2010. augusztus 22., vasárnap

Kelj fel és vedd birtokba a földedet!

2010 augusztus 21

ELAINE TAVOLACCI

Staten Island, NY
www.awordinseason.info

Kelj fel és vedd birtokba a földedet
Az Úr azt mutatja nekem, hogy többen közületek késlekednek belépni a nektek adott Ígéret Földjére, mert ti a föld óriásaira néztek. Az Úr azt mondja, hogy ezáltal azokról a tervekről és célokról késlekedtek, amit Én rendeltem el számotokra. Ahogy a tizenkét férfi elment kikémlelni az Ígéret Földjét, abban mindannyian egyetértettek, hogy a föld tejjel és mézzel folyik, de mégis csak ketten érkeztek jó hírrel, mert ők bíztak Bennem. Ne hátráljatok meg és ne szorongjatok félelmetekben, mint az a tíz férfi tette, amikor az óriásokra fordították a figyelmüket, magukat pedig hozzájuk képest sáskáknak látták.

Ne hagyjátok, hogy a helyzetetek nagyobbnak tűnjön, mint az Én ígéreteim és a gondoskodásom. Ne lássátok alkalmatlannak magatokat, hanem tudjátok meg, hogy felettébb diadalmasok vagytok, és nagyon is képesek vagytok elvállalni bármilyen megbizatást, amire elhívtalak benneteket.

Ne engedjétek, hogy az ellenség felnagyítsa az életetek nehézségeit, és ezáltal legyőzhetetlennek tűnjenek, hanem legyetek erősek és nagyon bátrak, hogy így betölthessétek az elhívást, aminek a megcselekvésére elhívtalak benneteket. Induljatok el, mint Józsué és Káleb, akik azt mondták, hogy nagyon is képesek vagyunk birtokolni ezt a földet. Induljatok el abban, amivel megbíztalak benneteket. Soha ne feledkezzetek el arról a szövetségről, amelyet kötöttem veletek. Induljatok el félelem és bizonytalanság nélkül abba a megbizatásba, amit elétek helyeztem, hogy megcselekedjétek, mondja az Úr.

4 Mózes 13: 28 - 33
Így beszélének néki, és ezt mondák: Elmentünk vala arra a földre, a melyre küldöttél vala minket, és bizonyára tejjel és mézzel folyó az, és ez annak gyümölcse! Csakhogy erős az a nép, a mely lakja azt a földet, és a városok erősítve vannak, és felette nagyok; sőt még Anák fiait is láttuk ott. Amálek lakik a dél felől való földön, és Khitteus, Jebuzeus és Emoreus lakik a hegyeken; a tenger mellett, és a Jordán partján pedig Kananeus lakik. És jóllehet Káleb csendesíté a Mózes ellen háborgó népet, és azt mondja vala: Bátran felmehetünk, és elfoglalhatjuk azt a földet, mert kétség nélkül megbírunk azzal; Mindazáltal a férfiak, a kik felmentek vala vele, azt mondják vala: Nem mehetünk fel az ellen a nép ellen, mert erősebb az nálunknál. És rossz hírét vivék annak a földnek, a melyet megkémleltek volt, Izráel fiaihoz, mondván: Az a föld, a melyen általmentünk, hogy megkémleljük azt, olyan föld, a mely megemészti az ő lakóit; az egész nép is, a melyet láttunk azon, szálas emberekből áll. És láttunk ott óriásokat is, az óriások közül való Anáknak fiait, és olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk.