2013. július 6., szombat

"Amit látsz, írd meg..." - Aktuális prófétai üzenet

Az alábbiakban Suchné S. Ilona aktuális prófétai üzenetét osztom meg veletek, nagyon erőteljesen lehet hallani benne a Szent Szellem hangját a magyar eklézsia számára. (weboldal: Júda Oroszlánja)


- - -

„Amit látsz, írd meg….”

A Szent Szellem egyre nagyobb mértékben enged belátást a szellemvilágba, gyakran mutat meg dolgokat úgy, hogy nem ismerek a fizikai körülményekből semmit.

Ma a Szent Szellem ismét nemcsak olyan beszédekkel jön hozzánk, amelyeket hallani szeretnénk, hanem az Úrtól jövő kemény eledellel, egészséges tanítás, amelyet sokan nem akarnak meghallani, sem elfogadni. A látás második része azonban nagyon biztató és éreztem az Úrnak a szívét benne, éreztem a Szent Szellem erejét, amikor kaptam.

Több napon keresztül jöttek ezek a látások, nem kapcsolódnak egy téma köré, de ahogy napokon keresztül adta a Szent Szellem ezeket, egyszercsak szólt: „Amit látsz, írd meg…” (Jel.1.11a)

Vannak benne képes üzenetek is, hiszen Jézus gyakran beszélt jelképekben, hogy könnyebben megértsük az üzenetét. Érdemes végigolvasni, mert lehet, hogy az eleje kemény, a vége azonban nagyon bátorító.

Ahogy közeledik az Isten meglátogatása, jelenlétének tüze egyre erősebben érezhető, ez a jelenlét egyre nagyobb szentséget kíván. Ezért a Szent Szellem nemcsak szól, hanem cselekszik is, szava elkezd vágni, levágja az életünkről a szentségtelen dolgokat.

A Szent Szellem először a szolgálóknál, vezetőknél kezdi a megszentelő munkáját azért, mert ők kapuk a gyülekezetekben, és amit ők képviselnek, hordoznak (akár jó dolgok, akár rossz) az rányomja bélyegét az egész közösségre.

Az Igazság Szelleme egyre nagyobb mértékben meg akarja világítani előttünk a szentség és a szentségtelen dolgok közti különbséget.

Lukács 1:73-74 (Egyszerű f.)

„Megadja nekünk, hogy miután megszabadít minket ellenségeinktől, félelem nélkül szolgáljunk neki, és szentek és igazak legyünk Őelőtte.”


Efézus 4.24 (Egyszerű f.)

„Fel kell öltözzétek az „új embert”, akit Isten úgy teremtett, hogy hozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen.”

„Amit látsz, írd meg….”

Látok pásztorokat kérdésekkel, kétségekkel állni az Úr előtt. Isten azonban lehet, hogy nem úgy fogja megadni a választ számotokra, ahogy és akin keresztül szeretnétek, vagy várnátok.

Látok pásztorokat, akiknek szól most a Szent Szellem, hogy az elkövetkezendő időkben vissza kell fogadnotok az Onézimuszokat. Pál apostol közbenjárt Onézimuszért Filemonnál, ma pedig a Szent Szellem jár közbe és szól:

„Onézimusz talán azért hagyott el rövid időre, hogy aztán örökre visszakapd. De most nem úgy, mint rabszolgát, hanem annál jóval többet: kedves testvéredet!” (Fil.1:15-16)

A Szent Szellem szól, hogy sok Onézimusz volt, aki elhagyta a gyülekezeteket, a pásztorokat, mert fogságban voltak tartva, szolgaságban, vagy kiskorúságban és ezért lépniük kellet, de most elkezdenek visszafordulni és visszatérni Istenhez is és némelyek a gyülekezetekhez is.

Ne a múlt sérelmei alapján fogadjátok őket, és ne kezeljétek le, ne előítélettel közeledjetek hozzájuk, hanem Krisztus szeretetével, kegyelmével és megbocsátó szívvel. Hogyha anyagilag kárt is okoztak nektek, az Úr lesz az, aki megfizeti azt nektek.

Azonban észre kell venni, fel kell ismerni azt is, hogy másként fognak visszatérni ezek az elmenekült fiak, mert Isten megváltoztatta a szívüket, és nektek eszerint kell foglalkozni velük: nem leuralni, nem számon kérni, nem nyomás alá helyezni őket, hanem az Atya szeretetét bemutatva beállítani az elhívásukba.

Az Onézimuszok visszatérésének és helyreállásának, szolgálatba állásának az ideje van, Jézus nevében.

Akinek van füle hallja meg.

