2016. március 7., hétfő

Könyvszemle: Dicsőséginvázió

Végre egy David Herzog könyv magyarul! A Dicsőséginvázió megmozgat és új távlatokat tár elénk

Ahogy elkezdtem olvasni a könyvet, rögtön az első benyomásom ez volt: ez egy lendületes könyv! Emellett érezni lehet, hogy ez az, amire ma nagyon szükség van - hogy lendületbe jöjjünk mi is és Isten dicsőségének az inváziója betörjön az életünkbe! A Dicsőséginvázió nem valamiféle teológia könyv, ami a lendületes tartalom miatt éppen hogy nagy előnyére válik. Talán mivel újszerű a témakör a magyar keresztény irodalomban, az üzenet és a tartalom magyar nyelvű visszaadása is biztos, hogy egy folyamatos kiforrás folyamatán fog keresztülmenni, ami a szellemi valóság teljességét keresők legnagyobb örömére fog szolgálni. A Dicsőséginvázióban a terjengős teológiai fejtegetések helyett inkább egy lendületes szemlélettel kapunk pillanatképeket a természetfeletti bibliai eseményekről, az Istentől kapott lehetőségeinkről, emellett döbbenetes csodákról olvashatunk bizonyságokat, amelyek David szolgálata során következtek be.

David Herzog szinte „hiperűrsebességgel” vezet be bennünket azoknak az összefüggéseknek a felismerésébe, amelyeket a Biblia újra és újra elénk tár egy ismétlődő mintaként. Ez a bibliai minta Isten tervét mutatja be azzal kapcsolatban, hogy hogyan végez teremtő munkát a hang Isten Dicsőségében, és hogy hogyan tudjuk ugyanezt alkalmazni mi magunk is. Ezzel kapcsolatban a tudomány is egyre több dolgot állapít meg manapság. A legújabb tudományos felfedezések mindig új kérdéseket vethetnek fel az emberiség előtt, de Isten igéje mindenben válaszokat tartogat számunkra. Erről tanúskodik ez a könyv.

A könyv olvasásakor az volt az élményem, hogy egy-egy kóstolót kaptam ezekből a friss igei meglátásokból, amelyekből még többet szeretnék kapni. De nemcsak további igetanulmányozásra sarkallt, hanem felkeltette bennem azt a régóta bennem rejlő meggyőződést is, hogy Jézus követőiként is többre vagyunk teremtve, mint amit eddig megtapasztalhattunk. A teremtő csodák megtapasztalása, az idő és a tér akadályainak az eltűnése számunkra is mind elérhető a dicsőségzónában. Ebbe vezet be bennünket ez az erőteljes új könyv, a Dicsőséginvázió.

Országh György
a Prófétai Napló szerkesztője,
a Miskolci Apostoli Gyülekezet presbitere és dicsőítésvezetője

Hol lehet beszerezni a könyvet?

A „Dicsőséginvázió” című könyvet magyar nyelven a Bétel kiadó adja ki, amit a Veresegyházon, 2016. március 12-14. között a könyv szerzőjével, David Herzoggal megrendezett „Dicsőséginvázió” konferencián is meg lehet vásárolni, valamint megrendelhető a Nagykövetség.com oldalán.

További információ a könyvről és a konferenciáról: Nagykövetség.com