2016. október 23., vasárnap

Az apostoli szolgálat úttörője, C. Peter Wagner hazatért a mennyei dicsőségbe


C. Peter Wagner, az apostoli szolgálat egyik úttörője pénteken, 86 évesen hazatért az Úrhoz. Wagner szívbetegséggel küzdött, valamint júniusban két műtéten esett át.

Barátja, Chuck Pierce, a halálhírt megerősítve azt írta róla Facebook oldalán, hogy Wagner "azok közé tartozott, akik a legnagyobb mértékben formálták a modern egyháztörténelmet".

Wagnert vezető tekintélyként tartják számon a gyülekezetnövekedés és a szellemi harc terén. A World Prayer Center (Ima Világközpont) társalapítója, valamint a Colorado Springsben található Wagner Institute (Wagner Intézet) kancellárja volt. Végzettségeit a Fuller Teológiai Akadémián, a Princeton Teológiai Szemináriumon valamint a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerezte teológia, missziológia és vallástudomány szakterületeken.

Wagner misszionáriusként szolgált 16 éven keresztül Bolíviában, valamint a Fuller Szemináriumon tanított 30 évig. Nemzetközi szolgálóként 70 könyv szerzője volt, ezek között az Imapajzs, a Területi Szellemek és az Apostolok és Próféták című könyveké.

Több közismert szolgáló is megemlékezett róla. Cindy Jacobs, a Generals International alapítója ezt írta a Facebook oldalán: "C. Peter Wagner, aki 27 éve volt a mentorom és az "Apukám az Úrban", átlépett a dicsőségbe. Peter sokunknak hatalmas kincset és örökséget adott át. Mellettünk állt, tanítványként képzett bennünket, szeretett és harcolt értünk. Egy nagy tábornok tért haza most. Semmi kétség afelől, hogy a saját generációjában a Hit Csarnokában szereplők között van a helye. Köszönöm Uram, ezt a példaszerűen élt életet!"

- - - - - - - - - -