2013. október 20., vasárnap

Isteni lehetetlenség

Faith Tabernacle, ft111.com
2013. október 20

BRADY MATHIS
(Kremmling, Colorado)

Isteni lehetetlenség

Azt szoktuk mondani, hogy Isten nem kér tőlünk olyat, amit nem tudunk megtenni, de ez nem teljesen igaz. Lehetetlent is fog kérni tőled, ahogy a tanítványokkal is ezt tette a Máté 14. fejezetében. Ötezer család követte Jézust egy távoli helyre, a nap végén pedig megéheztek. Ugyanolyan kérés lett volna, hogy a tanítványai utazzanak a holdra, mint az hogy adjanak enni a tömegnek - mégis erre kérte őket.

Azt látom, hogy a tanítványok ugyanúgy reagáltak, ahogy én is szoktam reagálni, amikor hasonló feladat elé kerülök: azzal szoktuk kezdeni, hogy felsoroljuk Istennek a korlátozó tényezőket (amiket persze Ő már addig is jól tudott). Mire számítunk ilyenkor? Talán azt fogja mondani Isten, hogy "Ja tényleg igazad van, nem vettem figyelembe azt a tényt, hogy csak néhány halunk van, szerintem nem is tudunk enni adni az embereknek..." Butaság! Minden alkalommal, amikor azt veszed észre, hogy a tényeket sorolod fel Istennek, valószínűleg éppen akkor kényszerülsz Isten akaratából a lehetetlent megtenni. Ebben a megpróbáltatásban a helyes reakció az, hogy követjük Jézus utasítását, amit a fiúknak adott ebben a történetben, amikor a korlátozott forrásra terelte a figyelmüket: "Hozzátok azokat ide Hozzám."

Amikor Isten arra kér, hogy tedd meg a lehetetlent, akkor nem azt akarja, hogy próbáld meg megvalósítani! Azt akarja, hogy mindent, amid van, vigyél Hozzá, hogy valami olyat mutathasson neked, amit még soha nem láttál.