2014. szeptember 2., kedd

FELHÍVÁS IMÁRA AZ UKRAJNAI HELYZET KAPCSÁN

FELHÍVÁS

A híradások szerint Magyarország is fel fogja ajánlani, hogy katonákat küld a baltikumba, mint NATO-tag, az aktuális orosz fenyegetettség miatt. A szomszédunkban háború zajlik, egyre durvább. De Isten akarata ezzel ellentétes. Igaz, hogy Jézus próféciája szerint fogunk háborúkról és háborúk híreiről hallani, ami még nem a véget jelenti, de azt is tudjuk, hogy a háború nem Isten akarata, ezért van felhatalmazásunk Isten akaratának a megvalósulásáért imádkozni. Arra hívlak fel benneteket, hogy imádkozzunk céltudatosan, egy akarattal és hittel, hogy ne terjedjen tovább az orosz-ukrán háború, sőt, érjen véget.

Ki szeretnék emelni két igeszakaszt, Isten egyértelmű akaratáról:
"Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére." (1Tim 2:1-4)
"Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld." (Zsoltárok 46:10-11)
Fontosnak tartom megemlíteni, és talán segítséget is jelent többeknek a bizonytalanság leküzdésében, hogy ez a közbenjáró ima nem politikai állásfoglalás, nem valamelyik fél igazának a keresése, hanem csupán a vérengzéssel szembeni mennyei szemléletű állásfoglalás. Egyszerűen: legyen vége a háborúnak. A többi részlet is érdekes lehet, a Szent Szellem vezetésében lehet imádkozni más dolgokért is (ukrán-orosz területi kérdések, stb) de a vérengzés megállítása önmagában is nagyon fontos szempont, mert az ördög jött lopni, ölni és pusztítani... Jézus az ellenkezőjéért jött. És szintén fontos, hogy mi itt a szomszédban nyugalomban éljünk, "nyugodt, csendes életet", és így tudjunk munkálkodni az evangélium ügyében - tehát például ne kerüljön a mi országunk se a konfliktus szereplői közé.

Örülök, hogy Szellemben egységben vagyunk, és hit által hegyeket mozgatunk!

Országh György

FRISSÍTÉS: Ma reggel (szerdán) megállapodott a tartós tűzszünteről az orosz és az ukrán elnök! Dicsőség Istennek! Imádkozzunk tovább!
hír forrása: http://hvg.hu/vilag/20140903_Moszkva_Putyin_es_Porosenko_egyetert