2014. november 4., kedd

Istenfélő amerikai bírák bátor döntése

Miután az Amerikai Egyesült Államokban a szövetségi bíróság döntése legalizálta az egyneműek "házasságát" Észak-Karolinában, az állam bírái közül legalább hatan döntöttek úgy, hogy lemondanak bírói állásukról, csak hogy ne kényszerüljenek arra, hogy ilyen egybekeléseket kelljen szentesíteniük.

Mindannyian azért mondtak le október 10-én, mert hiszik, hogy a házasság egy férfi és egy nő közötti szövetség.

Ők név szerint a következők: John Kallam Jr., Gilbert Breedlove, Bill Stevenson, Tommy Holland, Gayle Myrick és Jeff Powell.

Stevenson bíró számára nem volt könnyű a döntés, mivel a családja az ő évi 50.000 dolláros fizetésétől függ, ami az elsődleges bevételi forrás a családban. [Vagyis körülbelül havi 1 millió forintot veszít a bíró ezzel a döntésével. - A fordító megjegyzése.]

"Imádkoztam ezzel kapcsolatban, és bölcsességet kértem", mondta Stevenson a Christian Examiner-nek. "Véleményem szerint, a szíveinket az Úr ellen fordították a világ gondjai, a kívánságaink, és végső soron az erőteljes arroganciánk - az önhittségünk."

"Megvetettük a Szentírás elsődleges tekintélyét, amiben a nemzetünk alapító atyái, mint például John Adams, még bölcsebbek voltak... Az Ószövetségben és az Újszövetségben is elítéli az Úr a homoszexualitást, és mivel neki ez a véleménye, ezért én sem tudnám a hivatalos állami jóváhagyást kimondani az olyan kapcsolatokra, amelyek a Szentírásba ütköznek", nyilatkozta Stevenson.

Stevenson egy másik interjújában, amit a Christian Postnak adott, úgy nyilatkozott azzal a döntésével kapcsolatban, miszerint úgy adta fel a jövedelmét, hogy nem volt biztonsági terve, hogy "Nem szeretném túlzottan bibliainak beállítani magam, de azt olvassuk a Bibliában, hogy 'mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?'. Úgyhogy én erre a lapra tettem föl mindent."

Tommy Holland, aki 24 éve dolgozik rendőrbíróként, azután döntött a kilépés mellett, hogy az állam közleményben tájékoztatta őket, hogy nem fognak vallási alapon kivételt tenni azokkal a bírókkal, akik erkölcstelennek tartják az egyneműek "házasságát".

"Amikor a szövetségi bírák azt a döntést hozták, hogy a melegházasság törvényes, amit Észak-Karolina állam is tiszteletben tart, és mivel a rendőrbírók munkakörébe tartozik többek között házasságkötési ceremóniák levezénylése is, azonnal tudtam, hogy ezt a törvényt nem fogom tudni tiszteletben tartani", mondta Holland a Christian Examiner-nek. "Ellenkezik a hitemmel. Ellenkezik a Biblia mondanivalójával." A jövőjére vonatkozó kilátásokról pedig ezt mondta: "Isten mindig is gondoskodott rólam."

Myrick bírónő a Winston-Salem Journal-nak adott interjúban a következőt mondta: "Ha valakinek van egy meggyőződése, akkor onnan nincs visszaút. Ez [a melegek "összeesketése"] szóba sem jöhetett nálam, bármivel is járjon ez."

"Hiszem, hogy a házasságot egy férfi és egy nő számára rendelte Isten", mondta a bírónő a Christian Examiner-nek. "Ha azt tenném, amire az állam kimondta, hogy meg kell tennem, a törvény ereje alatt, akkor szembemennék a meggyőződésemmel, és ezt nem voltam hajlandó megtenni. Azt akarom tiszteletben tartani, amit az Ige mond."

- - - - -
Eredeti cikk: LifeSiteNews
A magyar változatot a BCN összefoglalója alapján készítette: Országh György