2010. október 10., vasárnap

Tűz és Dicsőség

2010 október 9

SHARON HARGRAVE
Houston, TX

TŰZ ÉS DICSŐSÉG

Hallottam, hogy az Úr ezeket a szavakat mondta: "Tűz és Dicsőség", és tudtam, hogy a Szent Szellem egyik konkrét munkájáról beszél, ebben az időszakban, az új esztendőben, amelybe most léptünk be. Megértettem, hogy ezt mondja: "Ezek a legjobb idők, és ezek a legrosszabb idők!"

2 MÓZES 24:17 - "Az Úr dicsőségének jelensége pedig olyan volt az Izrael fiainak szeme előtt, mint emésztő tűz, a hegy tetején."

Az elmúlt hónapokban az Úr "dicsőség letéteket" hozott létre az Ő népén belül. Ezek a letétek azóta tisztító hatással vannak azokra, akik alávetették magukat a Szent Szellem ezen munkájának, "hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet." (Lukács 1:17)
Valójában az Ő dicsőségét öltözzük fel magunkra, amikor engedjük, hogy az Úr tüze megtisztítson és megszenteljen bennünket.

MALAKIÁS 3:3 - "És ül mint ötvös vagy ezüsttisztogató és megtisztítja Lévi fiait és fényessé teszi őket, mint az aranyat és ezüstöt; és igazsággal visznek ételáldozatot az Úrnak."

Ez az új Dicsőség palást lesz a védelmünk az előttünk álló időkben. De az igazságtalanok számára (először Isten háznépén kezdve) az Ő jelenlétének a tüze és dicsősége ítéletet és veszteséget fog hozni. Minden olyan munkálkodás, ami nem az Ő Szelleme szerint épült, fel lesz tárva (1 Kor. 3:10-15). Minden, ami nem terem gyümölcsöt, ki lesz vágva (Lukács 3:9).

MALAKIÁS 4:1 "Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, amely nem hagy rajtuk gyökeret, sem ágat."

ARANYRÖG: Valóban ezek a legjobb idők és a legrosszabb idők. Eljött azoknak az órája, akik bemerítkeztek a Szent Szellem tüzébe, hogy ragyogjanak, mint a nap. Az Úr kiküld bennünket, hogy hirdessük a királyság evangéliumát, az azt követő jelekkel és csodákkal! Ő minket már "felruházott mennyei erővel" (Lukács 24:49), és az Ő tanúi vagyunk. Legyünk bátrak és magabiztosak, tudva, hogy az Ő Dicsősége rajtunk van!