2012. szeptember 4., kedd

Megújított szövetség

Faith Tabernacle

MEGÚJÍTOTT SZÖVETSÉG - Bill és Marsha Burns:
 
Egy jól látható prófétai vándorúton vagyunk, amit a kegyelem ereje jellemez, ami egy jól felismerhető szellemi valóságra ébreszt rá bennünket ebben az időszakban. Ez az időszak meghatározó pillanatok mentén fog végighaladni, amelyek döntéshelyzetek elé állítanak bennünket -- hogy bölcsen vagy bolond módon döntünk, Isten Szelleme vagy a testiség vezet bennünket. Krisztus harmadik napjának a prófétai hajnalán vagyunk, a negyedik őrváltás idején, a Krisztustól számított harmadik évezred kezdetén. Meg kell maradnunk a Szent Szellem sodrásában és életében, különben a lelkünk és a szellemünk keserűségében fogjuk találni magunkat. A vég előtti visszaszámlálás elkezdődött, de még hosszú út áll előttünk, és sok tennivalónk van.

5 Mózes 29:1 Ezek annak a szövetségnek ígéi, a mely felől megparancsolta az Úr Mózesnek, hogy kösse meg azt Izráel fiaival Moábnak földén, azon a szövetségen kivül, a melyet kötött vala velök a Hóreben.

Ez a mi második szövetségünk, ami az áldások szövetsége. Ha úgy döntünk, hogy nem vállaljuk a felelősséget arra, hogy betöltsük a saját részünket és megtegyük, amit Isten adott elénk, akkor szegénységben fogjuk találni magunkat, szellemileg is és természetes szinten is. Ha viszont újra rákapcsolódunk az Istentől kapott szövetségünkre, akkor megépülünk egy áldásos időszakban. Szükségszerű, hogy Sionban találtassunk, Isten városában, bármibe is kerül, hogy odajussunk. Ott Isten Szelleme fogja uralni a szellemi látképünket, és el fog hordozni minket a királysági rendeltetésünkbe.
 
Az ellenség szándéka az, hogy Isten népét elmozdítsa az életből és a szabadságból, és visszaállítsa a régi kötelékeket. Az a taktikája, hogy újra foglyul ejtse azt, amiket elveszített. Mi pedig egy akaraton ezt mondjuk: "A mi őrállásunk idején nem!" Nagy bölcsességet szerezhetünk azzal, hogyha visszatekintünk az ősi ösvényekre és a megszegett szövetségekre, amelyeknek az eredménye az összeomlás volt. Viszont az is eszünkbe kell jusson, hogy mi, Isten népe, a lovak időszakában vagyunk, és hogy apostoli hatalmat kaptunk a hadakozásra, ami elhozza nekünk a győzelmet.

Veszedelmes időket élünk, amikor az Úr oltalmára van szükség. A biztonság abban található, ha újra megerősítjük és ápoljuk a szövetséget. Még a minket körülvevő veszélyek és szegénység közepette is áldottak vagyunk és jól van dolgunk. Végül pedig új határaink lesznek, amelyek az ellátásunkhoz és a biztonságunkhoz szükségesek.

- - -

Fordítás: Országh György