2012. november 21., szerda

Ismerd meg Isten hangját!

Ismerd meg Isten hangját!
Az élet ösvénye, 40. rész

2012, 47. hét
Rick Joyner
Word for the Week - Heti Üzenet

Most, hogy túl vagyunk a választásokon, kezdődik az igazi munka. Jézus földi élete óta az emberi történelem legnagyobb eseménye kezdődik hamarosan -- az aratás, ami a jelen korszak vége. Krisztus Teste számára újra a figyelem központjába fog kerülni a Nagy Küldetési Parancs betöltése. A világ hamarosan hallani fogja a királyság evangéliumát, hogy utat készítsen a Királynak.

Azt is látni fogjuk, hogy a bajok megsokasodnak a világon. Ez bátorítson bennünket, és nem szabad, hogy elvegye a kedvünket. Azt mondja az Apostolok Cselekedetei 14:22, hogy amikor Pál az útitársaival az egyik körúton volt, akkor "támogatták a tanítványok lelkét, bátorították őket, hogy tartsanak ki a hitben, s hangoztatták, hogy sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten királyságába". A bölcs és érett emberek nem bátortalanodnak el, amikor a világra jövő bajokról hallanak, mivel tudják, hogy mindegyik bajban van egy-egy ajtó is, ami a királyságba vezet. Ugyanez igaz a személyes életünk megpróbáltatásaira is. Ezért írta Jakab is, hogy "Testvéreim, örüljetek, amikor különböző megpróbáltatásokat kell elviselnetek." (Jakab 1:2)

A bajok csak szaporodnak a földön, úgyhogy minden megrendíthető meg fog rendülni, ami pedig rendíthetetlen, az nyilvánvalóvá lesz. Van egy királyságunk, és arra vagyunk elhívva, hogy most ebben a királyságban éljünk, ami rendíthetetlen. Ha erre a királyságra építettük az életünket, akkor rendíthetetlenek vagyunk, bármi is történjék a világon. Ha a világban történő dolgok megrendítenek bennünket, és bajba kerülünk azok miatt, akkor vegyük úgy, hogy ez egy ébresztő szózat a számunkra, ami arra hív, hogy még teljesebb mértékben adjuk át magunkat az Isten királyságában való életre.

Ahogy már gyakran beszéltünk róla, annak az egyik jele, hogy valóban az utolsó napokban élünk, a Szent Szellem kiöntetése, ahogy az Apostolok Cselekedetei 2:17-21-ben láthatjuk:

És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

És éppen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Szellememből, és prófétálnak.

És csodákat teszek az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését.

A nap sötétséggé változik, és a hold vérré, minekelőtte eljön az Úrnak ama nagy és fényes napja.

És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

Amikor az Úr kiönti a Szellemét, akkor prófétai kinyilatkoztatás történik - álmokkal, látomásokkal és próféciákkal. Ez különösen az "utolsó napokban" történik így, mivel ezekben az időkben olyan nagy szükségünk lesz az ilyen fajta vezetésre, mint soha azelőtt.

Ahogy az Úr mondta a János 10-ben, az Ő juhai ismerik az Ő hangját. Minden egyes kereszténynek ismernie kellene az Ő hangját, az érett keresztényeknek pedig olyan mértékben kellene ismernie az Ő hangját, hogy azonnal meg tudják különböztetni a világ összes hangjától. Az igazság az, hogy nagyon kevés keresztény képes erre, mert ebben nem jutottak érettségre. Lehet, hogy az ismeretben érettek lettek, sőt akár a tapasztalatok terén is, de nem az Ő hangjának a megismerésében.

Sok könyvet olvastam a prófétálásról és az Úr hangjának a megismeréséről, sőt én magam is írtam néhányat, de nem ez a fő módszere az Ő hangja megismerésének. Habár ezek is hasznosak lehetnek, de a Vele töltött időt semmi sem tudja helyettesíteni, ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy valóban megismerjük az Ő hangját.

Gondolj bele: oldalakon át írhatnék neked arról, hogy milyen a feleségem hangja. Megtanulhatnál mindent a hangjának a fizikai tulajdonságairól, de egy olyan teremben, ahol sok hölgy beszélne egyszerre, nagyon nehéz lenne megmondanod, melyik az ő a hangja, ha csak nem hallottad már őt korábban. Én azonnal meg tudnám mondani, még ha nem is ismerném a hangjának a fizikai tulajdonságait, azért mert nagyon sok időt töltöttem már vele. Ez a legfőbb módja annak is, ahogy az Úr hangját megismerjük - semmi sem tudja pótolni azt, hogy Vele legyünk.

Ahhoz, hogy a most következő időszakot átvészeljük, sokkal jobban meg kell ismernünk Őt, mint ahogy most ismerjük, és a hangját is jobban kell ismernünk. Az lesz a nagy dolog, ha bele is kezdünk ebbe. Ha közeledünk Hozzá, Ő is közeledni fog hozzánk. Ha keressük Őt, akkor megtaláljuk. Ez Istennek az ígérete, aki lehetetlen, hogy hazudjon. Határozd el ezen a héten, hogy jobban meg fogod ismerni Őt.

- - -
Fordítás: Országh György