2012. március 28., szerda

Egy ajándék az ismeret beszéde által

Egy ajándék az ismeret beszéde által 


Az élet ösvénye, 6. rész



2012, 13. hét
Word for the Week - Heti Üzenet


Részese voltam egy másik prófétai élménynek is, ami szerintem nagyon tanulságos. Akkor történt, amikor a szolgálati repülőnket vezettem Nashville-be, amivel néhány zenészünkkel utaztunk stúdiófelvételeket készíteni. Landolás után begurultunk a General Aviation rámpájára, majd az ottani személyzetből egy lány elvezetett bennünket egy parkolóhelyre. Miután kiszálltunk a repülőből, az egyik zenészünk felesége odaszólt a lánynak, miközben elment mellette: "Jobban tudsz bánni az állatokkal, mint az emberekkel - állatorvosnak kellett volna menned." A lány megdöbbenve nézett rá, én pedig csak azon tudtam gondolkozni, hogy vajon megbántotta-e ezzel a lányt.

A csapat elindult a kocsival, ami már várt rájuk, hogy elvigye őket a stúdióba. Mielőtt én is elmentem volna, leadtam az üzemanyag megrendelésemet a pultnál, de ekkor belépett a lány, és kibökte: "Az a nő, aki önökkel volt, az egy médium?" Azt feleltem neki, hogy "Nem, de miért kérdezi?" Elmondta, hogy miközben a repülőnket parkoltatta, azon gondolkozott, hogy jobban tud bánni az állatokkal mint az emberekkel, és hogy állatorvosnak kellett volna mennie. És ekkor szólította meg a zenész felesége.

Mivel ez egy kis terminál volt, a beszélgetésünk annyira hangos volt, hogy mindenki ránk figyelt. Elmagyaráztam, hogy az a hölgy keresztény, és hogy Krisztus minden embert szeret, és terve van mindenkinek az életével, és néha megad ilyen információkat az Ő szolgáinak, hogy megerősítse az az életükre vonatkozó akaratát. Ez mélyen megérintette a lányt, és úgy döntött, hogy komolyan fogja venni az állatorvosi "elhivatását", és hogy meg is fogja valósítani.

A terminálban a többi dolgozó és utas is elkezdte kérdezgetni, hogy visszajön-e a nő, és ők is kaphatnának-e ilyen üzenetet. Ebből az lett, hogy sokat szolgáltunk ebben a terminálban az ezt követő néhány hónap során, ahogy oda-vissza utazgattunk a stúdiófelvételek miatt. Akkoriban még nem voltak prófétai szolgálócsoportjaink, de ha lett volna, akkor elküldtem volna az egyik csoportot, hogy parkoljanak le abban a terminálban, amíg csak van nyitottság erre a szolgálatra. Ez az eset segített meglátni, hogy szükség van erre, és most már felkészültebben tudunk reagálni az ilyen helyzetekre.

Szinte minden olyan nyitás, aminek sok gyümölcse lett, annak volt az eredménye, hogy valaki egyszerűen tett egy bátor lépést és kezdeményezett. Szem előtt kell tartanunk, hogy a Szent Szellem a "Segítő" és nem a "Cselekvő". Semmit sem fog tenni nélkülünk, és mi se akarjunk nélküle megtenni semmit. A hit alapvetően azt jelenti, hogy akkor is kezdeményezünk, ha nem tudjuk, mi lesz pontosan az eredménye. Ezért van az, hogy az igazi hit nem valamilyen eredményben való hit, hanem abban a Személyben való hit, akibe a bizalmunkat vetjük. Egyszerűen arra kell törekednünk, hogy megcselekedjük az Úr akaratát, és ne csak az eredményekre törekedjünk, ugyanis az eredmények nagyon eltérhetnek attól, amit mi várunk. Ugyanaz a csoda, ami az egyik helyen nagy hatást vált ki, egy másik helyen talán semmilyen hatással nincs az emberekre, ahogy ezt az Úr szolgálatában is láthatjuk.

Talán arra gondolsz, hogy te is szeretnéd ilyen tisztán hallani az Urat, és megérinteni az emberek életét, ahogy ez a fiatal hölgy is tette. Az igazság az, hogy meg tudod tenni, és valószínűleg már tettél is ilyet, csak nem voltál tisztában vele. Szoktunk benyomásokat kapni az Úrtól, de azt gondoljuk, ez csak a saját képzeletünk, vagy valami más, és nem teszünk lépéseket ezekre reagálva. Sokan azok közül, akik el szoktak jönni a Prófétai Felkészítő Konferenciáinkra, és úgy mennek haza, hogy hallják az Úr hangját, rájönnek, hogy már eddig is hallották Őt régóta, csak nem vették észre. Mi nem tudunk prófétai ajándékokat adni az embereknek, abban viszont tudunk segíteni, hogy felismerjék és felgerjesszék azokat az ajándékokat, amiket már megkaptak. Minden keresztény rendelkezik azzal a képességgel, hogy ismerje az Úr hangját.

Csodálatos lenne felkavarni egy egész várost, mint ahogy Jézus tette az asszony által, akivel a kútnál találkozott, vagy ahogy Filep evangélista tette az Apostolok Cselekedetei 8. részében. Egyértelmű, hogy Filep használta az ismeret beszédének az ajándékát, ugyanis azt mondja az Apcsel 8, hogy az emberek odafigyeltek rá azok miatt a jelek miatt, amiket "hallottak és láttak".

Ezután azt parancsolta a Szellem Filepnek, hogy hagyjon ott egy ekkora ébredést, és menjen a pusztába, hogy egyetlen egy embernek elmondja az evangéliumot - az etióp komornyiknak. Az, hogy egy evangélista, aki a tömegek felé szolgál, ennyire engedelmes legyen, szinte ugyanakkora csoda, mint amekkora csoda volt az azutáni elragadtatása. Mindenesetre, amikor több száz évvel később a felfedezők eljutottak Etiópiába, megdöbbenve látták, hogy a keresztény hit megelőzte őket. Csak az örökkévalóságban fogjuk megtudni, hány ember jutott üdvösségre Filep engedelmessége által, ahogy Filep sem tudhatta ezt akkor még.

A lényeg az, hogy nem tudjuk megítélni a gyümölcsöket innen nézve - nekünk csak a Szent Szellemnek való engedelmességre kell fókuszálnunk. Egyetlen ismeret beszéde felkavarhat egy egész várost, egy repülőtéri terminált, vagy csupán egyetlen embert, de az az egy ember több gyümölcsöt hozhat, mint az összes többi együttvéve. Legyél engedelmes.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - The Gift of a Word of Knowledge - The Path of Life, Part 6
Fordítás: Országh György