2013. január 20., vasárnap

Ne féljetek! Isten hűséges!

2013 A BETELJESÜLÉS ÉVE LESZ.

János apostol egyszer leírt egy prófécia sorozatot. Ezt ma a "Jelenések könyve" címmel ismerjük, a Szentírás újszövetségi könyvei közül az egyetlen teljes mértékben prófétai könyv. Hét különböző gyülekezetnek írta, akik a mai Kisázsia területén voltak. Ezek közül az egyik a Fiadelfiában levő gyülekezet volt. A nekik megüzent prófécia így szólt:

Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinél a Dávid kulcsa van, a ki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja:
Tudom a te dolgaidat (ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, a melyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.
Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.
Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait.
Ímé eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.
A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.
(Jelenések 3:7-13)

Ez a prófécia azt ígéri, hogy nyitott ajtót ad nekik az Úr, hogy a sátán zsinagógájából előttük megalázkodókat ad az Úr, akik felismerik, hogy szerette a levél címzettjeit az Úr, és hogy megtartja őket a nyomorúság idején. Nem szab feltételeket. Azért nem, mert azt üzeni nekik az Úr, hogy már betöltötték a feltételeket, megtartották a beszédét, és nem tagadták meg a nevét, sőt a béketűrésre intő beszédét is megtartották már ezelőtt.

Nemrég leírtam nektek azt a prófétai látást, ami arról szól, hogy 2013 a beteljesedés éve lesz; és hogy az ígéretek megvalósulását, beindulását most nem feltételekhez köti az Úr, mert sok buzgó odaszánt hívő töltötte már be a feltételeket. Vannak viszont olyanok, akik nem látják ezt, és hiteltelennek tartják az ígéretek beteljesüléséről szóló üzenetet, és másokat is arra biztatnak, hogy ne figyeljenek az ilyen próféciákra. Ne hagyjátok magatokat elcsüggeszteni! Isten hűséges! Mindennek rendelt ideje van! Isten ígéretei sokszor vannak időhöz kötve - például a megígért Messiás akkor jött el, amikor eljött "az idő teljessége" és kibocsátotta Isten az Ő Fiát, ahogy Pál tanítja. Jézus amikor prédikálni kezdett, és jelek és csodák kísérték a szolgálatát, sok beteg meggyógyult, gyászolók vigasztalódtak meg, vakon született ember kapta vissza elveszett reménységét, és meggyógyult, stb, stb, mindezt nem azért tette az Úr mert a megtérésükkel váltották volna ki ezeket az eseményeket, hanem mert az Ésaiás és mások által megprófétált eseményeknek eljött az ideje. Így hirdette az Úr: "Betelt az idő, elközelített Isten országa".

Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, eltántorítani! Vegyétek a szívetekre azt a figyelmeztetést is, amit megosztottam veletek ugyanebben a prófétai látásban: akik nem nyitottak a szeretetben való egységre és az emberek iránti megmentő szeretetre, azok nem fogják látni, megtapasztalni ezeket a beteljesüléseket, csak másoknál látják majd, és rosszabb esetben még kritizálni is fogják azt. Ne féljetek: semmit sem tehetnek az Úr kinyújtott karja ellen, és az ígéretek beteljesülése ellen.

Ne hagyjátok, hogy olyanná tegyék a szíveiteket, mint amikor Izrael első alkalommal érkezett el az ígéret földjének a határához. A kémek látták a jó földet, de a többségük inkább csak elbátortalanította a népet és a hitetlenséget terjesztette közöttük. Józsué és Káleb viszont tudta, hogy mi lett volna a helyes: bátorították a népet, azzal, hogy Isten velük van, az ellenségnek pedig már eltávozott az erőssége! MINDEN KÉSZEN ÁLLT AZ ÍGÉRET BIRTOKBA VÉTELÉRE!

TESTVÉREK! Ha most hagyjuk magunkat megzavarni, akkor szem elől téveszthetjük Isten igazi természetét: amiket ő megígért, azt mind betartja. De ha nem hiszünk, akkor nem fogjuk tudni a tálcán kínált beteljesülő ígéreteket átvenni.

Természetesen ezután is lesz dolgunk - lustálkodva nem fogunk tudni mit kezdeni mindezzel. Ahogy írtam is: a halaknak olyan nagy sokasága lesz, hogy át kell szólni egyik hajóból a másikba, mint Péternek is ezt kellett tennie (Lukács 5:4-7) Akik már most is készen állnak a szeretetben való egységre, azoknak nincs új feltétel. Ebben kell megmaradni. Akik pedig nem állnak készen erre, azoknak minél hamarabb meg kell változniuk, hogy a beteljesülő ígéreteket ők is megtapasztalhassák. De az ígéretek beteljesülnek - velük vagy nélkülük, így is, úgy is. Nekik valóban van feltétel: térjenek meg, és kövessék a szeretetet.

A filadelfiai gyülekezet egyetlen figyelmeztetést kapott: "tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat."

Most ne tántorodjunk meg az ígéret földjének a szélén! Nekünk adta az Úr azt a földet! Előre Isten királyságáért!

AKI HISZ, ANNAK MINDEN LEHETSÉGES.

A mi hűséges Urunk, Jézus Krisztus nevében:

Országh György