2013. szeptember 22., vasárnap

Reggeli buzdító üzenet - 2013. 09. 22.

Reggeli buzdító üzenet - Országh György
2013. 09. 22.

Azt mutatja a szívemben a Szent Szellem, hogy a száraz, terméketlen Bibliaolvasások ideje lejárt. Akiknek üres, száraz szavakká váltak a Szentírás szavai, azok új kijelentéseket fognak találni benne. Mint a sivatagban talált tavak, olyan lesz, amikor a régi igék új tartalmat tárnak fel előttetek. Azokat az igéket, amikhez eddig sok tévtanítást kötöttek, ne azzal a szemmel olvassátok. Ott is új meglátásokat fogtok kapni. Ismerjétek fel a tévedéseket, a félrevezetéseket, a berögzült gondolatokat, amik eddig azokhoz az igékhez kapcsolódtak, és tegyétek félre ezeket, és lássátok meg az igazságot, ami ott rejlik! "Távolítsd el az ezüstből a salakot, és abból edény lesz az ötvösnek" (Péld. 25:4)
Nem minden tévtanítás, amit annak mondtak. Van olyan, amit csak rossz lelkülettel mondtak, és rossz szívből, rossz motivációval, és egybemosódott sok fölösleges, leterhelő tanítással. Találd meg ezeket az eltékozolt kincseket a bizsuk között, a gyöngyöket a kavicsok között, és ne hagyd elveszni ezeket az igazságokat! Nagyon hasznosak lesznek még neked az úton, ami előtted áll. Mások megszabadítására is használni fogod, ha hűséges vagy az igazságon, és nem emberek tetszését keresed, ha nem nekik akarsz megfelelni - sem a régieknek, sem az újaknak, akik körülötted vannak.

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket." (János 8:32)
"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az" (Lukács 16:10a)
"Ura pedig azt mondta neki: Jól van, jó és hű szolga, kevesen hű voltál, sokat fogok rád bízni; menj be Urad örömébe." (Máté 25:21)
"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját." (Jelenések 2:10c)