szeretetéhez, de az életünk szempontjából annak van fundamentális jelentősége, hogy azt a Személyt kövessük, aki maga az Igazság.

Ezért idén az egyik témánk és célunk az lesz, hogy sokkal jobban megismerjük az Úr hangját, mert Őt magát akarjuk megismerni még jobban. Tanítványaiként az legyen a végső célunk, hogy olyanok legyünk, mint Ő, úgy gondolkodjunk, mint Ő, úgy lássuk a világot és az eseményeket, mint Ő, és úgy használhasson bennünket, ahogy Ő szeretné.

Kérlek, fontoljátok meg azt, hogy kitűzitek célul magatok elé, hogy minden héten halljatok valamit az Úrtól egy másik ember érdekében. Ez lehet egy igevers, ami megérintett valakivel kapcsolatban, vagy egyszerűen egy benyomás. Láttam, hogyan tudják az ilyen benyomások radikálisan megváltoztatni valakinek az életét, akár 180 fokkal visszafordítani a pusztulásba vezető útról, egy gyümölcsöző, boldog életre. Ha elkezdünk reagálni, és elmondjuk ezeket, akkor az Úr többet is fog adni. Hamarosan minden nap hatással leszünk az emberek életére az Úrért és az Ő királyságáért.

- - -
Fordítás: Országh György