2016. július 14., csütörtök

Isten mindig igent mond neked

Isten Mindig Igent Mond Neked.

Írta: Graham Cooke


Ha minden alkalommal fizetnének nekem, amikor megkérdezik tőlem, hogy mi Isten akarata erre vagy arra a dologra, akkor már olyan gazdag lennék, hogy soha többé nem kellene dolgoznom.

"Mi Isten akarata? 
Mit mond Isten erről? 
Nem tudom, mit akar Isten, hogy mit csináljak..."

Úgy tűnik, ezek azok a kérdések, amelyek keresztények tömkelegét foglalkoztatják.

Amikor rám erőltetik, hogy erre a kérdésre válaszoljak, akkor három egyszerű valóság szokott mindig az eszembe jutni.

Isten akarata először is kapcsolati alapú.
Az ilyen népszerű kérdések mögött valójában egy kapcsolati kérdés rejlik.

A vezetés annak a mellékterméke, hogy megmaradunk az Istennel való jó kapcsolatban. Miközben ebben megmaradunk, érzékennyé válunk az Ő szívére.

A megmaradáshoz arra van szükség, hogy a nap folyamán végig odafordítsuk és átadjuk a szívünket - miközben örömteliek és hálásak maradunk, és az egész életet Isten jóságának a nézőpontjából szemléljük. Vele lenni, elcsendesedni, ott maradni, tudatosan benne lakozni Krisztusban és részesülni a bennünk élő Krisztusból - ezek a megmaradás valóságai. Az Ő szeretetében kell sütkéreznünk, minden nap az Ő mosolya alatt élve. Úgy kell élnünk, mint gyermekek, akiket nagyon szeretnek, miközben megtanulunk egyre magabiztosabb és érettebb fiakká és leányokká válni.

Isten mindig azt akarja, hogy előre haladjunk.
Krisztusban minden "igen és ámen" (2 Korinthus 1:20). Vagyis, az Úrnak nem kell mindig mindenről szólnia hozzánk.

Az Atya vállalja a felelősséget azért, hogy a lámpát sárgára váltsa, hogy várjunk; vagy pirosra, hogy megálljunk. Igen, nem és várj: ezek a fő utasítások. Az igen mindig elsőbbséget élvez.

Hadd mondjam még egyszer. Mindig zöld lámpánk van - minden igen!

Soha többé nem kell kijelentést kérnünk azért, hogy vezetést kapjunk.
Mindaddig, amíg a kapcsolat elsődleges számunkra, Isten mesteri módon fogja tudatni velünk, hogy mi az Ő akarata.

Tudatában kell lennünk, hogy minek az ideje van akkor, amikor elveszi a békességünket, vagy megengedi, hogy zavartnak, vagy bizonytalannak érezzük magunkat. Lehet, hogy ilyenkor azt érzékeljük, hogy nem most van a megfelelő időpont arra, hogy továbblépjünk. Talán Isten végül adni akar majd nekünk valamit, de nem azonnal. Lehet, hogy további felkészítésre van szükségünk.

Isten teljes mértékben szeret bennünket és megvannak a módszerei, hogy közvetítse felénk ezeket a dolgokat. Soha nem fogja hagyni, hogy sötétségben járjunk. Amikor beleadjuk magunkat a Vele való teljes kapcsolatba, akkor az Ő akarata kristálytisztán láthatóvá válik.

Úgyhogy ez ilyenkor már az Ő irántunk való szeretetének a bőségéből fog ránk áradni.

- Graham

- - - - - - - - - -
Fordítás: Országh György