2013. június 20., csütörtök

Friss hírek az Iránban bebörtönzött Saeed pásztorról

Saeed és két gyermeke / Fotó: ACLJ

Az igazságtalanul bebörtönzött amerikai állampolgárságú lelkipásztor, Saeed Abedini családjának a hét elején lehetősége nyílt arra, hogy meglátogassa őt az iráni Evin börtönben. Jó kedélyállapotban találták.

Saeed pásztor elmondta a családjának, hogy a börtönben elszenvedett megverésekből és kínzásokból származó legsúlyosabb problémáinak a tünetei enyhültek. A hasában azonban továbbra is erős fájdalmai vannak, ami orvosi ellátást igényelne. Az iráni rezsim továbbra sem hajlandó ilyen orvosi kezelést biztosítani.

Saeed pásztor arról is beszámolt, hogy a múlt heti iráni elnökválasztás óta a börtönőrök és más hivatalnokok azzal fenyegették, hogy egy távolabbi börtönbe fogják áthelyezni, Irán déli részére. Így viszont szinte lehetetlenné tennék a családjának a további látogatásokat, valamint megszakítanák azokat a baráti kapcsolatokat is, amelyeket a szintén lelkiismereti okokból bebörtönzött társaival alakított ki azóta.

Noha ezek valószínűleg csak üres fenyegetések, amelyek azt a célt szolgálják, hogy megtörjék Saeed pásztort, csak a mindennapi nehézségeit szaporítják - a raboskodása mellett a fogvatartói miatt elszenvedett lelki terrort is.

Mindezekkel együtt, a szerény fejlemények az egészségében és kedélyállapotában azt bizonyítják, hogy meghallgatásra találtak a sokak által érte mondott imádságok.

Imádkozzunk tovább Saeed pásztorért, az egészségéért és a kiszabadulásáért. A története (angol nyelven) megtalálható és megosztható a SaveSaeed.com oldalon. Az ACLJ, amely az Abedini családot is támogató amerikai jogvédő szervezet, folyamatosan fog tájékoztatást adni a pásztor állapotáról és a kiszabadulása érdekében tett erőfeszítésekről.


A Gyuri naplója blogon pedig szintén megtaláljátok majd ezeket az információkat, amelyeket figyelemmel kísérek az angol nyelvű híroldalakon, és lefordítom illetve közzéteszem a friss híreket.


Az összes eddigi cikk a Gyuri naplója blogon Saeed Abedini pásztorról ide kattintva olvasható.

Magyar változat: Országh György - Gyuri naplója - gyurinaploja.blogspot.com
Forrás: ACLJ