„Amit látsz, írd meg…”

Ismét látok más pásztorokat, akiknek szintén szól a Szent Szellem a II.Timóteus 3:1-5 , és a II.Tim. 4:3-5  alapján az Egyszerű fordítású Bibliából.

„Értsd meg, hogy az utolsó időkben nehéz lesz helytállni. Mert az emberek önzők lesznek, pénzimádók, dicsekvők és büszkék, gonosz dolgokat fognak mondani másokról, szüleiknek nem engedelmeskednek; hálátlanok lesznek és gonoszok. Hiányozni fog belőlük a mások iránti szeretet, nem akarnak megbocsátani, szívesen mondanak rosszat másokról, önuralom nélküliek és vadak lesznek, gyűlölik a jót. Elárulják a barátaikat, gondolkodás nélkül vakmerően cselekszenek, büszkék lesznek, és nem Istent szeretik, hanem inkább az élvezeteket hajszolják. Eközben megtartják ugyan a vallásosság külső látszatát, de a valódi istenfélelem erejét elutasítják. Maradj távol az ilyen emberektől, Timóteus!

„Azért írom ezt, mert eljön majd az idő, amikor az emberek hallani sem akarják többé az egészséges tanítást. Inkább olyan tanítókat keresnek maguknak, akik azt fogják mondani, amit az emberek hallani szeretnének. Akkor az emberek elfordulnak az igazságtól, és inkább a kitalált, misztikus történetek érdeklik őket. Te azonban őrizd meg a józanságodat…

Szellemben látok pásztorokat, akik szószerint ezekkel a bűnökkel néznek szembe, ám nemcsak a gyülekezetben, hanem néhányan a saját szűk családi körükben, pl. a feleségeiknél szembesülnek ezekkel a bűnökkel. Az Úr Szelleme fogja most felnyitni a szemüket arra, hogy meglássák a saját házuk népe életében először a pénzimádatot, a dicsekvést, a büszke, gőgös belső magatartást, a megbocsátani nem tudást, a „szívesen mondanak gonoszt másokról” bűnét, az élvezetek hajszolását, felfuvalkodás, a kegyesség látszatát.

Pásztorok! Isten Szellemének az erejét akadályozza a szolgálatotokban az, hogyha a feleségetek nincs veletek egységben és megtűr bűnökkel él, vagy testi keresztény.

De látok dicsőítőket is a hétköznapokban laza, evilági kétértelmű beszédekkel, evilági szokásokkal és életmóddal, evilági értékrenddel, aztán vasárnap pedig felveszik a képmutató álszent, áhitatos álarcot, és azt hiszik náluk minden rendben.   Ezt azonban nem tudatosan, vagy rossz szándékkal teszik, de az óember még él, és emiatt észre sem veszik, hogy vallást gyakorolnak csupán, és a kenet emiatt nem tud felszabadulni.  A Szent Szellem leplezze le ezeket a szentségtelen dolgokat.

Szellemben látok pásztorfeleségeket parázna öltözetben, látok pásztorfeleségeket léha, szentségtelen, evilági beszédekkel.

I.Tim.6:20 „őrizd meg ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen üres beszédektől….”

Látok pásztorfeleségeket a televízió fogságában, sorozatfüggőkké válva. Látok pásztorfeleségeket fecsegni, pletykálkodni, kibeszélni mások dolgait. Látok pásztorfeleségeket klikkeket alkotni a gyülekezetekben, és aki abban a klikkben nincs benne, az másodrangú testvér csupán a gyülekezetben.

Látok pásztorfeleségeket, akiket elvakítanak e világi javak, az öltözködés, a divat bálványának hódolnak, másoknak a lakásuk a bálványa.

Szellemben látom, hogy néhányan olyan büszkék, és olyan magas lovon ülnek, hogy szinte megközelíthetetlenek.


Zsid 12:14  (Biblia Felfedező) Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat.”

Látok olyan pásztorokat, akiknek a feleségeik megtűrt bűnei, és testi élete teljesen legyengíti a szellemi életüket, és emiatt megszomorított Szent Szellemmel szolgálnak.

Látom, ahogy nyomást gyakorolnak rátok különböző döntéshelyzetekben a feleségek, amelyek sokszor kellenek, mert építőek és az Úrtól vannak, ám gyakran testből – lélekből ered ez a nyomásgyakorlás, és nem Szellem által.

Látok pásztorokat, akik körülvesznek nyájasan kedveskedő, álszent és álkegyes hölgyek, akiket nem kellene olyan közel engedni magukhoz.

