2011. január 19., szerda

Rick Joyner a nagyobb mértékű prófétai kinyilatkoztatásról (3)

Rick Joyner

Látni és hallani, 3. rész
2011, 3. hét 

Eredeti angol nyelvű: a MorningStar Ministries oldalán
Fordítás: Országh György

Általában véve, Krisztus Teste csak a 15%-át éli meg annak a prófétai látásnak, amelyre az Új Szövetség alatt el vagyunk hívva. Ahogy az 1 Korinthus 3 beszél róla, Isten dicsőségéből többet kellene megtapasztalnunk, mint amennyit Mózes tapasztalt. A Zsidó 7:22 arról is beszél, hogy "jobb szövetség" részesei vagyunk. Az Ó Szövetségben tapasztaltak közül a legnagyobb dolgok kellene hogy jelentsék a kiindulópontját annak, amit az Új Szövetségben tapasztalunk. Pedig eddig még nem láttuk meg ezeket, ahogy azokat a "nagyobb dolgokat" sem, amiket a saját cselekedeteihez képest ígért az Úr a János 14-ben. Mindazáltal az Ő Igéje igaz, és biztosak lehetünk abban, hogy ennek a korszaknak a vége előtt meg fogjuk látni ezeket.

Az, hogy nagyobb dolgokat élünk át, mint a korábbi nemzedékek, nem jelenti azt, hogy nagyobbak vagyunk náluk. Sőt, még az is lehet, hogy kisebbek vagyunk, a fokozott dicsőség pedig a fokozott sötétség miatt nyilvánult meg, ahogy az Ésaiás 60:1-3-ban láthatjuk:
"Kelj fel, világosodjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége rajtad feltámadt.
Mert ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsősége rajtad megláttatik.
És pogányok jönnek világosságodhoz, és királyok a néked feltámadt fényességhez."
A nagyobb dicsőség pontosan a nagyobb sötétség idején érkezik, sőt éppen amiatt jön. Itt azt is látjuk, hogy a dicsőség győzedelmeskedik, és a világosság legyőzi a sötétséget. Emiatt az Úr erejének ilyen feltámadását fogjuk látni az Ő népén, ugyanis szükségünk lesz rá.

Mindannyian szeretnénk csodákat látni, de kevesen szeretnének olyan körülmények közé kerülni, ahol szükség is van rájuk. Most épp ilyen időszakba lépünk be. Az Apostolok Cselekedetei 2-ben ígért nagyobb prófétai kinyilatkoztatás "az utolsó napokban" azért van, mert ezekben az időkben fokozott mértékű útmutatásra lesz szükségünk.

Ebben az évben meg fogjuk látni a prófétai felhatalmazás és kinyilatkoztatás megkétszereződését, de még így is hosszú út fog előttünk állni addig, amíg elérjük ennek a szolgálatnak azt az érettségi szintjét, ami szükséges lesz azokban az időkben, amelyekbe most lépünk be. Az Ó Szövetség alatt olyan próféták voltak, akik mindent tudtak, amit az ellenséges királyok mondtak még a legtitkosabb helyeken is -- gyakorlatilag semmi sem volt rejtve a próféták előtt. Ilyen prófétákra van szükségünk ma is. Az Ó Szövetség alatt meg voltak döbbenve, ha valami olyan nagyobb dolog történt, amit nem tudtak előre. Manapság még mindig megdöbbenünk azon, ha bármilyen nagyobb eseményt megtudnunk előre, de ez most már meg fog változni.

Attól függetlenül, hogy milyen jól ismerjük az Úr hangját most, el kell határoznunk magunkat arra, hogy legalább kétszer annyira meg fogjuk ismerni az előttünk álló évben. Törekednünk kell arra, hogy meghalljuk azt, ahogy Ő szól hozzánk, sokkal többféle módon és sokkal több dologgal kapcsolatban, mint amennyire eddig nyitottak voltunk. Az előttünk álló idők, amelyekbe most lépünk be, segíteni fognak ebben a törekvésben. Ahogy az 1 Korinthus 14:1 buzdít rá:
Törekedjetek a szeretetre, és buzgón vágyakozzatok a szellemi ajándékokra, különösen arra, hogy prófétáljatok.
Ahogy az 1 Thesszalonika 5:5-11 mondja:

   "Ti mindnyájan világosság fiai vagytok és nappal fiai; nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé! 
Tehát nehogy elszunnyadjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok. 
   Mert akik alusznak, éjjel alusznak; és akik részegek, éjjel részegednek le. 
   Mi azonban, akik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe. 
   Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget nyerjünk a mi Urunk Jézus Krisztus által, 
Aki meghalt érettünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, együtt éljünk Ővele. 
   Vigasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat, amiképpen cselekszitek is."

Határozd el, hogy ebben az évben még közelebb kerülsz az Úrhoz, mint valaha, és legalább kétszer annyira meg fogod ismerni az Ő hangját, mint eddig. Erre szükségünk lesz.