2013. október 31., csütörtök

Az evangélium hatalmas ziccerhelyzetei előtt állunk!

Az alábbiakban egy rövid összefoglalót olvashattok egy nemzetközi összefogásról a világűrből várható veszélyekkel kapcsolatban, amit egy bibliai szemléletű reflektálás követ arról, hogy hatalmas ziccerhelyzet előtt állunk, akik ismerjük a mi Üdvözítőnket!

Űrhajósok felhívása az aszteroida veszély miatti összefogásra

Pénteken (2013. október 25-én) a New York-i Természettudományi Múzeumban tartott nyilvános rendezvényen hangzott el egy, a nemzetközi közösségnek szóló felhívás, amelyet az Űrkutatók Szövetsége (ASE) fogalmazott meg. A professzionális űrhajósokból álló társaság arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell tenni a veszélyes aszteroidák fenyegetésével szembeni soron következő létfontosságú lépéseket. 

“A kisbolygók becsapódása drámai fordulatokat hozott már eddig is a földi életben, és egy kóbor aszteroida bizonyosan neki fog ütközni a földnek, ami világméretű fenyegetést jelent az emberi élet és társadalom számára”, állította Tom Jones űrhajós. “Az eddigi kutatási eredmények a potenciális veszélyt jelentő földközeli objektumok (NEO-k) alig 1%-át mutatták ki, és a mai teleszkópok sem voltak képesek figyelmeztetni bennünket a 2013. februárjában történt cseljabinszki becsapódásra, amely 440 kilotonna robbanó energiát szabadított fel, és több mint 1000 embernek okozott sérüléseket. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem fedeztük fel azoknak az objektumoknak a 99%-át, amelyek elég nagy méretűek ahhoz, hogy akár egy nagyvárosnyi területet is a földdel egyenlővé tegyenek.

Nagyobb kép megtekintése | Ez a grafika a potenciális veszélyt hordozó több mint 1400 ismert aszteroida körpályáit mutatja be, 2013 elején. A kép közepén belülről a harmadik kör a Föld körpályája. Kép forrása: NASA
A rendezvényen az ASE felhívásában az aszteroidákkal szembeni védelem lépéseiként többek között azt fogalmazta meg, hogy az ENSZ és az egyes országok kormányai is tegyenek meg minden adminisztratív előkészületet, és tűzzék ki célul a bolygónkat veszélyeztető körülbelül egymillió földközeli objektum felkutatását, amelyhez 2020-ig indítsanak útnak egy űrbázisú kutató teleszkópot; valamint, hogy tíz éven belül történjen egy nemzetközi elterelési demonstráció, amelynek során egy kisebb földközeli aszteroida útvonalát megváltoztatják.

(Hírforrás: earthsky.org)

Eddig a hír összefoglalója. Személyes véleményem, és úgy gondolom, nem vagyok egyedül ezzel, hogy habár a világ nemzetközi összefogást sürget a kisbolygók becsapódásával szembeni védelemre, a Biblia próféciái egyértelművé teszik, hogy néhány ilyen esemény elkerülhetetlen lesz. A mostani világkorszak végén Isten ítéletének a részét képezi több jelentős becsapódás, ami súlyos hatással lesz a földi életre.

Ezeket kétezer éve tudjuk a Jelenések könyvéből. A Jelenések 8:8-11 két konkrét jövőbeni becsapódás részletes eseményeiről tudósít:

A második angyal is trombitált. Ekkor belezuhant a tengerbe valami, ami hatalmas lángoló hegyhez hasonlított. Ettől vérré változott a tenger egyharmada, elpusztult a tengeri élőlények harmadrésze és a hajók harmadrésze is.
Amikor a harmadik angyal trombitált, egy óriási csillag zuhant le az égből, amely úgy lángolt, mint a fáklya. Ráesett a folyók egyharmadára és a vízforrásokra. A csillag neve „Üröm” volt. A vizek egyharmada olyan keserű lett, mint az üröm, és sok ember meghalt, mert ilyen keserű vizet ivott. (Egyszerű Fordítás)

Ez a téma egy komolyabb tanulmányt is érdemel, amelyet a közeljövőben szeretnék is megjelentetni. Addig is előzetesen annyit, hogy az itt megemlített próféciák eseményei még az elragadtatásunk előtt következnek be. Mivel konkrét részleteket tudnunk előre a Bibliából, hatalmas ziccerhelyzet előtt állunk, hogy felkészítsük az embereket ezekre az eseményekre, illetve arra, hogy amikor ezek a kisbolygó (aszteroida) becsapódások megtörténnek, felhívhassuk a figyelmüket a Biblia igazságára, és az üdvösség lehetőségére Jézus Krisztusban! Valójában minél előbb tesszük közismertté ezeket dolgokat, annál jobb.

Készüljünk a nagy aratásra, az emberek tömeges megtérésére, többek között a jövő eseményeire való saját felkészültségünkkel is. A világ félelemben lesz, hogy milyen események következnek a földre, ahogy Jézus megmondta előre. De a mi küldetésünk az, hogy feloldjuk az emberek félelmét, megmutatva Isten szeretetét, azt az igazságot, amely szabaddá tesz.

A nemzetközi összefogás és a világűrben demonstrált kisbolygó eltérítési kísérletek nem fogják tudni valóságosan megszüntetni az emberek félelmét. Csak az evangélium igazsága képes erre, amelynek mi vagyunk a szolgái. Valódi ziccerhelyzetek előtt állunk! Készüljünk!

Országh György