2010. szeptember 19., vasárnap

CSERÉLD LE A RUHÁDAT

http://ft111.com/changegarments.htm

Ez az írás Bill Burnstől egy kemény eledel. A kemény eledelre minden egészséges hívőnek szüksége van, aki már túl van a szellemi éretlenség időszakán. „Az éretteknek pedig kemény eledel való...” írja a Zsidókhoz írt levél szerzője. Ha érett szellemi emberként akarjuk megélni az Úrban való életünket, akkor ne hagyjuk, hogy az első látásra „nehezen érthető” dolgok emészthetetlenek is maradjanak. Az itt olvasható prófétai tanítás sok olyan gondolatot is tartalmaz, amik feltételezik a Szentírás alapigazságainak az ismeretét, és a prófétikus szemléletre való nyitottságot. Ezek közül a prófétai üzenetek közül az egyik jellegzetes megfogalmazás a „harmadik nap”, amit a már elkezdődött harmadik évezredre alkalmazunk (lásd: „egy nap ezer esztendő” Péter apostol prófétikus tanítása szerint), és így sokszor csak „a mai nap”-ként olvassuk Bill Burns írásában. Ezekkel a háttérben sok hasznot hoznak ezek a prófétai tanítások. Azért imádkozom, hogy minél több embernek adjon bátorítást és rálátást az elhívásának a betöltéséhez.

CSERÉLD LE A RUHÁDAT

írta Bill Burns
Faith Tabernacle
P. O. Box 1148
Kremmling, Colorado 80459
http://ft111.com

„Vessétek le a régi ruháitokat, Én népem, mert ez egy új nap, és itt az ideje, hogy lecseréljétek a ruháitokat. Azért jöttem, hogy ékességet adjak a hamu helyett, az öröm olaját a gyász helyett, a dicséret palástját a csüggedt szellem helyett. Itt az ideje, hogy levegyétek a méltatlanság köpenyét, és az igazság palástját vegyétek föl. Ne engedjétek meg többé az ellenségnek, hogy kárhoztatásba öltöztessen titeket. Ne engedjétek többé, hogy emberek szavai átkokká váljanak, amik kötelékben tartanak. Ne hordjatok többé olyan ruhákat, amelyeket a kellemetlen körülményeitek beszennyeztek. Itt az ideje levetni a régit és felöltözni az újat, mondja az Úr.”

József tarka köntöse:

Most, a józsefi szövetség idején lesznek útnak indítva a Józsefek az Egyházban. József egy kedvenc fiú volt. Az apja adott neki egy sokszínű köntöst, ami egy prófétai szimbóluma volt a József körülményeinek, amelyek elvezették őt a rendeltetésébe. A sokszínű köntös először is Isten Józseffel való szövetségét jelképezte (a szivárvány színeihez hasonlóan). Ez a köntös azt az igazságot jelképezte, hogy Isten vele lesz az útja során, végig a viszontagságokon, egészen a sorsának a beteljesedéséig.

A köpenye azt a sok hangot is jelképezte, ami József ellen szólt, és ezáltal átkokat szabadítottak fel rá. József testvérei eladták őt rabszolgának, de tudtukon kívül befedezték József útját és sorsát egy véráldozattal.

1Mózes 37:31-32 Akkor fogták József ruháját, levágtak egy kecskebakot, és belemártották a ruhát a vérébe. Azután elküldték a tarka ruhát, elvitették apjukhoz, ezzel az üzenettel: Ezt találtuk. Nézd meg jól: a fiad ruhája ez, vagy sem?

Józsefet eladták Potifár házába, akinek a felesége azzal a hamis váddal vádolta meg, hogy erkölcstelenül cselekedett. Az asszony letépte a ruhát József testéről.

1Mózes 39:11-13 Egy napon az történt, hogy bement József a házba a munkáját végezni, és a háznép közül senki sem volt a házban. Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem! Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt. Amikor az asszony látta, hogy kezében hagyta a ruháját, és kifutott.

Kezdjük látni, hogy a körülményeink meg tudják változtatni a ruhát amit hordunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy szövetségünk van Istennel, és hogy Ő velünk van.

Józsefnek ezután rabruhát kellett hordania, de két év múlva (a harmadik évben) még egyszer ruhát váltott, és belépett a sorsának a beteljesedésébe.

