2010. december 31., péntek

Prófétai üzenet a chilei bányászok esete kapcsán

PRÓFÉTAI ÜZENET AZ ÚRTÓL - 2010 december 31.

Országh György:
A chilei bányászok esete prófétai előkép az egyház számára

A 2010-es évben az egyik legkiemelkedőbb esemény a chilei bányászok szerencsétlensége és megmenekülése volt: 69 napig voltak a föld gyomrában, ami rekord idő egy ilyen bányaszerencsétlenség esetében. A megmentésükért folytatott erőfeszítéseket, a velük folytatott kommunikációt, a szabadulásuk napját és az Isten jóságáról szóló bizonyságtételüket az egész világ látta-hallotta. A kitartó, erős hitük még az izraeli állam vezetőit is megérintette, és meghívták őket, látogassanak el a Szentföldre. (Ezekről bővebben a magyarra lefordított cikkekben itt olvashatsz.)

Ahogy az Úr előtt voltam, a Szent Szellem ezt helyezte a szívembe: a chilei bányászok eseménysorozata egy prófétai előkép és buzdítás Krisztus Eklézsiája, az Egyház számára. Ilyen előképet többet is láthatunk a Bibliában, a leginkább hasonló az, amikor Jézus beszél Jónás esetéről, ami az előképe volt az ő halálának, eltemettetésének és feltámadásának (lásd Máté 12:39-41) különös tekintettel a három napos időintervallumra.

Hiszem, hogy az Úr buzdító üzenete az Ő népe, az Eklézsia számára ez: sokan vannak a föld alatt egy-egy szerencsétlenség, szellemi bányaomlás miatt, elrekesztve a külvilágtól, a szabadságtól. Vannak, akik már régóta várnak arra, hogy kijöhessenek, mert a mostani körülmények között szűkösen kell élniük. A lehetőségek blokkolva vannak, a mentési munkálatok nem ígérnek gyors szabadulást. De ti, bányászok, akik a kincseket keresve indultatok a mélybe, mert hallottátok a felszólítást: keresd a bölcsességet mint a kincset, ti halljátok meg az Úr szavát: "Hirtelen megszabadul a fogoly és nem hal meg a veremben." Én veletek vagyok, mondja az Úr, mint vele voltam a szerencsétlenül járt bányászokkal is, noha nem mind ismertek engem. De ahogy megígértem: megszabadítom a nem ártatlant is a ti kezeitek tisztaságáért, úgy lesz most is: elhozom a ti szabadulásotok napját, amikor mások nem várták, és amikor sokan nem remélték volna, és meglátjátok a világosságot. Mert felhozom a ti igazságotokat, miként a hajnal világosságát, és a ti jogotokat, miként a delet. Csak tartsatok ki a hitben és a könyörgésekben. Hordozzátok egymás terhét, amint én hordoztalak titeket és én szerettelek titeket. Imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok, és megvigasztalhassátok egymás szívét. Ugyanazzal a vigasztalással vigasztaljatok, amivel én már megvigasztaltalak egyszer titeket, és én veletek leszek és benne leszek a Szellememmel abban a vigasztalásban.
Ésaiás 40:1-11
1. Vígasztaljátok, vígasztaljátok népemet, így szól Istenetek!
2. Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek néki, hogy vége van nyomorúságának, hogy bűne megbocsáttatott; hiszen kétszeresen sujtotta őt az Úr keze minden bűneiért.
3. Egy szó kiált: A pusztában készítsétek az Úrnak útát, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!
4. Minden völgy fölemelkedjék, minden hegy és halom alászálljon, és legyen az egyenetlen egyenessé és a bérczek rónává.
5. És megjelenik az Úr dicsősége, és minden test látni fogja azt; mert az Úr szája szólt.
6. Szózat szól: Kiálts! és monda: Mit kiáltsak? Minden test fű, és minden szépsége, mint a mező virága!
7. Megszáradt a fű, elhullt a virág, ha az Úrnak szele fuvallt reá; bizony fű a nép.
8. Megszáradt a fű, elhullt a virág; de Istenünk beszéde mindörökre megmarad!
9. Magas hegyre menj fel, örömmondó Sion! emeld föl szódat magasan, örömmondó Jeruzsálem! emeld föl, ne félj! mondjad Júda városinak: Ímhol Istenetek!
10. Ímé, az Úr Isten jő hatalommal, és karja uralkodik! Ímé, jutalma vele jő, és megfizetése Ő előtte.
11. Mint pásztor, nyáját úgy legelteti, karjára gyűjti a bárányokat és ölében hordozza, a szoptatósokat szelíden vezeti.

Amikor túl lesztek ezen az időszakon, akkor örömmel fogtok kijönni, és békességben fogtok vezéreltetni. Akkor bizonyságot fogtok tenni, és a kitartó hitetek miatt még Izrael, Isten szeretett népe is hívni fog benneteket, hogy legyetek erősítésül az ő hitüknek.

Úgy hiszem, hogy mindezek fokozatosan fognak beteljesedni. Az is biztos hogy nem mindenkinek lesz ugyanolyan az öröme vagy a véleménye az eseményekről, vannak akik továbbra is csupán szerencséről beszélnek, és lesznek, akik politikai előnyt, népszerűséget akarnak kovácsolni a szerencsés végkimenetelből. Ez nem csak világi értelemben vett politikusokra igaz. 

De a lényeg, amit mindvégig szem előtt kell tartani az lesz, hogy egy nagy bizonyságtételre készültök, készülünk, amely szellemi földmozgást fog okozni világszerte. Ugyanúgy, ahogy a chilei bányászokról is tudni lehet hogy egy könyvet készülnek írni az esetükről.

Jöjjetek ki! Mint Lázár, jöjj ki a sírból! Kelj fel és támadj fel, mert felragyog neked a Krisztus! Nem kell többé sötétben élned, nem kell többé elzártságban élned, hanem reménykedj és készülj fel az előjöveteledre! Öltözz fel, hogy ne lássák meg mezítelenséged rútságát! Végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, amit a bányában a kincsek között kerestél, azt most kiáltással kérd is tőlem, hiszen így van megírva: ha kiáltasz a bölcsességért, és ha az értelemért a szavadat felemeled, akkor az Isten ismeretére jutsz és megérted az Úr félelmét. Végy tőlem hófehér ruhákat, mert még nem teljes a megtisztulásra való hajlandóságod. Szeresd a megtisztulást, és szeresd a bűn meggyűlölését! Ugyanúgy ahogy én szeretem a szentséget és a tisztaságot, és ugyanúgy ahogy én gyűlölöm a bűnt, te is legyél így vele, mondja az Úr.

Készüljetek, mert a szabadulásotok napja közelebb van, mint gondoltátok, vagy mint ahogy emberek ígérték nektek. Készen legyetek, minden napon, mert Én közeledek, és akkor minden völgyet felemelek, minden hegyet alábbszállítok, minden terepet egyenessé és síksággá teszek, hogy előjöhessen a dicsőségem. Hittel minden lehetséges. Figyeld az Én szavamat amit titokban szelíd hangomon suttogok neked, mert akkor lesz hited azt mondani a hegynek: ugorj a tengerbe! Figyelj, várj és készülj!

Máté 13:33-37
33. Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő.
34. Úgy mint az az ember, aki messze útra kelve, házát elhagyván, és szolgáit felhatalmazván, és kinek-kinek a maga dolgát megszabván, az ajtónállónak is megparancsolta, hogy vigyázzon.
35. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?
36. Hogy, ha hirtelen megérkezik, ne találjon titeket aludva.
37. Amiket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok!