2014. január 30., csütörtök

"Akiket arra hívtam el, hogy sokat bízzak rájuk..."

Annyira vagy erős, amennyire az alapod
Elaine Tavolacci


Egy felhőkarcoló felépítéséhez sokkal több munka kell, mint egy kunyhóhoz. A felhőkarcoló építésénél olyan anyagok kellenek például, mint az acél a szerkezetéhez, vagy beton az alaphoz. Vannak olyan felhőkarcolók is, amelyeket a földrengés veszélyes területeken speciális módon építenek. A jól előkészített és letesztelt terv alapján épült ház, a megfelelő anyagok használatával, sértetlen marad mindenféle rázkódás, vihar vagy földrengés után is. A kunyhó építéséhez viszont valószínűleg faanyagot és szögeket használnál, és nem lenne cement az alapjában, így ki lenne téve a vihar veszélyeinek. Ha az Úr többet vár el tőled, mint más keresztényektől, nagyon valószínű, hogy azért teszi, mert mélyebb és erősebb alapot ás az életedben, mivel nagyobb tervei vannak az életeddel vagy a szolgálatoddal.

Az Úr azt mondja, arra hívlak benneteket, hogy erősek, mozdíthatatlanok és rendíthetetlenek legyetek. Azokat keresem, akiket nem tud könnyen kimozdítani és megingatni semmilyen megpróbáltatás és a világ rendszerei. Sokatoktól van elvárva, hogy megtegyenek mások kedvéért egy plusz kilométert, és akiket arra hívtam el, hogy sokat bízzak rájuk, azoknál követelmény, hogy erősebb és mélyebb alapozásuk legyen. Pontosan emiatt hívtalak el arra, hogy magasabb mérce szerint élj. Ahogy a fának is oda-vissza kell hajlani az erős szélben, hogy ki ne törjön, a felhőkarcolónak is így kell lennie. Egy magasabb elvárásnak kell megfelelned, és az életedbe helyezett elhíváshoz méltóan kell járnod. Engedd meg, hogy elvigyem tőled azokat a dolgokat, amik akadályoznak a növekedésben, és azokat az embereket, akik eltérítenek mindazoktól a dolgoktól, amikre elhívtalak. Kerülj összhangba az akaratommal, és ne légy hajlandó belekeveredni semmibe, ami rombolná az életedet, és rossz hírbe hozná a nevedet. Azok, akikben van erő és elhatározás, magasabbra jutnak. Akik mélyebbre ásnak, azoknak erősebb alapjuk lesz. Akik állhatatosak, azok építenek precíz pontossággal.

Maradj meg állhatatosan az Én igémben, hogy ne akadjon meg a folyamat. Maradj meg az imádságos beállítottságban, hogy megerősödj. A világ legmagasabb épületeihez hasonlóan, úgy alkottalak meg téged, hogy ellenállj azoknak a megrázkódtatásoknak, amiket a nehéz időkben lehet tapasztalni. Engedd meg Nekem, az építészmesternek, hogy olyan szerkezetet építsek, ami nem törik könnyen, és nem reped meg a nyomás alatt. Engedd, hogy az igém szerint építsem meg az alapodat. Éld úgy az életedet, hogy szinkronban legyen az Én terveimmel. Ne lásd magad alkalmatlannak vagy gyengének, mivel Én erős toronynak hívtalak el. Ne gondold, hogy nem vagy alkalmas arra, hogy használjalak, hanem folyamatosan törekedj annak a megvalósítására, amit a szívedbe helyeztem. Nem a test szerinti bölcseket keresem. Nem azokat keresem, akik a világ mércéje szerint nemesek. Új ajtókat nyitok meg neked a következő hónapokban, amelyek hasznosak lesznek abban, amire teremtettelek. Ne terheljenek le a feladatok, engedd, hogy Én vezesselek lépésről lépésre! Az életedre szóló tervem folyamatosan fog kibontakozni, ahogy bizonyítod, hogy képes vagy kitartani, mondja az Úr.

Lukács 6: 46-49 
Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok? Aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és azok szerint cselekszik: megmutatom nektek, kihez hasonló. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki leásott, mélyre hatolt, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallotta beszédeimet, de nem azok szerint cselekedett, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult."

1 Korinthus 1:25-26 
Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtlensége erősebb az embereknél. Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívatnak közületek bölcsnek test szerint, nem sokan hatalmasnak, nem sokan nemesnek

1 Korinthus 3:9-15 
Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus. Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át.