2013. július 17., szerda

Az uralkodásra felkészítő kiképzés

Az uralkodásra felkészítő kiképzés - A Nagy Küldetés, 29. rész


2013., 29. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet


Korábban már beszéltünk arról, hogy Jézus azt mondta, hogy "Az aratás ennek a korszaknak a vége" (lásd Máté 13:39). Először is a jövő legnagyobb betakarításáról beszélt, ami a korszak végén lesz, ugyanakkor az aratás annak is az ideje, amikor minden, ami el volt vetve, beérik. Ezt most, a mi időnkben látjuk is kibontakozni, amint a jó és a rossz, ami el lett vetve az emberiségben, most jut el a teljesen beérett állapotra. Ennek a megértésére fogunk koncentrálni, mert a világosság, vagyis az igazság oszlatja el a sötétséget.

Nagyon sok bibliai prófécia szól a korszak végéről, amelyekben a jónak és a gonosznak ez a teljességre jutása, beérése fogja kiváltani a végidők legnagyobb konfliktusát. Ezért lesz majd, hogy sötétség borítja a földet és éjszaka a népeket éppen akkor, amikor az Úr dicsősége megmutatkozik az Ő népén (lásd Ésaiás 60:1-2). Ekkor, ahogy a prófécia következő versében olvasható, a nemzetek a világossághoz fognak jönni. A világosság fog győzni!

Ezért hát, miközben haladunk az úton, tudnunk kell, hogy a győzelem felé menetelünk, és nem a vereség felé! Lehet, hogy nem mindenki marad életben a végéig, és ezért nem látja meg ezt itt a földön, de még ha nem is leszünk itt végig, akkor is a tanúbizonyságok nagy csoportjába fogunk tartozni, akik mindannyian betöltötték a maguk részét az ezekre az időkre való felkészülésben. Mivel a győzelem biztosítva van, ezért az igazi kérdés csak az, hogy hogyan fogunk szerepelni ebben a végső csatában.

Ennek az egész korszaknak a rendeltetése az uralkodásra felkészítő kiképzés. A korszak fő célja az, hogy az Úr olyan menyasszonyt keressen magának, aki Vele együtt fog uralkodni. Be kell bizonyulnia, hogy kipróbált hitünk van, az Úr iránti és az Ő igazsága iránti szeretetünk is próbaálló, úgyhogy ezért engedte meg Isten ezt a korszakot.

Másodsorban, egy örök időkre szóló tanulságul fog szolgálni, arra nézve, hogy milyen hatásai vannak a bűnnek, és mi a végső következménye az Isten elleni lázadásnak. Mindemellett ott lesz az örök tanulság arra nézve is, hogy az igazság diadalmaskodik. Az Úr visszajön, az Ő királysága is közeleg, és az Ő akarata fog megvalósulni itt, ezen a földön, ugyanúgy, mint a mennyben. Ez teljesen biztos. Most annak kell eldőlnie, hogy kik fognak Vele együtt uralkodni az eljövendő korszakban, és hogy milyen pozíciónk lesz az Ő királyságában.

A mai nap egy fontos nap az életedben. Ma részesülsz a végső rendeltetésedre szóló felkészítésben. Fel tudod fogni ezt? Volt a történelemben néhány olyan háborús csata, ami csak egy rövid ideig tartott, viszont a hadsereg teljesítménye a katonák kiképzésének és felkészítésének az eredménye volt. Ezért hát a végső csatában való teljesítményünket a kiképzésünk fogja meghatározni, és a kiképzésed ma van. Ezért fogadd örömmel a kiképzést. Az utolsó ütközetben való teljesítményünket meghatározó fő tényező az lesz, hogy hogyan csináljuk végig a kiképzés jelentős részét.

"Az igazságban való nevelésünk" (az angolban "az igazságban való kiképzés" - a ford.) nagy része arról szól, hogy megtanulunk győzni a kisebb hétköznapi kísértésekben. Ezáltal erősödünk meg arra, hogy az eljövendő gonoszság kísértéseivel és kihívásaival is szembe tudjunk nézni. Minden kísértés és minden próba a kiképzésünk részeként van engedélyezve. Az olimpián egy sportoló győzelme lehet, hogy csak egy-két percet vesz igénybe, viszont több ezer óra edzés eredménye. Ugyanez igaz a bűn és gonoszság fölötti győzelmeinkre is. A kísértés szinte egy pillanat alatt is előállhat, viszont a fölötte aratott győzelmünk az Úr útjain való mindennapi fejlődésünk és erősödésünk eredménye.

Ezért kell, hogy legyen egy olyan fegyelmezett életformánk, amely során napi rendszerességgel törekszünk növekedni az Úr ismeretében, és az Ő útjainak az ismeretében, valamint abban az eltökéltségünkben, hogy a kísértésekkel és próbákkal szembenézünk, és győztesek leszünk. Ha a kisebb próbáknak elbukunk, akkor valószínűleg akkor sem fogunk tudni megállni, amikor majd eljönnek az igazán nagyok.

A nagy Ítélet Napján rá fogunk jönni, hogy már az is, hogy az ember a korszak végén élhet, és részt vehet a jó és a gonosz végső ütközetében, az egyik legnagyobb megtiszteltetés és kiváltság, amiben valaha részesülhetünk. Jézus a dicsőség reménysége miatt fogadta örömmel a keresztet. Meg kell látnunk, milyen dicsőséges lehetőséget kaptunk azzal, hogy ezekben az időkben élhetünk, és hogy a jó és a gonosz közötti végső csatában harcolhatunk. Ha ezt felismerjük, akkor még tudatosabban fogunk viszonyulni a kiképzésünkhöz, hogy igazán megértsük, hogy örömmel vegyük, és hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

A kiképzésünk próbák formájában köszönt ránk. Egyetlen olyan próba sincs az életünkben, aminek ne lenne célja. Ezek olyanok, mint az iskolai dolgozatok. Nem büntetésből kapjuk, hanem azért, hogy bebizonyuljon, hogy készen állunk magasabb szintre lépni. Ezért mondta Pál apostol, hogy "sok nyomorúságon (próbán) át kell bemennünk az Isten királyságába" (lásd ApCsel 14:22). Minden próba magában hordoz egy-egy ajtót, amelyen keresztül be tudunk lépni a királyságba. Soha ne vesztegess el egyetlen próbát sem! Az, hogy hogyan fogjuk kiállni a végső próbát, lehet, hogy azon múlik, hogy hogyan állunk ma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Minsitries - Word for the Week - Training For Reigning - The Great Commission, Part 29