2012. január 29., vasárnap

A 2012-es szoba

Az alábbi prófétai üzenet szintén a Faith Tabernacle honlapján jelent meg, Bill és Marsha Burns szolgálatának a weboldalán.

2012. január 29.

JOE ROVANI
Laramie, Wyoming

A 2012. szoba

Szilveszter napján egy közeli városba utaztunk, és bejelentkeztünk a szállodában. Az egyik elektronikus  terminált használtuk, mert a recepciós pultnál a szokottnál is hosszabb volt a sor, és nagy tömeg volt. A terminálon be kellett jelölnünk, hogy az alsó, a középső, vagy a felső szinteken szeretnénk szobát. A felső emeleteket választottuk, majd amikor a terminál kinyomtatta a szoba kártyáinkat, a recepciós odajött hozzánk, és tájékoztatott, hogy a szobánk a 20. emeleten van. Egyenesen a lifthez mentünk, kiszálltunk a 20-ik emeleten, és csak akkor néztük meg a kártyán, hányas szoba a miénk. A 2012-es ... amit elég könnyű megjegyezni, ha szilveszterkor megy az ember.

Aznap este 10-kor egy csoport a 2012-es szoba előtt elkezdte énekelni az Amazing Grace című dalt ["Csodálatos kegyelem" - széles körben ismert tradicionális dicsőítő ének - a ford.] ... de aznap éjjel még valami ennél is fontosabb történt. Arra ébredtem, hogy az Úr kijelentette, mit tartogat 2012 négy ember számára. Habár négy konkrét személyről kaptam a kijelentést, most már tisztában vagyok vele, hogy ők négyféle hívőt is jelképeznek, sőt valószínűleg négyféle gyülekezetet is.

Az 1. hívő egy éretlen hívő, aki még nem adta át teljes mértékben az életét az Úrnak. A "Top Gun" című filmben van egy szituáció, amikor a zaklatott Maverick elmegy a Top Gun oktatójának a házába, hogy tanácsot kérjen. Az oktató odamegy hozzá, és ezt mondja (leegyszerűsítve): Repültem a régi embereddel. Nagyon hasonlítasz rá. Csak te jobb vagy. Meg rosszabb is. Ezután Maverick megkérdi, milyen lehetőségek állnak előtte: Egyszerű. Levizsgázhatsz; vagy kiléphetsz. A történet folytatását biztos ismeritek, Maverick a generációs identitásával küzd, szembesül a félelmeivel, és egyre jobb csapatjátékos lesz belőle. Viszont nehéz döntéseket kellett meghoznia, a sorsa pedig még nem dőlt el.

A 2. hívő egy érettebb hívő, akit már nem befolyásolnak annyira az érzelmei, mint az 1. hívőt. Ez az ember kiegyensúlyozott, az életét pedig leginkább az Istentől való inspirációk és befolyások vezérlik. De néhány változás még vár rá ebben az évben; egyesek váratlanul történnek majd. Ebben az időben a 2. hívő Krisztusnak való elkötelezettsége próbára lesz téve.

A 3. hívő sokat fejlődött a járásában (az Úrral járva*), és sok próbán ment át, sőt üldözéseken is. Ez a hívő harcedzett, és megtanulta, hogyan kell győztesnek lenni. Mindazáltal, a látszólag soha véget nem érő harcok miatt zárkózott és bizalmatlan lett általánosságban, sőt talán túlságosan függetlenné is vált. Ennek az embernek az az üzenet szól, hogy az alázat és a másokra való támaszkodás által fog megvalósulni Isten egysége a testben, és tovább terjeszkedni a királyság.

A 4. hívőt úgy láttam, mint aki vidáman hintázik, mint egy gyermek, magasan egy mennyezet nélküli szoba tetőgerendáin. Ez olyan, mint amikor "a régi mennyezetekből új padló válik", annyi különbséggel, hogy a 2012. szobának nem létezik a mennyezete. Ezt az embert nem fogják vissza a korábbi korlátok, és egy magasabb szintre emelkedett fel, mintha a gravitáció kötöttségei megszűntek volna.

- - -
* Az angol nyelvben a "walk" azaz "járás" szó keresztény értelemben általában az Úrral való járásunkat jelenti, mint életformát. Azt gondolom, hogy nem árt, ha a magyar nyelvben is megpróbáljuk ezt az egyszerű de sokatmondó kifejezést hasznosítani.