1Mózes 41:1 Két esztendő múlva történt, hogy a fáraó ezt álmodta: Ott állt a Nílus mellett.

1Mózes 41:14 Akkor a fáraó hívatta Józsefet, és sietve kihozták a tömlöcből. Ő megborotválkozott, ruhát váltott, és bement a fáraóhoz.

Ezután József megfejtette a fáraó álmát, a fáraó pedig kinevezte őt a királysága második emberének.

1Mózes 41:38-42 A fáraó ezt mondta szolgáinak: Találhatunk-e ehhez hasonló embert, akiben isteni lélek van? Józsefnek pedig ezt mondta a fáraó: Miután Isten mindezt neked adta tudtul, nincs hozzád hasonló értelmes és bölcs ember. Te leszel házam gondviselője, és egész népem a te szavadnak engedelmeskedik. Csak a trón tesz engem nagyobbá nálad. Azután ezt mondta a fáraó Józsefnek: Nézd, én téged egész Egyiptom felügyelőjévé teszlek! És levette a fáraó a pecsétgyűrűt a kezéről, és József kezére tette, gyolcsruhába öltöztette, és aranyláncot tett a nyakába.

József most már királyi ruhát viselt, és pecsétgyűrűt, ami feljogosította arra, hogy a fáraó ügyeit intézze.

Igazság palástja

Itt az ideje, hogy lecseréljük a ruhánkat. A mai nap öltözete a finom gyolcs. Ez a mostani korszak királyainak (Menyasszonyának) az öltözete.

Jelenések 19:7-9 Örüljünk és ujjongjunk, és dicsőítsük őt, mert eljött a Bárány menyegzője, felkészült menyasszonya, és megadatott neki, hogy felöltözzék fényes, tiszta gyolcsba. Ez a gyolcs a szentek igaz cselekedeteit jelenti". Így szólt hozzám: "Írd meg: Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára!" Ezt is mondta nekem: "Ezek az Isten igaz igéi".

Lehet, hogy téged is megviseltek már a körülményeid, és nem hiszed, hogy át tudsz öltözni. Hadd mutassak egy mintát a Szentírásból, hogyan is kell csinálni:

A dicséret palástja

Pál és Silás az Atya ügyeit intézték („az Atya dolgaival foglalkoztak”: lásd Jézus szavai 12 évesen a templomban - a fordító megjegyzése), amikor kiűztés a jóslás szellemét egy rabszolgalányból. Ez felboszantotta a lány gazdáját, aki lázadást szított Isten szolgái ellen.

Apcsel 16:22-24 Velük együtt a sokaság is rájuk támadt, az elöljárók pedig letépették ruhájukat, és megbotoztatták őket. Sok ütést mértek rájuk, majd börtönbe vetették őket, és megparancsolták a börtönőrnek, hogy gondosan őrizze őket. Az pedig, mivel ilyen parancsot kapott, a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába zárta.

Figyeljétek meg, hogy Pálnak és Silásnak a körülményei is hozzájárultak ahhoz, hogy lekerüljenek róluk a ruháik. Viszont felvették a dicséret palástját.

Apcsel 16:25-26 Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. A foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgyhogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek.

A dicséret palástja felnyitotta mindenkinek a bilincseit; a börtönőr és családja üdvösségre jutott, Pál és Silás pedig kiszabadultak a börtönből. Vesd le a csüggedtség szellemét és öltözd fel a dicséret palástját, és te is ki fogsz szabadulni.

A gyógyulás palástja

Testi gyógyulásra van szükséged? Akor vesd le a betegség köntösét. Ezt tette a vak Bartimeus is.

Márk 10:46-50 Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: "Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt és ezt mondta: "Hívjátok ide!" Odahívták a vakot ezekkel a szavakkal: "Bízzál! Kelj fel! Hív téged!" Ő pedig ledobta felsőruháját, felugrott, és odament Jézushoz.

Hát itt van ... űzd ki az erőtlenség szellemét. Vesd le a kételkedés és hitetlenség köntösét. Gyere Jézushoz hittel, és érintsd meg a ruhája szegélyét.

Lukács 8:43-44 Ekkor egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásos volt (és minden vagyonát az orvosokra költötte), de senki sem tudta meggyógyítani, odament, hozzáférkőzve megérintette a ruhája szegélyét, és azonnal elállt a vérfolyása.

