2010. október 19., kedd

Néhány chilei bányász visszatért hálát adni

A Breaking Christian News (BCN) cikke, angol eredetiben itt található:
http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=8311
- - - - -

Néhány chilei bányász visszatér a "reménység táborába" zártkörű istentiszteletre hálát adni Istennek a menekülésükért

Szerző: Aimee Herd : 2010 október 19 : Terry Wade, Juana Casas – REUTERS

"Viszek neki egy kődarabot a bányából ... a bátorság, a hit és a remény tiszteletére" Sebastian Pinera, chilei elnök
(Copiapo, Chile)— Valamelyest a bibliai történetre emlékeztet, amelyben a tíz leprás közül egy visszatért megköszönni az Úrnak a gyógyulást, az hogy a 33 megmenekült chilei bányász közül 13-an visszatértek a "Reménység Táborába" vasárnap, hogy zártkörű istentiszteletet tartsanak, megköszönve Istennek ezt a nevezetes megmenekülést.
Rescued miner
Egy REUTERS riport szerint az összejövetelt, amely a sajtó számára nem volt nyilvános, azon a helyen tartották, ahol a bányászok családjai tartózkodtak a 69 napon át tartó megpróbáltatás alatt, imádkozva és gyertyafényes virrasztást tartva míg vissza nem térnek. (Fotó: REUTERS)
Az istentiszteletet egy kordonnal elzárt sátorban tartották, ahol a bányászok a családjaikkal együtt gyülekeztek össze imádkozni és dicséreteket énekelni. Ezek után lebontották a sátrakat, amelyek mintegy két hónapig voltak a családtagok otthonai.
"Inspiráló volt" jegyezte meg a bányászok egyike, az 52 éves Juan Ilanes, "Miután láttam ezt a tábort, úgy érzem csodálatos támogatásban volt részem. Ez erőt ad az embernek."

A chilei elnök, Sebastian Pinera - aki többször is ellátogatott a bányához, amíg a bányászok még lent voltak, és aki ott várta őket, amikor a felszínre értek, hogy mindegyiküket megölelje - egy európai körútra indult hétfőn, és magával vitt egy követ a bányából, amelyet a brit miniszterelenöknek, David Cameron-nak szándékozik odaadni.

A chilei elnök azt mondta: "Viszek neki egy kődarabot a bányából, hogy tartsa ott a Downing Street-en, a bátorság, a hit és a remény tiszteletére."

A teljes történet (angolul)...

Fordítás: Gyuri