Látok pásztorokat, személyi kultuszt kiépítve, bálványimádó légkört teremtve az egész gyülekezetben. Látok körülöttük olyan glóriát, amelyet nem Isten helyezett föléjük, hanem Jézabel szelleme.

Látok sok pásztor körül nem Isten szerinti embereket, Júdásokat és Jézabeleket.

„Maradj távol ezektől a személyektől és dolgoktól!” – szól a Szent Szellem.


Ezek a bűnök kioltják a Szent Szellemet és a Prófétaság Szellemét. (I.Thess.5:19-20)

Szentség! Szentséget akar az Úr először a vezetők életében és házasságában.

 (I.Thess.4:1-3, Jel.3:19, Egyszerű f. szerint)

SZENTSÉG! SZENTSÉG! Isten Szelleme szentséget kíván a gyülekezetekben és a hívők között is.

Ézsaiás 57:15

„Ezt mondja a Magasztos és Felséges, aki örök hajlékában lakik, szent az Ő Neve:
Magasságban és szentségben lakom, de a megtörttel és az alázatos lelkűvel is.”

I.Thess 3:13

„Erősítse meg a szíveteket, és tegyen titeket feddhetetlenné a szent életben….”                        

I.Thess.4:3

„Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek….”

„Amit látsz, írd meg…”

A Szent Szellem mutatott egy képet egy kotlósról, amelyik a tojásokon ül, és határozottan szólt: minden tojásban benne kell, hogy legyen a kakas magja, különben meddő marad és nem lesz kiscsibe, hiába ül rajta a kotlós hetekig.

A kotlós a pásztorok, lelkészek, gyülekezetvezetők, szolgálattevők és hívők jelképei.

És azt mondta a Szent Szellem, hogy vannak szolgálattevők, akik ma szellemben így kotlanak egy projekten, vagy a szolgálataikat készülnek a látható világba behozni. A tojások különböző elgondolások, célok, álmok, amelyeket készülnek megvalósítani. De lehetnek azok a célok bármennyire nemesek, az Úr munkájáért való célok, hogyha nincsen bennük az Atya magja, a kinyilatkoztatás, nincs benne az Atya kijelentett akarata; akkor meddő dolog marad, nem fog megszületni és megvalósulni.

Hogyha nincs Szent Szellem által megtermékenyítve az a szolgálat, akkor halott marad. Lehet akármennyi tojás ez alatt a kotlós alatt, így nem lesznek kiscsibéi.

Látok más kotlósokat is, akiknek nem megfelelően lett kialakítva a fészkük, pl. hozzáértés hiánya miatt, tudatlanságból vagy hanyagságból sérült a fészekalj ezért kipotyognak belőlük a tojások, majd összetörnek.

Látok még más kotlósokat is, akiknek már új fészekaljon kellene ülniük, mert felnőttek a csibék, már nem igénylik a kotlóst, most már önállóak, érettek, önálló életre alkalmasak a csibék; de kiskorúságban vannak tartva és elkorcsosulnak, hogyha továbbra is a kotlós szárnyai alatt maradnak. II.Kor. 11:20 „Eltűritek, ha valaki élősködik rajtatok.”

Ezeket a csibéket az Úr szétszórja most, hogyha a kotlós nem akar elmenni tőlük.

Látok olyan kotlósokat,akik hanyagul bánnak a tojásokkal, sok tojás összetörik alattuk, vagy megtapossa, széttöri, némelyiket meg is eszi a tyúk és csak kevés csibét tud felnevelni az ilyen kotlós. Vannak olyan kotlósok, akik az egyébként termékeny, életképes tojásokkal, a keltetés ideje alatt leszállnak a tojásokról, amelyek ennek következtében megfáznak, vagy megállnak a növekedésben, vagy korcsosulnak, vagy kelés gyengék lesznek és még kikelés előtt belefulladnak a tojásba.


„Akinek van füle hallja, és értse meg, hogy mit mond a Szent Szellem…”

Látok még más kotlósokat, olyanokat, akiknek még egyetlen fészekaljat sem sikerült az évek során felnevelnie, mert kotlik ugyan, de vagy nincsenek is alatta tojások, üres a fészekalj, vagy meddők a tojások és így hasznavehetetlen maga a tyúk ilyenkor, mert csak eszik, de sem a húsáért, sem a tojásért nem érdemes tartani.


Látok ezekben a napokban egészséges szellemi „csibéket” is kikelni, új szolgálatok ezek, kinyilatkoztatás és Szent Szellem által  megtermékenyített szolgálatok, ébredési folyamatok ezek, melyek kitörnek az eddigi elrejtettség állapotából, kitörnek a fényre a világosságra és elindul az aktív, látható élet náluk.