Érintsd meg a Mester ruháját, mert az tele van Isten kenetével, és a kenet megtöri a betegség igáját, és meggyógyulsz!

Köntösbe kötött vizek

Az a víz, amiről most beszélünk, a Szent Szellem kenete, amelyet Jézus adott nekünk (lásd János 7:37-39). Agur feltett egy kérdést, amire tudjuk a választ:

Példabeszédek 30:4 Ki ment fel az égbe, és ki szállott le onnan? Ki szedte össze markába a szelet, ki kötötte köntösébe a vizet? Ki határozta meg az egész föld határát? Talán tudod, hogy mi a neve, vagy mi a fiának a neve?

A mi mennyei Atyánk az Ő Fiának a köntösébe kötötte a vizeket (a Szent Szellem kenetét).

Apcsel 10:38 A názáreti Jézust felkente az Isten Szentlélekkel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, mert az Isten volt vele.

Pünkösd napján pedig az Úr átadta ezt, az erő Szent Szellemét azoknak, akik kérik. „Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok...”

Az Illés Palástja

A szellemi atyák (az Illések) szívei a szellemi fiaikhoz (Elizeusokhoz) fordulnak ezekben az utolsó napokban (lásd Malakiás 4:5-6). Elizeus Illésnek szolgált és nála kapott kiképzést. Elizeus figyelte Illés minden mozdulatát, és követte, bárhová ment. Elizeus a kenet kettős mértékét kérte, Illés pedig ezt mondta: „ha majd meglátsz engem, mikor tőled elragadtatom, meglesz, amit kérsz”. Hiszem, hogy Illés azt mondta ezzel, hogy ha meglátod, hová megyek a Szellemben, akkor megkaphatod a kenetet, amit kívánsz.

2 Királyok 2:9-14 És mikor általmentek, monda Illés Elizeusnak: Kérj tőlem, mit cselekedjem veled, mielőtt tőled elragadtatom. És monda Elizeus: Legyen, kérlek, a benned való szellemnek kettős mértéke rajtam. És ő monda: Nehéz dolgot kértél; mégis, ha majd meglátsz engem, mikor tőled elragadtatom, meglesz, amit kérsz: ha pedig meg nem látsz, nem lesz meg. És lőn, amikor mentek és menvén beszélgetének, ímé egy tüzes szekér tüzes lovakkal elválasztá őket egymástól. És felméne Illés a szélvészben az égbe. Elizeus pedig ezt látván, kiált: Édes atyám, édes atyám! Izrael szekerei és lovagjai! És nem látá őt többé. És vevé a maga ruháit, és két részre szakasztá azokat, És felemelé az Illés palástját, amely róla leesett, és visszatért, és megállott a Jordán partján. És vevé az Illés palástját, amely róla leesett, és azzal megüté a vizet, és monda: Hol van az Úr, az Illés Istene? És mikor ő is megütötte a vizet, kétfelé vált az; és általment Elizeus.

Elizeus lecserélte a ruháját, és Illés palástja, amit onnantól fogva viselt, az ő hatalmának a szimbóluma lett. Elizeus megütötte a Jordán vizét, és a víz a köntösében meg lett kötve. A Jordán folyó az a hely, ahol Jézus Krisztus Szent Szellembe bemerítkezett. A Jordán vizében szállt Jézusra a Szent Szellem.

Máté 3:16-17 És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és Ő látá az Istennek Szellemét alájőni mintegy Galambot és Őreá szállani. És ímé, egy égi hang ezt mondja vala: Ez az én szerelmes Fiam, akiben én gyönyörködöm.

A vizek most a Mester köntösébe vannak kötve, és Pünkösd napján visszaejtette a palástját az Ő Egyházára. Most rajtunk a sor, hogy kövessük Elizeus példáját. Készek vagyunk eldobni a régi ruházatunkat, és felvenni Krisztus palástját? Ez a nap az Ő hatalmának a napja, és itt az ideje, hogy lecseréljük a ruháinkat és az Atya dolgaival foglalkozzunk. Itt az idő, hogy felöltözzük Krisztust (a Felkentet és az Ő kenetét). Itt az idő, hogy társuralkodóként uralkodjunk, a mai nap királyaiként. Itt az idő, hogy leszámoljunk a régivel, és felöltözzünk a mai nap hatalmába. Ámen.