2010. október 26., kedd

Chilei bányászok: Izraeli meghívás! Egy imaválasz kezdete?

Talán látszólag nem olyan nagy hír, mint az eddig itt közölt hírek a chilei bányászokról, de kíváncsi vagyok, mi fog kisülni ebből az Isten dicsőségére váló sztoriból. A barátaimmal előző héten azért imádkoztunk az Imádat Sátor alkalmán, hogy Isten kenje fel és használja a chilei bányászokat az egész világ számára is! Ez lehet egy imaválasz kezdete ...

A BCN (Breaking Christian News) cikke itt olvasható eredetiben, angolul
~ ~ ~
"A 33" chilei bányászt és feleségeiket meghívták a Szentföldre karácsonyra
Írta Aimee Herd : 2010 október 25 : Tzvi Ben Gedalyahu – Israel National News

"Az önök bátorsága és lelki ereje, az önök nagy hite, ami abban segítette önöket, hogy ilyen sokáig túléljék a föld gyomrában, számunkra is inspiráló volt."
A múlt héten a chilei San Jose bányából 69 nap után kimentett 33 bányászt meghívta az Izraeli Turisztikai Minisztérium, hogy látogassanak el a Szentföldre karácsonykor.
Rescued Miners
A bányászok feleségei is meghívást kaptak egy "szellemi körutazásra", a keresztény szent helyek meglátogatására. (Fotó: INN)
Az Israel National News cikke szerint, a turisztikai miniszter, Stas Misezhnikov írásban küldött meghívót a bányászoknak és feleségeiknek, amelyben ez áll: "Az önök bátorsága és lelki ereje, az önök nagy hite, ami abban segítette önöket, hogy ilyen sokáig túléljék a föld gyomrában, számunkra is inspiráló volt. Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha vendégül láthatnánk önöket a Szentföldön. Ez év decemberében keresztények szerte a világon ünneplik a karácsonyt. Ebben az időszakban több tízezer zarándokot fogadunk, és örömünkre szolgál, hogy felkínálhatjuk önöknek ezt a felemelő és rendkívüli élményt, amelyre önök a mi vendégeink."
Fordítás: Országh György