2012. november 5., hétfő

Ébredés járja át Egyiptomot! - Beszámoló az evangélizációról

Október vége felé jött a hír a nagyszabású evangelizációról Egyiptomban. Most a Breaking Christian News keresztény hírleveléből értesültem az esemény örömteli beszámolójáról is, amit az Open Doors USA tett közzé. Érdemes volt imádkozni - és érdemes tovább imádkozni!
Gyuri
~ ~ ~


(Santa Ana, CA) - Ébredés járja át Egyiptomot ... a Jézus Krisztusban való hit ébredése.

Október első hétvégéjén 10.000 fiatal gyűlt össze a Kairótól 60 kilométerre északra fekvő pusztában, énekelni, imádkozni, és az Urat imádni.

Ezt az ifjúsági összejövetelt egy még ennél is nagyobb rendezvény követte ugyanezen a helyszínen, a "Count It Right" című keresztény rally, ahová 45.000-en látogattak el. Buszok százai hozták az embereket minden korosztályból a konferencia helyszínére, amely művészeti és sport eseményeknek is otthont adott.

A rendezvény fókuszában azonban az állt, hogy az emberek elé tárják az üdvösség üzenetét, és arra hívják őket, hogy adják át az életüket Jézusnak. Mindezt egy olyan időben, amikor Egyiptomban a keresztények még nagyobb üldözésnek vannak kitéve, amióta júniusban megválasztották Mohammed Morsi elnököt, aki a Muszlim Testvériséget képviseli.

Az egyik keresztény vezető többek között ezeket a számadatokat tette közzé:

• 45.000 látogatója volt a rendezvénynek

• 25.000 - becslések szerint ennyien adták át az életüket Jézusnak

• 8000 ember töltötte ki az űrlapot, azt kérve, hogy a gyülekezetek részéről meglátogassák őket a további segítség érdekében

• 2-3 millió - becsült adatok szerint ennyien követték televízión a rendezvényt két keresztény csatornán, amit hat és fél órás élő adásban közvetítettek minden egyes nap Észak-Amerikában, Ausztráliában és a Közel-Keleten

• 1000 gyermek vett részt a kifejezetten nekik rendezett programon

• 5000 ember vett részt egy párhuzamosan rendezett fesztiválon október 25-én a Kopt Orthodox Barlang Egyházban, amely Kairó szemétlerakó telepén található

• 6000 ember vett részt egy hasonló összejövetelen, különböző egyházakból, október 28-án Assiut városában, Kairótól hat órai útra északra

A keresztény vezető ezt írja a blogjában:
"Nagy számok ezek, de ami mindennél fontosabb, hogy ez egy nagy aratás! A több ezer ember látványa, akik mind a négy este során felállva nyilvánították ki a vágyukat, hogy elfogadják Jézust Uruknak és Megváltójuknak, szavakkal leírhatatlan. Ekkor már nem tudtam visszatartani a könnyeimet.

A legtöbb látogató a Kopt Orthodox Egyházból volt, és az egyik este egy kopt orthodox pap volt az összejövetel vezérszónoka. Vajon láttam-e valaha orthodox papot prédikálni egy evangéliumi pulpitusról, ekkora tömeg előtt? Nem, soha.

Az esti alkalmak során arra kértük a megjelenteket, hogy a cigarettáikat, a kábítószereket, a varázseszközeiket, és bármi mást, ami valamilyen bűnt képviselt az életükben, vagy egy papírra felírva azokat a konkrét bűnöket, amiből megtértek, mindezeket dobják be azokba a hatalmas kosarakba, amiket körbeadtunk az egész stadionban.

Csak az első este során 12 hatalmas kosár telt meg ezekkel a tárgyakkal. Úgy gondolom, Jézus korábban egy hasonló tömegjelenet résztvevője volt. Ez egy erőteljes szimbolikus jele volt annak az őszinte döntésnek, amit ezek az emberek meghoztak, hogy Krisztust fogják követni."

A keresztény vezető leírta azt is, hogy nincsenek pontos adataik arról, hogy hányan fogadták el Krisztust. A legtöbb nap során az emberek több mint fele állt fel a stadionban, hogy a felhívásra reagálva imádkozzanak és megtérjenek. Lehetetlen lett volna a segítő szolgálatot végzőknek és evangélizációs csapatoknak, hogy minden egyes emberrel kitöltsék az űrlapokat. "Mindezt figyelembe véve feltehetőleg 25.000-en imádkoztak a fesztivál során, hogy befogadják Krisztust. Egyedül a Szent Szellem tudja a pontos számokat."

A keresztény blogger hozzáteszi, az Egyiptomi keresztények nevében, hogy "szeretnénk köszönetet mondani minden keresztény testvérüknek az egész világon, akik hűségesen imádkoztak velünk és értünk, miközben mi csodálva végignéztük azokat a hatalmas dolgokat, amiket Isten tett sok-sok ember életében. Hálásak vagyunk Neki a közöttünk végzett nagy munkálkodásáért, és nektek is, mint a partnereinknek Isten Királyságában.

Annyira hálásak vagyunk Istennek az Ő oltalmáért, amit erre a nagyszabású rendezvényre és a rengeteg látogató számára biztosított. Köszönjük a sokféle logisztikai feladat érdekében végzett gördülékeny szervezőmunkát, és az összes Hívő között tapasztalt szellemiséget és hozzáállást, akik együtt dolgoztak azon, hogy mindez megvalósulhasson. Kimondhatatlanul boldogok vagyunk az Ő jósága és forró könyörülete miatt Egyiptom iránt, és arra számítunk, hogy az ébredésnek egyre több jelét fogjuk látni az előttünk álló napokban."

Az összejövetelről egy YouTube link itt található: www.youtube.com/watch?v=vEbgN1XDfVI.
~
Ez volt az Open Doors USA beszámolója. Emellett, ahogy a hírrel kapcsolatosan keresgéltem, rátaláltam az egyik keresztény tévécsatorna, a SAT-7 weboldalára, amelyik élőben közvetítette az eseményt. A honlapjukon a többi információ mellett arról is lehet olvasni, hogy a rendezvényen keresztény sportolók is bizonyságot tettek, valamint Egyiptomban élő keresztényekkel készítettek interjút a hitükről, Isten megismeréséről. Ezek között az egyik fiatal lány arról számolt be, hogyan ismerte meg Istent mint az Atyját, amit egy gyülekezetben erősített meg neki Isten, választ adva egy személyes imádságára.
- - -
Forrás linkek:
- - -
Fordítás: Országh György