2013. október 29., kedd

"Megjegyzések", amiket nem teszek közzé

Kedves Testvérek!

Kérlek olvassátok el az álláspontomat a hozzászólások/megjegyzések írásával és azok közzétételével kapcsolatban itt a "Gyuri naplója" blogon.

Néhányan írtak már megjegyzéseket a blog bejegyzéseihez, ami általában a témával volt kapcsolatos. Ezeket mindig "moderálás után" teszem közzé, vagyis megnézem, hogy érdemes-e, hasznos-e.

Ezek között sajnos voltak már bölcstelen személyes imakérések, vagy romboló megjegyzések, amiket nem teszek közzé.

Többször volt már olyan, aki az imakéréseit itt szerette volna a nyilvánossággal tudatni. Ez konkrétan néhány napja is történt. Sajnos egy másik ember nevét is beleírta, de a meggyőződésem szerint egy ilyen "imakérés" több szempontból is helytelen. Egyrészt mások nevét ne írjuk ki az internetre az illető tudta nélkül, főleg ne személyes kapcsolati konfliktusok vagy hasonlók kapcsán. Emellett, ha valaki azt akarja, hogy a másik ember viszonyulása változzon meg, az már eleve rosszul veszi ki magát. (Sajnos visszaüzenni sem tudok neki, mert "Névtelen"-ként írta, és semmilyen más elérhetőség sem volt megadva. Remélem ezt most olvassa ő is.) A harmadik fontos dolog, hogy ezen a blogon nincs rendszeresítve ima- és közbenjáró szolgálat. Mindazáltal, ha személyes kérésetek van felém, mert úgy gondoljátok, hogy nincs olyan a személyes ismerőseitek között, akit megkérhetnétek, hogy imádkozzon értetek, akkor írjatok nyugodtan egy személyes üzenetet (Kapcsolat menü - egyelőre technikai okok miatt csak az emailcímem van ott, de azon írhattok nekem). Nem garantálom, hogy mindenért automatikusan imádkozom, egyrészt mivel általában nem ismerem azokat aki írnak, vagy mert azt a konkrét dolgot kellene jobban tudnom. Van olyan is, hogy az Úr úgy vezet, hogy tudom mit imádkozzak, de ez nem mindig van így. Erről a témáról ennyit tudok most írni. Az lenne az ideális, ha mindenkinek lennének a személyes ismerősei között olyan testvérek, barátok, akiknek a segítségét tudják kérni ilyen helyzetekben. Persze addig is segíthetünk egymásnak azzal, hogy imádkozzunk egymásért.

Egy másik téma a bejegyzésekről írt vélemények, hozzászólások Van amikor közzéteszem ezeket, még akkor is, ha negatív vélemény a bejegyzésről, tehát aki írja, valamiért nem ért egyet azzal, amit a blogra kitettem. Ezzel önmagában semmi baj nincs, nem kell, hogy mindenben egyezzen a véleményünk. Ha tiszteljük egymást, meg a többi olvasót, akkor ilyenkor is lehet építő az ellenvélemény írása, feltéve, hogy tudunk értelmesen társalogni egymással. Épp ezért ilyeneket is találhattok néhány helyen itt a blogon.

Amikor ezek az értékek hiányoznak (a kölcsönös tisztelet és az értelmes eszmecsere), akkor nem teszem közzé a megjegyzést, és ez néha felháborodást vált ki az írójából. Ha a tiszteletlenség jelenik meg a szavaidban, akkor ne is gondold, hogy itt helye van ennek - ugyanis Krisztus Testében sem lenne a helye az ilyen szövegeknek. Illetve olyan is előfordult, hogy egy felvetett kérdésre vagy ellenvéleményre megadtam a saját magyarázatomat, hogy tisztázzam pl. a félreértést (szintén hozzászólás formájában, azaz megjegyzésként), és ennek ellenére ugyanazt hajtogatta a kedves olvasó. Ilyenkor sem teszem közzé újra meg újra ezt, elég volt egyszer megjeleníteni ugyanazt a véleményt, mert nem az üzengetés helyének szántam ezt a blogot, és nem valami fórumnak. Tehát a megjegyzések lehetősége nem ezt a célt szolgálja. 

Ezek miatt gondolkodtam rajta, hogy teljesen ki is kapcsoljam a megjegyzések lehetőségét, de csupán ezért nem fogom. Inkább továbbra is használom a moderálási lehetőséget, ehhez mindenkinek a megértését kérem. Az a célom, hogy "mindenek épülésre legyenek".

Szeretettel: Gyuri