2016. február 1., hétfő

A legnagyobb bátorítás - A Jelenések Könyve (3. rész)


A legnagyobb bátorítás - A Jelenések Könyve

2016., 4. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Amikor elkezdjük megérteni a Jelenések könyvét, a Biblia könyvei közül az egyik legnagyobb bátorítássá válik. Figyeld meg az ígéretet a harmadik versben:

Áldott, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van.

Már az is áldással jár, ha valaki olvas a Jelenésekből, és az is, ha valaki megtartja mindazt, ami benne le van írva. Minden bizonnyal érdemes az időnkből erre a tanulmányra fordítani. Isten bármely áldása jobb a földi kincseknél - jobb, mintha egy aranylelőhelyre találnánk az udvarunkban. 

Ahogy megértjük azt, ami a Jelenésekben le van írva, meg fogjuk érteni ezeket az áldásokat is. Lehet, hogy ez az általad legkevésbé kedvelt könyv a Bibliában, de fogadni mernék, hogy ahogy haladni fogunk ebben a tanulmánysorozatban, a kedvenced lesz. A Jelenések könyvében lévő bátorítás talán a legnagyobb, amit ember valaha is kapott. Az üzenete a legjobb hír, amit az emberiség valaha hallhat, mivel tartalmazza a királyság üzenetének a magját. 

Ahogy azt már említettük, ez a könyv a Jézus Krisztusról szóló kijelentés. Ő nemcsak az Atya szeretete, hanem az emberiség legnagyobb vágya. Azzal, hogy felemeltetett, Magához vonz mindenkit. A Jelenések Könyve felemeli Őt és leírja az Ő helyét az örökkévalóságban. Ahogy egyre érettebbé válunk Krisztusban, az, hogy láthassuk Őt és az Ő dicsőségét, sokkal izgalmasabb, mint meglátni a jutalmunkat az örökkévalóságban. A jutalmunk leírhatatlanul szép, de a legnagyobb jutalom mindenek felett​ az, hogy Őt és az Atyát​ láthatjuk.​

Egyetlen testvérünkre sem lehetünk olyan büszkék, mint Jézusra. Senki s​e​m olyan jó hozzánk, mint Ő. Nincs földi apa, akire olyan büszkék lehetnénk, vagy aki olyan csodálatos lenne, mint a Mennyei Atyánk. Ismerhetjük Őket és közel lehetünk Hozzájuk már most. Azt az ígéretet kaptuk, hogy ha mi közeledünk a ​Úrhoz, Ő közeledni fog hozzánk. ​Bármikor ​​olyan közel ​tudunk lenni Hozzá, amennyire csak szeretnénk (lásd Jakab 4: 8)

Ahogy a Jelenések Könyvét tanulmányozzuk, közeledni fogunk Hozzá. ​Már azáltal​ is​, hogy részt veszünk ebben a tanulmányban, arra törekedve, hogy jobban megismerjük a "Jézus Krisztusról szóló kijelentést", egy nagyobb áldást fogunk nyerni. Ha megtesszük azokat a dolgokat, amelyekről ír, mindennél nagyobb áldásban lesz részünk. 

Egy mélyebb kijelentést nyerni Jézusról a leglényegesebb dolog, de látható egy eseménysor is ebben a próféciában, amelyet szeretnénk megérteni. Ez is ki van jelentve a Jelenések 1:1-ben: 

Ez Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki, hogy közölje szolgáival mindazt, aminek hamarosan meg kell történnie

Amikor azt mondja, hogy mindennek "hamarosan meg kell történnie", komolyan gondolta. Az előre megjövendölt események ebben a próféciában mindjárt azután kezdtek el valóra válni, miután János megkapta a kijelentést. Közel kétezer éven keresztül folyamatosan bontakozott ki a prófécia. Nem teljesedett be még minden, de a legnagyobb rész igen.

Bár a prófécia egy részének még be kell teljesednie, azok, akik azt gondolják, hogy ezek az események a végidőkről szólnak, figyelmen kívül hagyják a történelmet. A pontosság, amivel ezek az események beteljesedtek, nemcsak bátorít és felvidít, de jelzi is, hogy mire számítsunk a következőkben. ​Íme egy kis bátorítás - a legjobb részek még ezután fognak beteljesedni!

Mindez nem azt jelenti, hogy nem lesznek​ megpróbáltatások. A legnehezebb idők még csak most kezdenek kibontakozni, de nem fognak sokáig tartani. Annyira rövid ideig tartanak, hogy egy radarkészülék kijelzőjén is alig lehetne észrevenni. Ezt a rövid radarjelet követően a legszebb és legizgalmasabb időket fogjuk élni, amit a világ valaha látott.
  
Az első versben János úgy írja, hogy az ebben a könyvben leírt események "hamarosan be fognak következni". A harmadik vers végén újra megerősíti, hogy "az idő közel van". Ami a jövőt jelentette János számára, számunkra már a múlt. Friss hívőként megfigyeltem, hogy sok prófécia a Bibliából, főleg Dániel és a Jelenések Könyve, nem érthető a történelem ismerete nélkül. Ezért töltöttem több mint negyven évet ezeknek a tanulmányozásával. 

Ha úgy gondolod, hogy neked nincs ennyi időd a történelem tanulmányozására, nos, nem is szükséges. Mindannyiunknak különböző szerepünk van. Az én egyik feladatom mély tanulmányokat végezni és ​összesűrítve átadni azok számára, akiknek nincs rá idejük, de szükségük van az ismeretre. Ez az egész Isten és ember megértéséről szól. Enélkül nem fogunk jól boldogulni az elkövetkezendőkben. Az, ami ezután fog a Földön történni, az egyik legnagyobb kijelentés lesz Istenről és emberről. ​Ezzel fog kiteljesedni a nagy vándorutunk.

------------------------------------
Fordítás: Gáll Edit
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - The Greatest Encouragement—The Book of Revelation