2013. február 11., hétfő

A dicsőség - az egységben

A Patricia King vezetésével működő XPmedia szolgálat "Feed Your Spirit" ("Tápláld a szellemed") hírlevelének legutóbbi számában olvasható az alábbi prófétikus üzenet, amit Patricia King ajánlója vezet be.

2013. február 8.

A dicsőség - az egységben
Írta: Steven Springer

Steven Springer egy felmelkedőben levő apostoli vezető, valamint a Global Presence Ministries vezetője. Emellett az XPmedia tanácsadójaként is szolgál. A világot járja a Királyság Evangéliumát hirdetve jelekkel és csodákkal. Prófétált egyes országok vezetőinek, színészeknek és igazgatóknak Hollywoodban, és más vezetőknek a társadalom sok különböző szférájában. Az van a szívében, hogy felkészítse Isten népét arra, hogy elindulhassanak a rendeltetésük teljességébe.

Az e heti üzenetben Steven annak a fontosságát mutatja be, hogy Krisztus teste eljusson a Szellemben való egység és eggyé válás újabb szintjeire, Isten Királyságát előre mozdítva.

* * * * *
"Mert amiképpen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképpen a Krisztus is."
-- 1 Korinthus 12:12

Egy új Korszakba léptünk be, ami meg fogja követelni Krisztus testétől, hogy a Szellemben való egység és eggyé válás magasabb szintjén működjünk együtt, mert ez fogja felszabadítani azt a nagyobb dicsőséget, amelyről Jézus beszélt a János 14:12-ben.

Nemrég volt egy álmom, ami Isten látását tárja fel előttünk arról, hogy mi jön létre a mennyei helyeken és a földön, amikor Isten minden egyes gyermeke összefog a különbözőségeikkel együtt, egységes célkitűzéssel és akarattal.

Isten trónjának a sokszínűsége és dimenziói
Az álomban több kulcsfontosságú vezető volt Krisztus testéből, akik az Efézus 4-ből ismert 5 különböző szolgálati ajándékot képviselték. Mindegyiküknek volt egy saját ecsete és egy egyedi színe. Együtt festettek egy hatalmas vászonra, amiből egy fenséges trón kezdett kirajzolódni.

Időnként visszavonultak a festésből, és együtt dicsőítettek, ami által friss kijelentéseket kaptak arról, ami éppen akkor készült. Amikor folytatták a festést, a vászon átváltozott, és a kétdimenziós képből egy háromdimenziós trón lett. Ahol először még csak a vászon előtt álltak festés közben, most már ezt a hatalmas, díszes trónt vették körül.

Érezni lehetett az egymás közötti kapcsolatuk erejét, miközben mindegyik a maga szerepét töltötte be, eltérő kifejezésmóddal, és a szeretet munkálkodásával. A szépség áradt abból, ahogy az 5 szolgálat képviselői alázatban, egymás iránti megbecsülésben és szeretetben dolgoztak együtt. Mivel a példamutatásukkal vezettek, ezért elkezdtek másokat is bevonzani, és így a trón még fenségesebb lett.

Ahogy az 5 szolgálat képviselői elkezdték tanítani és átadni Isten jelenlétéből mindazt, ami a trónból áradt, egy kiválasztott nemzedék kezdett felemelkedni, akik szintén hozták az ajándékaikat. Egyesek drágakövekkel ékesítették a trónt, mások csodálatos kelmével, mások pedig aranyat hoztak. Valami kibeszélhetetlenül nagy öröm volt ott, ahogy ezek az emberek mind elhozták az ajándékaikat, és az egész környéket bevilágította a Dicsőség.

Olyan vonzó lett a trón, és az, ahogy együtt dolgoztak ezek az emberek, hogy ez elkezdte bevonzani az elveszetteket, a kivetetteket és az elfelejtetteket, egy új jövőt és reményt szabadítva fel mindegyiküknek. Egy nagy aratás betakarítása indult meg.

Mi, a Krisztus Teste, komolyan kell hogy vegyük ennek az álomnak az üzenetét. Szükségünk van egymásra; nem az a dolgunk, hogy egyedül csináljuk az egészet. Tetszik, ahogy a The Message Bible bibliafordítás közvetíti a mondanivalót az 1 Korinthus 12:21-ben: "Egyetlen testrész sem önmagában fontos. El tudjátok képzelni, hogy a Szem azt mondja a Kéznek, hogy "Tűnj el; nincs szükségem rád"? Vagy hogy a Fej azt mondja a Lábnak, hogy "Ki vagy rúgva; megszűnt az állásod"?

Zsoltárok 22:3 "Pedig te vagy a Szent; ki Izráel dicséretein trónolsz"

Hiszem, hogy ebben az új korszakban van egy nagyobb mértékű kegyelem, amihez az egységben folytatott dicsőítéssel lehet hozzájutni, amelynek során a Krisztus teste be lesz vezetve és belép abba a nagyobb egységébe, amiről a János 17:21 ír. Ebben az összekapcsolódott állapotban, először Istennel, és azután egymással egy akaraton, létrehozzuk ezt a csodálatos trónt - egy lakhelyet az Ő jelenléte számára, amit mindenki látni fog majd. Mindezt az Ő Dicsőségére!

- - - - -
Fordítás: Országh György
Forrás: XPmedia.com