2013. június 19., szerda

Mexikó leggazdagabb városát átadta Jézusnak a polgármester


(Mexikó)—Mexikó leggazdagabb és egyik legnagyobb városa Monterrey, amelynek a polgármestere Margarita Arellanes. A polgármester asszony, egy pásztori szövetség rendezvényén, nemrég nyilvánosan átadta a várost "a mi Urunk Jézus Krisztusnak, hogy az Ő békességének és áldásainak a Királysága megszilárduljon."

Ez a bátor szónoklat nem maradt visszhang nélkül Mexikóban.

A Christianity Today beszámolója szerint, Arellanes, aki korábban ügyvéd volt, azt mondta, gondosan odafigyelt, hogy elkerülje azokat a vádakat, miszerint össze akarná mosni az egyházi és az állami ügyeket. Ezért előzőleg megbizonyosodott róla, hogy jogilag rendben van a beszéd. Kiemelte, hogy amit kihirdetett, azt magánemberként, egyszerű állampolgárként tette, és nem polgármesterként. A keresztényeknek, természetesen, semmilyen problémát nem okozott ez a koncepció és a beszéd, sőt, örülnek neki.

Monterrey, Mexikó egyik legmodernebb és leggazdagabb városa az utóbbi években rendkívüli mértékben szenvedte el a kábítószerrel kapcsolatos erőszakot, amely rekord méreteket öltött Északkelet-Mexikóban, ahol Monterrey városa is található. Az emberrablások száma is ijesztően megugrott a városhoz tartozó környéken. A város belső részén napi egy vagy két emberrablás történik, a külvárosi területeken azonban ennél is több. Ráadásul a lakosság attól is tart, hogy a rendőrség összejátszik az emberrablókkal - 2011-ben például egy helyi rendőrőrsön 17 emberrablás áldozatát tartották fogva, emiatt a polgárok kevésbé valószínű, hogy ilyen bejelentést tesznek.

A polgármester beszédében a következőket mondta: "Én, Margarita Alicia Arellanes, átadom Nuevo León államban Monterrey városát a mi Urunk Jézus Krisztusnak, hogy az Ő békességének és áldásainak a királysága megszilárduljon. Megnyitom ennek az önkormányzati területnek a kapuit Isten előtt, aki a legfelsőbb hatalom. Elismerem, hogy az ő jelenléte és segítsége nélkül nem lehetnek valódi sikereink."

Felolvasta a 40. zsoltárt, majd a kritikákra számítva megemlítette azokat, akik valószínűleg szembeszállnak majd ezzel az odaszenteléssel. "Nevetséges, hogy egyeseket megdöbbent, ha nyíltan beszélünk Istenről. Ezzel magukról bizonyítják be, hogy intoleránsak. Viszont csendben tolerálják a gyűlöletet és a gonoszságot."

"Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őre, és emiatt mély tisztelettel és hódolattal, alázatosan arra kérem Istent, amelynek ez a közösség a tanúja, hogy lépjen be ebbe a városba, és tegye a lakhelyévé" - mondta a polgármester.

A város átadásáról szóló beszéd részlete videón: http://youtu.be/UYwvE0aKb-c
- - -
A blog szerkesztőjének a kommentárja: Amikor Magyarországért és a városainkért imádkozunk, jobb lenne, ha nem pártpreferenciák alapján imádkoznánk, hanem hasonlóan komoly, komolyan vehető lépésekért, és olyan bátor emberekért, akik készek megtenni ugyanezt és hasonlókat szívből - hogy eljöjjön Isten királysága, és az Ő akarata legyen meg itt a földön, mint a mennyben. (OGy)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Magyar nyelvű összefoglaló: Országh György