2012. október 18., csütörtök

Üldözöd, utoléred és mindent visszaszerzel

ELAINE TAVOLACCI

A Word In Season / Időszerű Üzenet
www.awordinseason.info

2012. október 18.



Tegnap az Úr sokatok miatt adta nekem ezt a kijelentést, akik nagy veszteséget éltetek meg a személyes életetekben. Mivel ez hasonlít egy pár évvel ezelőtti kijelentéshez, ezzel nagyrészt azt az eredetit teszem közzé újra, de biztos vagyok benne, hogy ma is Időszerű Üzenet.



ÜLDÖZÖD, UTOLÉRED ÉS MINDENT VISSZASZERZEL

Dávid király egy Isten szíve szerint való ember volt. Habár sok harca volt, győztesként élt, és vezető lett belőle. Amikor Saul elől menekült, az Úr az Adullám barlangjába küldte őt. Négyszáz ember volt ott vele ebben a barlangban, akik nyomorúságban éltek, vagy eladósodtak, vagy elégedetlenek voltak. Dávid megtanította őket arra, hogy hogyan legyenek legyőzhetetlen harcosok, mivel olyan kiképzésben részesítette őket, mint egy erős hadsereget. Az 1 Sámuel 30. fejezetében, amikor Dávid és az emberei egy csatából tértek haza, megérkeztek Siklágba, és látták, hogy fel van égetve, a feleségeiket, fiaikat és leányaikat pedig elhurcolták fogságba az amálekiták. Dávid és az emberei hangosan sírtak mindaddig, amíg már nem volt erejük sírni sem. Eljutottak a krízis csúcsára, ráadásul az emberek Dávid ellen fordultak, és meg akarták kövezni. De ekkor valami felkelt Dávidban. Megerősítette magát az Úrban, és ezt kérdezte Tőle: "Üldözzem-e a rablókat? Utolérem-e őket?" Az Úr ezt felelte: "Igen, üldözd, mert bizonyosan utoléred őket, és kiszabadítod a foglyokat."

Az Úr azt mondja, hogy habár a csata kemény volt, és úgy tűnik, hogy minden elpusztult az életedben, és örökre elveszett, mégsem leszel legyőzve. Ahogy felbátorítod magadat Bennem, szellemi lendületbe jössz. Ahogy az odafelvalókon kezdesz gondolkodni, és ellenállsz minden csüggedésnek, előmeneteled lesz. Maradj erős, és bízz Bennem minden harcban. Még akkor is, ha az ellenség lesből támad, maradj állhatatos abban a fegyverzetben, amit Én adtam neked. Én átviszlek a legnehezebbnek látszó helyzeteken is. Állj meg mozdíthatatlanul, tudva azt, hogy Én megadtam a képességet és a felhatalmazást arra, hogy legyőzz minden ellened indított támadást.

Ne térj el az igazságtól, és soha ne vonulj vissza. Állj rá az ígéretekre, amik a rendelkezésedre állnak. Ne hagyd, hogy az ellenség megfélemlítsen, és ne ingassanak meg az ő gyenge stratégiái. Keljetek fel a hit embereiként, és álljatok a helyetekre harcosként, aminek teremtettelek benneteket. Ne hagyjátok, hogy a félelem és a keserűség gyökeret verjen bennetek, és utasítsátok vissza azt, hogy megingasson az, amit láttok és hallotok. Miközben Bennem bíztok, Én nem foglak cserben hagyni, vagy félrevezetni benneteket, hanem bizonyosan üldözni fogjátok, utoléritek őket, és maradéktalanul visszaszereztek mindent, amit ellopott az ellenség, mondja az Úr.

1 Sámuel 30:6
És Dávid igen nagy szorultságba juta, mert a nép arról beszélt, hogy megkövezi őt, mivel az egész nép lelke elkeseredett fiaik és leányaik miatt. Dávid azonban megerősíté magát az Úrban, az ő Istenében.

1 Sámuel 30:8-10
És megkérdezé Dávid az Urat, mondván: Üldözzem-é ezt a sereget? Utólérem-é őket? És monda néki: Üldözzed, mert bizonyosan utóléred, és szabadulást szerzesz. Elméne azért Dávid, ő és az a hatszáz ember, a kik vele valának. És mikor a Bésor patakához jutának, ott a népnek egy része megállott. Dávid azonban négyszáz emberrel tovább üldözé az ellenséget; kétszáz ember pedig ott megállott, mivel fáradtabbak valának, mintsem hogy a Bésor patakán átkelhettek volna.

1 Sámuel 30:18-20
És mindent megszabadított Dávid, valamit elvittek az Amálekiták; az ő két feleségét is megszabadítá Dávid. És semmijök sem hiányzott, sem kicsiny, sem nagy, sem fiaik, sem leányaik, a zsákmányból sem és mindabból, amit elvittek tőlük; Dávid mindent visszahozott. És elvivé Dávid mind a juhokat és barmokat, melyeket tulajdon barmuk előtt hajtának, és azt mondják vala: Ez a Dávid zsákmánya!