2012. augusztus 26., vasárnap

Látni az Urat

"Mert Dávid ezt mondja Őróla: Magam előtt láttam az Urat mindenkor, mert Ő nékem jobb kezem felől van, hogy meg ne tántorodjam."
(ApCsel 2:25)

Dávid azt mondja, hogy maga előtt látta az Urat mindenkor. Miért? Azért, mert mindig ott volt mellette az Úr, Dávid jobb oldalán.

A vakon született meggyógyítása után Jézus és a meggyógyult vak párbeszéde:

"Meghallá Jézus, hogy kiveték őt; és találkozván vele, monda néki: Hiszel-é te az Isten Fiában? Felele az és monda: Ki az, Uram, hogy higgyek Őbenne? Monda pedig néki Jézus: Láttad is őt, és aki beszél veled, ő az. Ő pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá Őt. És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak, lássanak; és akik látnak, vakok legyenek."
(János 9:35-39)

Jézus a szellemi szemeinket nyitja meg, ami valódi látást eredményez, nem testi szinten, hanem a szellemi valóság szintjén: valóban látni lehet az Urat, az Isten Fiát!

"Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen; és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss."
(Jel 3:18)

Jó gondolkodást és imádkozást kívánok mindenkinek! ... És nyíljanak meg a szemeink, hogy lássunk, és ne maradjunk vakok. Az Úr meg akar mutatni nekünk mindent, nem elég az, hogy valamikor megláttuk az Isten Fiát, és hitre jutottunk benne: Ugyanúgy mint Jézusnak az Atya, nekünk is meg akar mutatni mindent. De ha nem látunk, nincs szellemi látóképességünk, hogy belelássunk a Szellembe, a mennybe, akkor nem tud mindent megmutatni. Nem csak egy-egy kiválasztottnak akarja megadni ezeket az Úr, noha vannak, akiknek ilyen szolgálatuk van, hanem mindenkinek. Mert Jézus ezért jött, hogy megnyissa a szemeinket. Ámen