2012. április 11., szerda

Rick Joyner - Közösség: a nagyszerű lehetőség

Közösség: a nagyszerű lehetőség - Az élet ösvénye, 8. rész

2012., 15. hét
Rick Joyner
Word for the Week - Heti Üzenet


Ha egy kissé érzékenyen érintett a legutóbbi Heti Üzenet, megértem. Engem is gyakran érzékenyen érintenek azok, amiket az Úr mutat, de ez csak addig tart, míg alaposan meg nem vizsgálom. Az én célom a királyság evangéliumának a hirdetése, és nem a multilevel üzlet reklámozása, noha nagyra tartom. Mindezek ellenére elég sok vitát szoktam okozni azzal, amikor azt mondom, hogy "bizonyos szempontból" a multilevel marketing-es üzletemberek jobban értenek "néhány" királysági alapelvet, mint sokan az egyházvezetők közül. Engem nem zavar, ha az igazsággal keltek vitát. Ez az igazság.

Kész vagyok elismerni, hogy sokak életében a multilevel közösségek átvették a gyülekezet, mint központi közösség szerepét. Ennek nem kell így lennie, noha így van. Viszont más lenne a helyzet, ha ezek az emberek ugyanolyan szintű közösséggyakorlást és tanítványságot találhatnának, mint amilyet egyes multilevel marketing csoportokban. Nem volna szabad kárhoztatnunk azt, ami egy fontos dolgot mutat meg számunkra, amit meg kell látnunk.

A keresztényeknek valódi közösséggyakorlásra és tanítványképzésre van szükségük, amit viszont sokan nem találnak meg a gyülekezetükben. Többször is részt vettem már nagy multilevel cégek igazgatósági ülésén, ami jobban hasonlított egy Bibliakörre, mint egy üzleti találkozóra. Nagyon tetszett, építő volt, és az a remény fogalmazódott meg bennem azóta, hogy a gyülekezet azzá a közösséggé válik egyszer, amire el is vagyunk hívva. A közösség a "közös" szóból származik (az angol szó a "közös - egység" szavak összetétele - a ford. megj.), és ilyen egységesnek is kell lennünk. Az a rendeltetésünk, hogy egy "hegyen épített város" legyünk, a városok pedig több közösség egybefonódást jelentik.

Általában véve, az egyház még nagyon távol van attól, amire az elhívását kapta, de el fog jutni oda. Nem egyetlen lépéssel, de a megfelelő irányba haladás jelenti magát a folyamatot. Ez a folyamat időnként nehézségekkel jár, de egy szent nemzetnek a polgáraivá kell lennünk, és ez ezt a célt szolgálja. Erre a folyamatra van szükség, az összes idegesítő, frusztráló dologgal, a nehéz emberek elviselésével, akiknek ugyanúgy el kell viselniük bennünket is, ahhoz, hogy eljussunk a valódi krisztusi érettségre. A célba érkezés csodálatos lesz, de ez az egyetlen idevezető út.

Egyszer megkérdeztem Brig Hart-ot, aki az egyik legsikeresebb multilevel marketinges üzletember, hogy szerinte mi a multilevel üzletek sikerének az alapja. A válasza egy olyan kulcsfontosságú bölcsességet fogalmazott meg az egyik királysági alapelvről, amit az egyháznak is muszáj lenne látnia. Azt mondta, hogy amikor valaki belép az üzletbe, azonnal megmutatják neki, mit érhet el. Ezután megmutatják neki, hogy éppen most hol áll, majd azt is, hogy mi lesz a következő lépése a cél felé. Ezáltal mindenki folyamatosan tisztában van vele, hogy hol tart a "vándorútján".

Te meg tudod válaszolni ezeket a kérdéseket a saját keresztény életeddel kapcsolatban? Tudod, hogy mit érhetsz el Krisztusban? Tudod, hogy hol tartasz most? Tudod, hogy mi a következő lépésed az úton? Egy újonnan megtért hívő számára ezek mind alapvetőek kellene, hogy legyenek.

Pál, a nagy apostol, azt írta a Filippi 3:13-14-ben, hogy szerinte ő még nem érte el, de "egyet cselekszem, azoknak, amelyek előttem vannak, nékifeszülve, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára" (KSZE). Egyértelmű, hogy nem az üdvösségre jutásról beszélt, vagy az örök életről, amit abban a pillanatban megkapott, amikor hitre jutott a kereszt engesztelésében, az üdvösségére. Ő egy "onnét felülről való elhívásról" beszélt, amit még az Efézusba írt levele idején, az élete végéhez közeledve is úgy látott, hogy még nem érte el. Erről, mondta, hogy ezért "futja a pályát". Te látod ezt az elhívást? Te is ezt igyekszel elérni, ugyanúgy egy irányba koncentrálva, mint Pál?

Ha ezt látnánk magunk előtt, akkor így is tennénk. De hogyan fogjuk meglátni, ha nincs kijelentve számunkra? Azok előtt tárul fel ennek a kijelentése, akiknek annyira fontos, hogy kérjék is, keressék is, és addig zörgessenek, amíg megnyílik az ajtó.

- - -
Fordítás: Országh György