2016. április 7., csütörtök

Hogyan bízzunk Istenben

Hogyan bízzunk Istenben
Írta: Graham Cooke

Ha teljes szívünkkel, elménkkel, lelkünkkel és erőnkkel szeretjük Istent, akkor ugyanígy kell bíznunk is Benne. A legkevesebb, amit ez kell, hogy jelentsen, az, hogy száműzzük a negatív beállítottságot az elménkből és a szívünkből. A legtöbb, amit jelenthet, az, hogy nyitottak és alkalmasak vagyunk fantasztikus hitcselekedeteket véghezvinni, a Szent Szellem erejében.

Csak Isten tudja megfelelően szeretni Istent.
Ez azt jelenti, hogy az irántunk való szeretete átöleli az egész lényünket (amik vagyunk és amik nem vagyunk), és betakar bennünket mindazzal, ami Ő akar lenni a számunkra. Azzal összefüggésben kezdünk el bízni, hogy mennyire vagyunk szeretettek. Akinek sokat bocsátottak meg, jobban szeret. Másként fogalmazva, amikor teljesen szeretve vagy, akkor kezded el átélni a megbocsátás legnagyobb mélységét.

Akárhogy is nézzük, a szeretet és a megbocsátás szorosan kötődik egymáshoz, ahogy a szeretet és a bizalom is. Hát engedd, hogy Isten szeressen téged! Ez a te naponkénti örömöd. Legyél a Szent Szellem partnere azt a szerepet betöltve, hogy te vagy az Ő Szeretettje.

Ne próbálj meg bízni.
Inkább csak hagyd, hogy szeretve legyél. A hit a legjobban a szeretet légkörében tud kifejezésre jutni. Ahogy megtapasztalod a szeretetet, a bizakodásod felfokozódik azzal kapcsolatban, hogy mit hiszel arról, hogy Isten hogyan lát téged. A bizakodásodnak csupán egy töredékével kell felfokozódnia, hogy előjöjjön a bizalom. A belső éned mindig is arra vár, hogy Istenben bízhasson. Isten szeretetének a hatására pedig a belső éned felemelkedik a lélek fölé.

A szeretetében fedezzük fel az Ő természetét.
Amikor elkezdjük elismerni és megismerni, hogy milyen az Atya, akkor megpihenünk Őbenne. Úgy bízunk Benne, mint egy gyermek, akit nagyon szeretnek. Ez azért van, mert a mi apánk fantasztikus, és tisztában vagyunk vele, hogy teljes mértékben rátámaszkodhatunk. Ez egy jó kiindulópont minden egyes napra.

Úgyhogy ne felejtsd el: Csodálatosan szeretnek téged! Nyugodj meg ebben, pihenj meg Őbenne és a bizalom meg fog jelenni. Nem tudsz nyugtalankodni, aggódni vagy félni, amikor tökéletesen szeretve vagy. Nyugodj meg ebben, pihenj meg Őbenne és a bizalom meg fog jelenni. A teljes szeretet kiűzi a félelmet (1 János 4:18).

Kapcsold össze a szeretetet és a bizalmat, hogy új és izgalmas élményeket szerezz!
Vannak olyan kalandok, amelyek akkor tudnak elkezdődni, amikor Isten természetének ezt a két tulajdonságát egymás mellé tesszük a szívünkben. Amikor a szeretet és a bizalom folyamatosan összekapcsolódik, akkor sem negatívak nem tudunk lenni, sem óvatosak. Az óvatosság helyett inkább kíváncsiak leszünk.

Mit fog csinálni az Atya? Mire tanít most a Szent Szellem? Milyen pozícióm van Jézusban? Ahelyett, hogy negatív érzéseink lennének az élettel kapcsolatban, izgatottakká válunk Jézussal kapcsolatban. Mi Benne vagyunk, Ő pedig bennünk. Úgyhogy az élet tele van csodálatos lehetőségekkel.

Bárcsak mindannyian az irántunk való szeretete által tanulnánk meg bízni Benne.

- Graham

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fordítás: Országh György