2013. március 30., szombat

Törvénytelenség - A Nagy Küldetés 13. rész

Törvénytelenség - A Nagy Küldetés, 13. rész

2013., 13. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Ezen a héten az Úr egyik legnagyobb kihívást jelentő kijelentésével folytatjuk, ami a tanítványságunkat is érinti. Ennek nem az a célja, hogy még nehezebbé tegye számunkra, hanem csak olyan nehézzé, amilyen valójában. Ha nem olyannak látjuk a tanítványságot, amilyen valójában, az a lehető legnagyobb veszélybe sodorhat bennünket. Nekem az az egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy amikor ott állok az Ítélet Napján, akkor azt hallhassam, hogy "Jól van, jó és hű szolga" (lásd Máté 25:21 Kecsk.), és nem csak rám nézve, hanem rátok nézve is.

A múlt héten az Úr egy kihívó kijelentésével kezdtünk foglalkozni. A Máté 7:21-23 (Káldi Neov.) ezt mondja:
Nem mindenki, aki azt mondja nekem: "Uram, Uram!", megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van.
Sokan mondják majd nekem azon a napon: "Uram, Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben űztünk démonokat, és nem a te nevedben tettünk sok csodát?
Akkor majd kijelentem nekik: "Sohasem ismertelek titeket. Távozzatok tőlem ti, akik törvénytelenséget cselekedtetek!"
A múlt héten kitárgyaltuk az ebben az igeversben szereplő "ismerni" szó jelentését. Most a "törvénytelenség" jelentésével fogjuk ugyanezt tenni, ami miatt ezt a szörnyű ítéletet kaphatjuk, hogy nem engednek be a menny királyságába. Az idők végének a jeleivel kapcsolatosan a következőt mondja az Úr a Máté 24:12-13-ben (Csia):
Annak következtében, hogy törvényrontással telik meg a [világ], a legtöbb emberben elhidegül a szeretet. 
De aki végig állhatatos marad, megmenekül.
Egyértelmű, hogy nem hitetlenekről mondja ezt, hiszen bennük nincs az Úr iránti szeretet, ami meghidegülhetne. Ez tehát az Ő népével fog történni. Nem azt mondja, hogy némelyekkel, vagy vakár sokakkal fog megtörténni, hanem a legtöbb emberrel. Ha szó szerint értelmezzük ezt az igét, ami a legbiztonságosabb értelmezési módszer, akkor ez azt jelenti, hogy az általunk ismert keresztényeknek több mint a fele valószínűleg ki lesz zárva a menny királyságából. Egy pillanatra gondolkodj el ezen. Mindez emiatt az egyetlen tényező miatt történik majd - a törvénytelenség miatt.

Felmérések szerint ma már nincs észrevehető különbség a magukat újjászületett kereszténynek valló emberek és a hitetlenek között. A keresztényekre ugyanúgy jellemző a hazugság, a csalás és a helytelen szexuális kapcsolatok, mint a nem hívőkre. Az evangéliumi keresztényeknél körülbelül ugyanakkora a válások aránya, mint a nem hívőknél. Az igazi tanítványok viszont nem csak hogy másképp viselkednek, hanem eleve más emberek.

A keresztényeknek ragyogó fényként kellene látszódniuk a sűrűsödő sötétségben, mint egy hegyen épített városnak. Ha a sötétség diadalmaskodik, az azért van, mert nem ragyog a fény. Ez több, mint csupán értelmileg meggyőzni és megnyerni az emberek szívét bizonyos dolgokra; itt arról van szó, hogy dicsőségesen különböző és jobb életformát mutatunk be.

A törvénytelenség a fő oka annak, hogy egyre homályosabb a fény Krisztus testében, és annak, hogy a keresztényekben egyre kisebb az Úr iránti szeretet. Valószínűleg azért történik mindez sok kereszténnyel, mert a törvénytelenség bibliai meghatározását sem ismerik. Sokan olyan dolgokat tesznek, amelyekre azt a figyelmeztetést kaptuk, hogy Isten haragját fogják a földre hozni a vég idején, és ők még azt sem tudják, hogy ezek rossz dolgok.

Ha van Bibliánk, vagy van lehetőségünk olvasni, akkor nem lehet az a kifogásunk, hogy soha nem tanítottak minket ezekre. Ha igazán mindennél jobban szeretjük Istent, akkor mindet megteszünk, hogy megtudjuk, mi az, amit Ő helyesel, és mi az, amit nem. Ezt fogjuk vizsgálni a tanulmányunkban. Ezen a héten a Galata 5:19-24-et írom nektek zárásként (Csia):
A hús tettei pedig nyilvánvalóak, ilyenfélék: paráznaság, tisztátalanság, kicsapongás, 
bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, civakodás, féltékenység, indulatoskodás, veszekedések, meghasonlás, versengések, 
irigykedés, részegeskedés, lakmározás és az ezekhez hasonlók. Akik ilyesmiket tesznek - előre megmondom nektek, mint ahogy már előre meg is mondtam -, Isten királyságát nem fogják örökrészül kapni. 
A Szellemnek gyümölcse ellenben: szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, jóságosság, derékség, hűség (hit), 
szelídség, önuralom. Az ilyenek ellen nincs törvény. 
Azok, akik a Felkent Jézuséi, a húst szenvedélyeivel és kívánságaival együtt megfeszítették.
---
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - Lawlessness - The Great Commission, Part 13