2014. szeptember 8., hétfő

Rick Joyner: Megtalálni a helyünket

Megtalálni a helyünket - A Nagy Küldetés, 36. rész

2014., 36. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Onnantól, hogy megbékültünk Istennel, és helyreállt a kapcsolatunk Vele, az életünk alapvető célja, hogy meglássuk azt a várost, amit Ő épít, és hogy megtaláljuk benne a szerepünket. Ez az Ő egyházában kapott szerepünkkel kezdődik. Az angyal így szólt Jánoshoz: "gyere ide, megmutatom neked a menyasszonyt, a Bárány feleségét, és szellemben elvitt engem egy nagy és magas hegyre és megmutatta nekem a szent várost: Jeruzsálemet, amely az égből szállt le, amelyben az Isten dicsősége volt" (Jelenések 21:9-11).

Maga az egyház nem Isten királysága. Viszont az egyik elsődleges elhívása az, hogy az eljövendő királyság mintája legyen. Az egyház arra van elhívva, hogy a legnagyszerűbb társadalom legyen, amit a világ valaha látott. Ez így is lesz a jelen korszak vége előtt.

Emiatt, Jézus tanítványának lenni alapvetően azt is jelenti, hogy az Ő testének, az egyháznak a része vagyunk. Nem tudunk megfelelően hozzákapcsolódni a Fejhez, ha nem vagyunk megfelelően hozzákapcsolódva az Ő testéhez sem. Ha megfelelően kapcsolódunk, akkor tudni fogjuk, hogy mi a szerepünk, az ajándékunk és a szolgálatunk, és az egész test épülésére fogunk tevékenykedni ezekben.

Ahogy korábban is volt szó róla, a kutatásaim során azt figyeltem meg, hogy a keresztények kevesebb, mint 5%-a ismeri a saját szolgálatát, vagy a szellemi ajándékait, amiket a szolgálatának a kivitelezéséhez kapott eszközül. Te mennyire lennél jó egészségi állapotban, ha a testednek csak az 5%-a működne? Ez Krisztus testének a jelenlegi állapota. De még így is, hogy csak az 5%-a működik, összességében az egyház a legerőteljesebb dolog az egész bolygón. Mennyivel lenne erőteljesebb, ha mostantól a rendeltetésünk 10%-át töltenénk be? Vagy ha a 20%-át? Abban biztosak lehetünk, hogy a korszak vége előtt Krisztus teste teljes mértékben azzá lesz, amire elhívást kapott.

Hogy tud ez megtörténni, ha közel kétezer év után is még csak a töredéke vagyunk annak, aminek lennünk kellene? Mindig jusson eszünkbe, hogy az Úrnál egy nap ezer esztendő. Ez azt jelenti, hogy Ő egy nap alatt is meg tudja tenni azt, ami szerintünk ezer évbe telik. Ahogy közeledünk a korszak végéhez, arra számíthatunk, hogy a dolgok felgyorsulnak Szellemben, ugyanúgy, mint a természetes világban. Így a korszak végéhez való közeledésünk egyik legfontosabb jele az lesz, hogy Krisztus menyasszonya azzá válik, amire el van hívva.

A magukat kereszténynek valló emberek kevesebb, mint 50%-a jár gyülekezetbe. Ennek az egyik oka az, hogy a többségük nem tud beilleszkedni. Ennek különböző okai vannak, de az egyik az, hogy sok gyülekezet nem is ad lehetőséget nekik erre. Arra még van lehetőségük, hogy ott üljenek az istentiszteleten, de arra már nem, hogy templommá épüljenek fel a többi "élő kővel" együtt. Egy kőrakás marad belőlük, amiket csak úgy összegyűjtöttek.

Ez Krisztus testének az egyik legnagyobb kudarca, de ez is helyre lesz hozva. A jelenlegi egyház vezetői közül csak kevesen felelnek meg az Efézus 4-ben felsorolt szolgálati címeknek, ugyanis nem építik a testet, és nem készítik fel a szenteket a szolgálat munkájára. Ez meg fog változni. Olyan igazi apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok és tanítók lesznek majd, akik a szentek felkészítésével építik a testet.

Bármely testrészünk, amit nem használunk, nagyon hamar elsorvad. Jelen pillanatban a keresztények több, mint 95%-a elsorvadt szellemi állapotban van. Lehet, hogy imádkoznak, az Igét olvassák és tanulmányozzák, és önkéntesek egy-egy szolgálatnál, viszont kevesen kapcsolódtak még rá a saját rendeltetésükre. Ennek a következményeként folyamatos ürességet, epekedést, beteljesületlenséget éreznek, és ebben gyökerezik oly sok viszály és szakadás az egyházon belül. Ennek az egyetlen gyógymódja az, ha minden tag megtudja, hol a saját helye, felkészítést kap a helyének a betöltésére, és tevékenyen is elkezd foglalkozni azzal, hogy betöltse.

Évekkel ezelőtt volt egy tanulmány, ami azt kutatta, hogy mi az emberek fő kérdése. Az ember legfőbb kérdése az, hogy mi az élete célja. Senki és semmi más nem tudna ezen a földön olyan jó választ adni erre a kérdésre, mint Krisztus teste, amint azzá válik, amire elhívást kapott. Amikor eljutunk ide, akkor semmi más nem lesz a földön, ami olyan vonzó, érdekfeszítő és beteljesülést adó lesz, mint a test részének lenni.

Hogy jutunk el ide onnan, ahol most vagyunk? Ez az egyik legkiemelkedőbb kérdés, amit fel kell tennünk. A válaszok készen állnak, és a rendelkezésünkre állnak, nekünk viszont radikális átalakulásra kell felkészülnünk.

- - - - - - -
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - Finding Our Fit - The Great Commission, Part 36
Fordítás: Országh György