2016. november 24., csütörtök

Békesség a kapcsolatokban - jó tanácsok Doug Addison tollából

Nagyon tetszik, hogy az amerikaiaknak van egy olyan nemzeti ünnepük, ami egyszerűen a hálaadásról szól. Habár hálát adni bármikor lehet, ez a nap mégis egy stabil dolog az életükben, a nemzeti öntudatukban, erősíti a gyökereiket, és tudatosan Isten gondoskodásához köti őket, különösen azoknak az életében, akik ezt hittel gyakorolják.

Most, a hálaadás napján írt egy buzdító blogbejegyzést Doug Addison a kapcsolatokról. Habár elsősorban az amerikai aktualitásokhoz kötődik (a családok ilyenkor együtt ünnepelnek, amit megnehezíthet az aktuális légkör az országukban), ahogy végigolvastam, azt látom, hogy nekünk is nagyon tanulságos tud lenni. Doug cikkei, üzenetei egyedi és aktuális eszközök az Úr kezében, a mi épülésünkre, bátorításunkra, úgyhogy szeretettel ajánlom ezt az írását is --

Országh György
szerkesztő, Prófétai Napló
- - -

Egyszerű lehetőségek a hálaadásnap és az egész ünnepi időszak békés megélésére
Doug Addison
2016. november 24.


Ma a Hálaadás Napját ünnepeljük a barátainkkal az Egyesült Államokban, de az egész világon mindenki számára annak az ideje van most, amikor hálásak lehetünk valamiért.

Bármilyennek látjuk vagy érezzük a helyzetet, Isten továbbra is mindenek fölött áll és nem feledkezett meg rólunk. Meg tudjuk változtatni a szellemi atmoszférát azáltal, hogy megegyezésre jutunk (Máté 18:19).

Erő van a megegyezésben! Tisztában vagyok vele, hogy amikor a családok összejönnek az ünnepek alatt, egy csomó dologban eltérhet a véleményünk, különösen ebben az évben, amikor ilyen negatív töltetű a légkör a politikai véleménykülönbségek miatt.

Hogyan lehet tehát egyetértés köztünk a véleménykülönbségek közepette? Fontos, hogy Istennel egyetértésben legyünk és behozzuk a mennyei minőséget a földi kapcsolatainkba.

Máté 7:12-13 (az angol Message verzió fogalmazása szerint) "Íme, egy egyszerű viselkedési alapszabály: tedd fel a kérdést magadnak, hogy mit szeretnél, mit tegyenek veled az emberek, aztán ragadd meg a kezdeményezést és tedd meg velük te! Ha összeadod Isten törvényét és a Prófétákat, akkor ugyanezt fogod kapni belőle."

Bármelyik kapcsolatban vagy helyzetben meg tudjuk változtatni a szellemi atmoszférát azzal, hogy valami pozitívat keresünk benne.

Jézus ugyanezt tette a szamáriai asszonnyal, aki politikai és vallási téren is eltérő véleményt képviselt. Keresett benne valami pozitívat, amikor azt mondta róla, hogy őszinte - annak ellenére, hogy ez az asszony bűnös életformát követett (János 4:18). Ezzel egy másik nézőpontot helyezett elé, aminek a hatására megnyílt, ahelyett, hogy bezárkózott volna Jézus előtt.

Mutatok néhány egyszerű lépést, amelyek segítségével meg tudod változtatni a szellemi atmoszférát a kapcsolataidban és az életedben:

1. Keress lehetőségeket arra, hogy megáldd az embereket (áldjátok azokat, akik átkoznak titeket).

2. Kérd Istent, hogy engedje meg, hogy úgy lásd az embereket, ahogyan Ő látja őket.

3. Határozd el előre, hogy el fogod engedni a múlt sérelmeit és rossz élményeit, és hagyod, hogy Isten valami újat csináljon.

4. Amikor megváltoztatod a saját nézőpontodat, azzal visszaszerzed azt, amit az ellenség próbál ellponi.

5. Kerülj ki a negatív körforgásból azáltal, hogy valami pozitívra koncentrálsz a másik emberben.

6. Te magad válaszd ki, hogy melyik csatákat akarod megvívni.

Írd le kommentbe a SAJÁT tippjeidet és ötleteidet arra, hogy hogyan lehet lecserélni a szellemi atmoszférát, hogy békésebbek legyenek az ünnepek.

Jézus ezt mondta: "... az Isten országa bennetek van." Lukács 17:21

Ez azt jelenti, hogy mindenhová el tudjuk vinni magunkkal Isten Királyságát és jelenlétét, ahová csak megyünk. Nagyon izgatottan várom, hogy mik fognak történni velünk. Habár sok ember számára megpróbáltatást jelentett az elmúlt időszak, Istennek csodálatos tervei vannak veled.

A legjobbakat kívánom az ünnepekre, Isten gazdag áldásaival, neked és családodnak!

Áldás,

Doug és Linda Addison valamint az InLight Connection csapat
DougAddison.com

- - -
Magyar változat: Országh György