2011. április 21., csütörtök

A 11 napos vándorút - Brady Mathis

Kedves Olvasók!
Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe Brady Mathis írását. Ő egy fiatalabb szolgáló, aki Bill Burns és Marsha Burns közösségében (Faith Tabernacle - http://ft111.com) az egyik ifjúsági pásztorként, és egyedi tanítói kenettel szolgál. A weboldalon, ahol Bill és Marsha napi próféciái is olvashatók sok más írásuk mellett, időnként Brady egy-egy prófétikus üzenete illetve tanítása is megtalálható.

~ ~ ~

A 11 napos vándorút
Írta: Brady Mathis

Egy jel a mostani időszakra a kivonulás történetéből


Mózes ötödik könyvében, Mózes összefoglalja a "pusztaság éveit". Elbeszélését ezzel a megdöbbentő és a jelenre vonatkozó prófétikus megállapítással kezdi:

5 Mózes 1:2 Tizenegy napi út Hórebtől Széir hegyén Kádes Barneáig.
(megközelítőlegesen felvázolva az alábbi képen)

The 11-day Journey

Azért döbbenetes, mert tudjuk, hogy Izrael népe ott volt Isten ígéreteinek - az örökségüknek a kapujában! Micsoda hatalmas pillanat, micsoda lehetőség, és mégsem fogták fel a pillanat jelentőségét és a döntésük jelentőségét.

5 Mózes 1:19-21 Azután elindulánk a Hórebtől, és bejártuk ama nagy és rettenetes pusztát, a melyet láttatok, az Emoreusok hegyének menve, a miképen parancsolta volt az Úr, a mi Istenünk nékünk; és eljutánk Kádes-Barneához. És mondám néktek: Eljutottatok az Emoreusok hegyéig, a melyet az Úr, a mi Istenünk ád nékünk. Ímé elődbe adta az Úr, a te Istened ezt a földet: menj fel, bírjad azt, a miképen megmondotta az Úr, a te atyáidnak Istene néked; ne félj, és meg ne rettenj!

Mózes kivezette a népet Egyiptomból, a Hóreb déli oldalára (ami a Sinai hegy), és ott átadta Isten törvényét és szövetségét a népnek. Erről a helyről kiindulva új életet kezdtek: felszabadítva az egyiptomi rabszolgaság alól, és természetfeletti módon felkészítve és motiválva arra, hogy belépjenek a sorsukba. És ekkor jött a félelem... Az, ami egy 11 napos vándorút lehetett volna, egy 40 éves küszködéssé változott.

5 Mózes 1:26 De ti nem akartatok felmenni; hanem pártot ütétek az Úrnak, a ti Isteneteknek parancsa ellen.
5 Mózes 1:40 Ti pedig forduljatok vissza, és induljatok a pusztába, a Veres tenger felé.
5 Mózes 2:14 Az idő pedig, a melyet eljáránk Kádes-Barneától, míg általmenénk a Záred patakán, harmincznyolcz esztendő, a mely alatt kiveszett a hadra való férfiak egész nemzetsége a táborból, a mint megesküdt vala az Úr nékik.

Ez a kijelentés prófétikus jelentőséggel bír a mostani időre nézve is, a tizenegyes szám miatt - mivel idén 2011 van. Egy tizenegy napos gyalogútra attól a helytől, ahol a nép megkapta a szövetséget, ott volt Isten ígéreteinek a küszöbe. Ebben az összefüggésben a tizenegy napos vándorút jelképezi a lehető legjobb következményeket az életünkre nézve a mostani időben: követve a Szent Szellem vezetését az örökségünkbe.

Ez az előkép a lehetőségek gondolatát is jelképezi. Visszatekintve Izrael népére, látjuk, mi történhetett "volna", ahhoz képest, ami ténylegesen megtörtént; látjuk a lehetőséget. 2011-ben ugyanez a lehetőség áll előttünk, hogy belépjünk az elrendelt sorsunkba, és birtokba vegyük az örökségünket. A kezünkben vannak a következmények, mint ahogy nekik is a kezükben voltak. Mi is szembe kerülünk majd a félelemmel és félelmetes dolgokkal, ahogy ők is. Vagy úgy fogunk dönteni, hogy bizakodunk a lehetetlen körülmények között, vagy úgy döntünk, hogy félünk, és a döntésünk szerint fogunk továbbhaladva belépni az Istentől számunkra készített legjobb dolgokba, vagy fogunk visszafordulni és újra elindulni a pusztába.

Az Úr ezt mondja,
Ragadjátok meg ezt a napot! Ez az idő fontosabb, mint ahogy eddig tudtad, a lehetőségeitek pedig nagyobbak, mint képzeltétek. Bízzatok Bennem! Számítsatok megpróbáltatásokra, de számítsatok győzelemre. Csak a következő lépést tegyétek meg, ahogy vezetlek benneteket. A félelem az ellenségetek, és az lesz a ti vesztetek is akkor, ha hagyjátok hogy ott időzzön veletek. Azáltal, hogy féltek valamitől, pontosan azt teremtitek meg, amitől féltek. Bízzatok Bennem!


Faith Tabernacle

http://ft111.com
- - -

Fordítás: Országh György
-