2013. január 18., péntek

A legnagyobb kaland - A Nagy Küldetés, 3. rész

A legnagyobb kaland - A Nagy Küldetés, 3. rész

2013, 3. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

A Nagy Küldetés első mondata az a fundamentum, amire a megbízatás többi része épül:

"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." (Lásd Máté 28:18)

Ez volt az Úr teljes mondanivalójának a magva, amikor a földön járt, és a királyságnak is ez az alapvető mondanivalója. Ott van királyság, ahol elismerik egy király hatalmát. Isten királysága ott van, ahol elismerik az Úr hatalmát.

Ahhoz, hogy megértsük az Úr céljait, és ezáltal a mi céljainkat is, alapvető fontosságú hogy megragadjuk annak a mélységét, amiket az Úr tanított és kihirdetett az Ő királyságáról. Ezért mondja nekünk az Efézus 3:16-19:

Hogy adja meg néktek az Ő dicsősége gazdagságáért, hogy megerősödjetek hatalmas erővel az Ő Szelleme által a belső emberben; 

Hogy lakozzék a Krisztus hit által a ti szívetekben; 

A szeretetben meggyökerezzetek és alapot vegyetek, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, hogy mi a szélesség és hosszúság és mélység és magasság, 

És megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felülhaladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig. 

Arra fogunk törekedni, hogy megértsük Isten szeretetének a szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét, azzal a végső céllal, hogy beteljünk Isten teljességével. Ez egy olyan gondolat, ami túlságosan magasztos ahhoz, hogy magunktól megérthessük, ezért kell, hogy az Úr "adja meg" nekünk, ahogy a 16. vers mondja. Arra is szükség van ehhez, hogy hatalmas erővel erősödjünk meg az Ő Szelleme által a belső emberünkben, hogy Krisztus lakozzon a szívünkben, és meggyökerezzünk és alapot vegyünk a szeretetben.

Talán így foglalhatjuk össze a tanítványságunk célját. Ez több mint bármely földi tanítványság, amelyek esetében elkötelezhetjük magunkat, hogy egy mestertől tanuljunk, és olyanná legyünk, mint az a mester, itt viszont azt olvassuk, hogy legyünk betelve a Mesterünkkel, hogy bennünk lakozzon! Ez egy olyan magasztos elhívás, hogy még az angyalok is csak csodálni tudják. Minél jobban fel tudjuk ezt fogni, annál nagyobb késztetést kell érezzünk arra, hogy ezt kutassuk és erre törekedjünk mindennel, ami bennünk van.

Nincs olyan mesebeli királyság, amit bárkinek a fantáziája szült, ami olyan csodálatos lenne, mint az igazi királyság. Nincs olyan király, aki valaha a földön uralkodott, vagy akit bármilyen regényben képzeltek el, aki olyan csodálatos és hatalmas lenne, mint a mi Királyunk. Ezért van az, hogy az igazi keresztény élet a legnagyobb kaland, amit ember valaha megélhet. Soha semmi nem lesz, ami izgalmasabb lenne Istennél, vagy ami olyan unalmas lenne, mint a vallás!

Természetesen létezik az "igaz vallás" (a magyar Károli Bibliában "igaz istentisztelet" - a fordító megjegyzése), amit a Szentírás hirdet, és ami a szereteten és a szeretetből fakadó jó cselekedeteken alapszik. Azok, akik erre az "igaz vallásra" adják magukat, azt tapasztalják, hogy ez az egyik legcsodálatosabb dolog, amit ebben az életben tehet az ember. Nincs olyan kábítószer, nincs olyan emberi tapasztalat, nincs olyan eufórikus állapot, ami olyan csodálatos lenne, mint a szeretet, és ez az igazi keresztény élet fundamentuma. Emellett benne van még a kaland, a csodálat, a félelemmel vegyes tisztelet, valamint a legnemesebb hadviselés, amit a királyságért kell folytatnunk.

Az igazi királysági élet nagyszerűbb minden mesénél, ami emberi elme valaha szőhetett. Ez az, amit keresünk, nem csak arra törekedve, hogy megértsük, hanem hogy benne is éljünk. A Nagy Küldetés erre a legnagyobb kalandra szóló elhívás és megbízatás, ami mindenkinek szól, aki meghallja a felhívást, hogy álljon közénk.

- - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - The Greatest Adventure - The Great Commission, Part 3