Akinek van füle, hallja meg.

„Amit látsz, írd meg…”

Látom, hogy a gyülekezetekben, amelyek Magyarországon testületi fogságban vannak, az Úr eltörte a kenyér botját, és szellemi éhség van. Sokan nem veszik észre, hogy évek óta lelki vigaszt, lelki táplálékot, pszichológiai tanításokat és pszichológiai tanácsokat kapnak, és ezzel meg is elégszenek.

De az Úr eltörte a kenyér botját és az elkövetkezendő időkben csak az apostoli – prófétai gyülekezetekben lesz szellemi táplálék.

Köszönöm drága Szent Szellem, hogy az üzenetnek nemcsak ez a második része lesz emészthető a szentek számára.

De látom azt is, hogy ennek az évnek a második felében Isten a hivők számára nyilvánvalóvá fogja tenni azt, hol kaphatnak megfelelő szellemi eledelt. Látom, hogy Isten dicsősége ez év második felétől elkezd nyilvánvalóvá válni az apostoli – prófétai szolgálatokon keresztül. És az Úr előhozza a kenyér házát Magyarországon, új kenyér házákat hoz elő, új szellemi ellátóközpontokat hoz elő Isten, új embereken keresztül.

„Amit látsz, írd meg…”

Látok Magyarországon az elmúlt évtizedekben kijelentésből, Szellemből elindult folyamatokat, amelyek azonban testben végződtek be. Látok az elmúlt pünkösdi és karizmatikus ébredési mozgalomban elindult szolgálatokat megrekedve. Látom, hogy Isten szíve fáj ezekért a munkákért, mert Tőle indultak el.

Látom, hogy az elődeink több kutakat ástak Magyarországon, az ébredési mozgalmak idején, de mivel nem bízták rá a következő generációra és nem adták át nekik ezeket a kutakat, nem volt atyaság és kiküldés, ezért nem voltak őrizve, és a sátán időközben betemette azokat jó nagy kövekkel, ahogyan Ábrahám kútjait a filiszteusok.

De azt is látom, hogy az Úr több generációs Isten, és az a munka, ami elhalt az elmúlt generáció idején, azt mondja az Úr, nem mondja, hanem kiáltja az Úr, hogy: Izsák ismét kiásta azokat a kutakat, amelyeket apjának, Ábrahámnak idején ástak, de Ábrahám halála után a filiszteusok betömték….” (I. Mózes 26:14)

Prófétálom, hogy AZ IZSÁKOK AZ ELŐDÖK IMÁJÁRA ÉPÍTENEK ÚJRA HÁZAT ISTENNEK, ÉS SOKAN AZ ELŐDÖK ISTEN ÁLTAL ELINDÍTOTT MUNKÁJÁT FOGJÁK FOLYTATNI.

De szól az Úr a pásztorokhoz: ne legyetek „gerári pásztorok!”, akik irigykedve, civakodtak Izsákkal, amikor Ábrahám kútjait kiásta. (I. Mózes 26:20)

Ezek szószerint fognak megvalósulni, mert az Úr munkája tovább fog szellemből folytatódni a következő generációban is, az ország minden pontján.

Azonban ez a generáció ki fogja dobálni a testből felépített dolgokat az Isten munkájából.

Látom, hogy a második generáció magasabb szinten fogja az elődök munkáját folytatni, apostoli – prófétai szinten.

„Amit látsz, írd meg…”

Látok betemetett kutakat az Uszkai cigánymisszióban és ébredésben, amelynek „szellemi Ábrahámja” Kopasz Jenő testvér volt. De látom, hogy előjönnek az Izsákok, és ásni kezdenek, mélyre ásnak, minden követ kidobálnak, amit az ellenség bedobált, és jóval mélyebbre fognak ásni, mint elődeik ástak, jóval több szellemi igazságot meglátnak és jóval több kenet lesz rajtuk.

Látok betemetett kutakat a békési drága utcai pünkösdi ébredési mozgalomban, de az Úr előhozza az új nemzedéket, és apostoli – prófétai kutakat fognak ásni ott is.

Békés megyében sok élő kút lett a XX. század elején kiásva. Okányban Domokos Károly és Szegedi Antal „szellemi Ábrahámjainak” kútjait kell kiásnia a mai Izsákoknak. Nagy Ferenc Békés „Ábrahámja” volt.

Az első világháború után Mórichidán Sipos István által kezdett folyni az élő víz, majd 1921-ben Szalay József és felesége által Darányban volt az első pünkösdi tűz.

