2015. január 9., péntek

Az évszakok körforgása

AZ ÉVSZAKOK KÖRFORGÁSA


Elaine Tavolacci
A Word In Season / Időszerű Üzenet

Ha egy egész éven át megfigyelsz egy fát, észreveszed, hogy a külseje az adott évszaktól függően változik. Télen a fa terméketlenné és élettelenné válik, az időjárás változásai miatt. A fa életében ez egy száraz időszak, noha ez az alvó állapot szükségszerű ahhoz, hogy megpihenjen a fa. Tavasszal megérkezik a tavaszi eső, és rügyek jelennek meg rajta, a fa elkezd virágokat hajtani, virágba borulni, és levelek nőnek rajta. A gyümölcsfákon elkezdenek kifejlődni a gyümölcsök. Nyáron a fa egészséges és életteli. A napsütéstől megerősödik és virágzó lesz. Ősszel a falevelek színe megváltozik, mivel egy átmeneti időszakot él meg a fa ilyenkor, hogy felkészüljön a télre.

A fák általában nem folyamatosan nőnek egész évben, hanem a nyugalmi időszakokat követik az aktív kiterjedési és fejlődési szakaszok. Ahogy a természetes világban szükségszerűek az évszakok, ugyanúgy nekünk is keresztül kell mennünk szellemileg ilyen évszakokon az életünk során. Rendkívül fontos megtanulnunk, hogy hogyan alkalmazkodjunk ahhoz az időszakhoz, amelyben éppen vagyunk. Az 1 Krónika 12:32 azt mondja, hogy Izsakhár fiai felismerték az időket és az időszakokat a saját életükben.

Az Úr azt mondja azoknak, akik a téli időszakban vannak most, hogy örvendezzetek ebben a hideg, száraz időszakban, mert a tavaszotok már előttetek van. Ez a sivatagos terep a kiképzés helye, ami a gyümölcsözés időszakába visz majd át. Ne vesd meg ezt a sivár időt, hanem bízz Bennem az elkövetkező napokra nézve. Ha úgy is érzed, hogy az egek ércből vannak, és a hangodat nem hallják, céltudatosan menj tovább a nagyobb győzelemért, ami előtted van. Most a felkészülés ideje van, és ahogy Izsakhár fiai tudták, hogyan ismerjék fel az időket és időszakokat a nép számára, te is meg fogod tanulni, hogyan kell felismerésben járni. Bölcsen töltsd el az idődet ebben az időszakban. Tölts időt Velem, és hamarosan visszatérsz a felüdülés idejeibe. Bízz Bennem a meddő időszakokban. Lehet, hogy nem úgy néznek ki a dolgok, ahogy számítottál rá, te viszont ismerd fel minden egyes időszak jelentőségét az életedben. Ne lázadozz a változás idején, inkább továbbra is összpontosítsd a figyelmedet, és tanuld meg, hogyan kell megelégedni minden helyzetben. Engedd, hogy átépítsem az életed, miközben keresztülmész ezeken a korrekciókon.

Maradj meg az Én időzítésemben! Ne próbálj megszülni semmit a maga idején kívül, mert csak Izmael lesz belőle. Én életet adok azokban a téli időszakokban, amikor minden halottnak tűnik körülötted. A tavaszi időszakokban növekedést adok, és minden virágba fog borulni. A nyári időszakokban elhozom a dicsőségemet, hogy új életet adjak, és felüdítselek. Az őszi időszakokban változásokat hozok, hogy felkészítselek a továbblépésre. Tanuld meg felismerni, amit Én cselekszem minden egyes évszakban, hogy elégedett legyél, és képes legyél továbblépni. A változás mindig szükséges a szellemi növekedésedhez. Vannak dolgok, amiket meg kell tanulnod, és változások, amiken át kell menned, amelyek szükségesek a vándorutadhoz minden egyes időszakban. Ne félj a változástól! Annak az ideje van, amikor új kalandokra kell vállalkozni, és új dimenziókba kell belépni az Én dicsőségemben, azáltal, hogy aláveted magadat annak az időnek és időszaknak, amelybe helyeztelek, mondja az Úr.

1 Mózes 8:22
"Amíg csak föld lesz, nem szűnik meg a vetés és az aratás, a hideg és a meleg, a nyár és a tél, a nappal és az éjszaka."

Prédikátor 3:1
Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.

Ézsaiás 35:1-2
Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik rajta a nárcisz. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik.

Acts 14:17
"bár nem hagyta magát bizonyság nélkül, mert jótevőtök volt, a mennyből esőt adott nektek és termést hozó időket; bőven adott nektek eledelt és szívbéli örömet."