2011. február 10., csütörtök

Joel Osteen: Találj rá okot

Joel Osteen: Találj rá okot
Dicsérlek azért téged Uram a pogányok között, S nevednek dicséretet éneklek. (2Sámuel 22,52)

Valahányszor kísértésbe esel, hogy elkedvetlenedj, a leggyorsabb kiút, ha nem összpontosítasz tovább arra, amid nincs, hanem elkezdesz hálát adni Istennek azért, amid van. Találj okot arra, hogy hálás legyél!

A hálás attitűd ki fog emelni a depresszióból és az elkedvetlenedésből. Segíteni tud abban, hogy megfordíts egy kapcsolatot. Még egy házasságot is meg tud menteni! Elképesztő, hogy mi történik, amikor tovább már nem valaki hibáira összpontosítunk, hanem ehelyett elkezdjük látni a jót és kimutatni az elismerést. Az emberek szeretnek hálás emberek körül lenni. Vonzódnak olyan emberekhez, akik elismerők és hálásak. Valójában a hálás hozzáállás a munkahelyen, és a hála kifejezése a munkaadód felé még segíthet is abban, hogy előléptetést kapj, vagy megmenthesd az állásod egy elbocsátás idején!

Bátorítani akarlak téged, hogy minden reggel, amikor felébredsz, keress okot arra, hogy hálát adj Istennek. Mielőtt a problémáidon gondolkodnál, köszönd meg Istennek, hogy élsz! Ahogy okot találsz arra, hogy hálát adj, hiszem, hogy az megáldja Isten szívét. Hiszem, hogy még több jóakaratot és áldást fog kitölteni rád, és abba a sorsba vezet téged, amit Ő tartogat számodra!

Ima a mai napra: Istenem, Atyám, ma elhatározom, hogy hálát adok Neked. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy szabaddá tettél engem. Köszönöm, hogy odaajándékoztad a Te Fiadat, Jézust! Tudom, hogy jó terved van számomra. Köszönöm, hogy vezetsz és irányítasz engem, és hogy közel tartasz Hozzád életem minden idejében. Jézus nevében. Ámen.