Mihók Imre a Bakonycsernyei ébredés „szellemi Ábrahámja”. Látom a Bakonyban, Csernyén, Csetényben, Dudaron a betemetett kutakat. Látom, hogy melyek azok a hatalmas kövek, amelyeket ki kell dobálni ezekből a kutakból. Látom, hogy sokan élnek még a múlt emlékeiből, még emlékeznek arra a régi vízre, de az Úr készíti az Izsákokat, a kutakat ásó apostoli – prófétai vezetőket, akik az elődeik imáira építve folytatni fogják Isten elkezdett munkáját azon a vidéken.

Viharsarokból kiindulva Mihók Imre és Ráróka Dezső voltak az első kútásók.

A Szabadkeresztény gyülekezetekben Budapesten Mézes László testvér, Debrecenben Marozsán János testvér kútjait is betemette az ellenség, azonban nem maradnak betemetett állapotba.

Más magyar „szellemi Ábrahámokat” nem szeretném kihagyni, de lehet, hogy nem mindenkit tudok felsorolni: Kalincsák Mihály, Siroki István testvér.

A Kunszentmiklósi ébredés kútjait is újra ki kell ásnia a mai Izsákoknak, hogy az élő víz újra feltörhessen.

Szellemben látom a Budaörsi kutat, ahol elég mélyre ástak az „Ábrahámok”, nagy kutat ástak a 80-as években, de az ellenség betemette ezt a kutat is, még akkor is ezt mondom, amikor sokan nem hiszik ezt el. Látom a sok „törmeléket” a „földet” amellyel az ellenség teledobálta és betemette azt a kutat. A rendszer még ugyan működik, de a kút már elapadt.

Azonban mondom nektek, hogy itt is készíti Isten a következő generáció Izsákjait, akik nem elégszenek meg a jól menő vallási intézményrendszer működésével, hanem elkezdenek ásni, mélyebbre és még annál is mélyebbre ásnak, mint a Budaörsi kút volt, hogy a mennyből még több kenet és dicsőség tudjon kiáradni. Jön az új generáció!

Ábrahám betemetett kútjait az Izsákok, a következő generáció ki fogja ásni, Jézus nevében prófétálom ezt.

Látok a múltban kiásott kutakat Szegeden is, és látok Győrben is valamikor jól működő, élő vizet adó kutakat, de az ellenség az évek során betemette és csupán emléke maradt, ez idáig.

De mondom nektek, azok a szolgálatok, missziósmunkák, gyülekezetek, amelyek kijelentésből jöttek létre, Isten akaratából, és időközben elhaltak, azokat Isten fel fogja támasztani, mint a meghalt Lázárokat, mert ezekben a napokban Isten nyilvánosan meg fogja mutatni a menny dicsőségét az új generáció Izsákjai által. Halleluja!

Izsák jelentése nevető, vidám

Ma Jézus nevében életet prófétálok ezekbe az elhalt kutakba, a feltámadás erejét szólom a meghalt ébredési folyamatokba, mert hiszem, hogy az Úr azért mutatta meg ezek halálát, hogy életet szóljunk prófétai szóval.

Előszólítom az Izsákokat Jézus nevében mindenhol, ahol eddig a felkészítés alatt, elrejtve voltak; gyertek elő, mert eljött a ti időtök. Kezdjetek ásni, mélyebbre ásni és kezdjétek el kidobálni a szellemi köveket, a hamis dolgokat, tisztítsátok meg azokat a kutakat a sátáni fejedelmek által bedobált sok szellemi szeméttől, hogy újból előjöhessen az Élő víz.

Prófétálom, hogy a Magyarországi pünkösdi ébredési folyamat is, és a karizmatikus mozgalom is tovább fog folytatódni, nem ugyanúgy, hanem sokkal magasabb szinten és az új nemzedék felkészített Izsákjai által, és apostoli – prófétai szinten Jézus nevében.

Elkezdődik, mert Isten dicsősége nyilvánvalóvá válik, és ahol elgördített kövek vannak, ott előjönnek a meghalt Lázárok.

Prófétálom, ahol kiásott kutak vannak, ott az Isten dicsősége nyilvánosan láthatóvá válik Jézus nevében. Ahol a vallásos törvénykezés kövei, a varázslás kövei, a hamis, hierarchikus vallási rendszerek kövei ki lettek dobálva, ezáltal a testületi fogságot megszüntetik, ott Isten dicsőséges Élő vízfolyama elkezd megjelenni Jézus Nevében.

„Írd meg tehát, amiket láttál, és amik történni fognak ezután.” (Jel. 1.19)

Akinek van szellemi füle a hallásra, hallja meg.

2013-07-06

Suchné S. Ilona