2011. február 7., hétfő

Álmában bemutatkozott neki Jézus

A Breaking Christian News cikke
Eredeti angol változat: http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=8639
Fordítás: Országh György

~ ~ ~
Álmában bemutatkozott neki Jézus
GFA stáb (2011 február 7.)
"Én vagyok Jézus," felelte a kocsi sofőrje, "akiről a feleségedtől hallottál."
Rijul a folyó mellett állt, amikor leszállt az éj. Át kellett kelnie, ahhoz, hogy hazamehessen, de senki nem volt ott, aki segíthetett volna neki.
Nem igazán tudta, mit tehetne, de egyszer csak egy férfi érkezett egy kocsival, és megkérdezte, hogy mi van vele.
"Mi történt?" kérdezte az autós. Mielőtt Rijul válaszolt volna, megkérdezte a férfitól, hogy ki ő. "Én vagyok Jézus" felelte a kocsi sofőrje, "akiről a feleségedtől hallottál."
"Át kell mennem a folyón, hogy hazajuthassak," magyarázta Rijul, "de nincs senki, aki segítene nekem."
"Én szeretnék segíteni átjutni," mondta Jézus. "Beszállnál az autóba?"
Amikor Rijul beszállt a kocsiba, a hátsó ülésre nézett, és észrevette, hogy rengeteg Biblia és evangéliumi irodalom volt ott.
"Miért szállítod ezt a sok könyvet?" kérdezte Rijul. "Sokan vannak, akik még nem ismernek engem," mondta Jézus. "Fogd ezeket a könyveket és oszd szét a szükségben levők között."
Rijul akkor hirtelen felébredt, és elkezdett gondolkodni azon, amit Jézusról álmodott.
Jesus Film at GFA
Nem volt hívő, sőt még a feleségének Daya-nak is megtiltotta aznap, hogy elmenjen megnézni egy filmnek a bemutatóját, ami Jézus Krisztusról szól. De Daya elment a beleegyezése nélkül is, és megnézte a filmet, amit a faluban vetítettek le, a Gospel for Asia által támogatott misszionáriusok. Amikor hazament, beszélt a filmről a férjének, és meglepődve tapasztalta, hogy Rijul érdeklődve hallgatja mindazt, amit elmondott neki, és nem kapott rendreutasítást az engedetlensége miatt.

Rijul mindent elmondott a feleségének, amit átélt, és Jézusról kérdezősködött, akit a felesége látott a filmben, és aki most az ő álmaiba is beköltözött. Daya elmesélte a filmet Rijulnak, és elmondta, hogy Jézus a világ Megmentője, és hogy Ő azt akarja, hogy Rijul mondja el az evangéliumot azoknak, akik elvesznek Nélküle.
Későb Rijul és Daya elmentek találkozni a filmes csoporttal, hogy még többet megtudjanak Jézusról. A csoport részletesen kifejtette az evangélium üzenetét, és beszéltek Krisztus szeretetéről. Ekkor döntötte el Rijul és Daya, hogy Jézust akarják követni. 
Most egy gyülekezetbe járnak, amit a GFA támogat, és készek arra, hogy nyilvánosan bizonyságot tegyenek a hitükről.
Forrás: Gospel For Asia