2015. április 8., szerda

Józsué példája (Rick Joyner heti üzenete)

Józsué példája
A legnagyszerűbb keresztény élet, 14. rész

2015., 14. hét
Rick Joyner
Heti Üzenet / Word for the Week

Az egyik legjobb példa arra, hogy milyen tanítványnak lettünk elhívva, Józsué személye. Ezt az egyik kedvenc ószövetségi igeszakaszomban láthatjuk, a 2 Mózes 33:7-11-ben:

Mózes egy olyan sátort használt, amelyet a tábortól nem messze, de azon kívül állított fel. Ezt a „Találkozás Sátorának” nevezte. Aki az Örökkévaló tanácsát akarta kérni, annak ki kellett mennie a táboron kívülre, a Találkozás Sátorához.

Valahányszor Mózes kiment ehhez a sátorhoz, mindenki odafigyelt. Az emberek kiálltak a sátruk bejárata elé, és követték a tekintetükkel Mózest, amíg be nem ment a Találkozás Sátorába.

Amikor Mózes belépett oda, a felhőoszlop leszállt, megállt a sátor bejáratánál, és az Örökkévaló beszélt Mózessel.

Amikor a nép meglátta a felhőoszlopot a sátor bejáratánál, mindenki földig hajolt a maga sátrának bejárata előtt, és imádta az Örökkévalót.

Az Örökkévaló szemtől szembe beszélt Mózessel, ahogy az ember a barátjával szokott beszélni. Utána Mózes visszatért a táborba, de fiatal szolgája, Józsué, Nún fia mindig ott maradt a Találkozás Sátoránál. (EFO)

Noha a világtörténelem egyik legnagyobb embere, Mózes élt ezzel a néppel együtt, ők mégis saját maguk jártak ki a Találkozás Sátorához, hogy Istennel találkozzanak. Amikor viszont Mózes ment ki, az mindig más volt, mert olyankor maga az Úr szállt le, hogy találkozzon vele. Annyira csodás látvány volt ez, hogy az egész tábor végignézte, és imádta az Urat. Józsué, aki Isten eme nagyszerű emberének volt a személyi asszisztense, személyesen elkísérte Mózest ezekre a találkozókra. Mennyire fantasztikus lehetett ez az élmény!

De Józsuénak még ez sem volt elég, hogy Istennek az abban az időben élő legnagyszerűbb emberének a legközelebbi bizalmasa lehetett. Józsué nem elégedett meg azzal, hogy beülhetett azokra a személyes találkozókra, amelyeken Mózes Istennel volt együtt. Amikor Mózes eljött ezekről a találkozókról, Józsué még ott maradt, és a saját személyes kapcsolatát alakította ki az Úrral. Valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy Józsué lett kiválasztva Izrael vezetésére Mózes után. Józsué nem elégedett meg annyival, hogy valaki más által legyen kapcsolata az Úrral, még ha ez a valaki olyan nagyszerű ember is, mint Mózes.

Nem kell hozzá teológusi diploma, nem kell hozzá pásztornak, vagy könyvszerzőnek, vagy bármilyen keresztény vezetőnek lenned, hogy Isten legjobb barátja lehess. Csak egy olyan szívre van szükséged, amely Őt akarja keresni. Tiszta bibliai igazság az a megfogalmazás, hogy mindannyian annyira vagyunk közel Istenhez, amennyire akarjuk. Ha keressük, megtaláljuk Őt. Ha közeledünk hozzá, Ő azt ígéri, hogy Ő is közeledik hozzánk. Mennyire komolyan akarod megismerni Őt?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - Example of Joshua- The Greatest Christian Life, Part 14