2013. június 6., csütörtök

Közel

Keresztelő János fő mondanivalója: "Azokban a napokban megjelent Júdea pusztájában Bemerítő János és ezt hirdette: „Térjetek új felismerésre, mert itt van közel a mennyek királysága!”" (Máté 3:1-2)

Jézus is ezt hirdette kezdettől fogva: "Ez időtől kezdve Jézus hirdetni kezdte: „Térjetek új felismerésre, mert közel van a mennyek királysága!”" (Máté 4:17)

Az első dolog, amiben meg kellett változtatni a gondolkodásukat - és nekünk is - az volt, hogy a menny királysága nem távol van, hanem közel. Ez a mai napig ugyanígy érvényes. Neked is ez az első lépés a megtérésedben, hogy mostantól azt a szemléletet választod: a menny közel van. Itt, ahol vagy.

A keleti mágusok ezt felismerték, és követték a csillagot, majd amikor megtalálták Isten Fiát, hódoltak neki. (Lásd Máté 2). Pál is ezt hirdette a görögöknek: "hogy az Istent megkeressék, hogy hátha kitapogathatnák és megtalálhatnák őt, hiszen egyikünktől sincs messze az Isten. Hiszen benne élünk, mozgunk és vagyunk". (ApCs 17:27-28)

Jó dolog a megtérés. Azt jelenti, hogy elfogadom az igazságot, és onnantól kezdve úgy szemlélem a világot, az életet, mindent. Istent is, a mennyet is. Az az igazság, hogy közel van. Mindig is közel volt hozzád. Most, hogy ezt felismerted, lehetőséged van megtapasztalni is. Megnyílik a szemed egy új világra, amely az eredeti otthonod, a származási helyed. A menny, amely közel van, és minden lehetőség készen áll, hogy beköltözzön a bensődbe, és átformálja az egész lényedet, mennyeire.

Nyisd meg a kapuidat - a hitedet, a szádat, és biztos, hogy tapasztalod, tapasztaltad is már az indíttatást, hogy szólalj meg, szólítsd meg a teremtődet. Jézus az összeköttetésed, ő végig segíteni fog, és bemutatja neked az elmondhatatlant, a leírhatatlant. Egy valóságos vándorútra indulhatsz vele, amelyen tanulsz, megismersz, és csodálatosan változol; tapasztalsz, és olyan dolgokban veszel részt, amiről talán még nem is álmodtál.

Túl szépen hangzik? Nem, a valósághoz képest ez nagyon is kevés, amit itt le tudtam írni. A valóság ott van, ahol vagy. A menny közel van...