2016. március 10., csütörtök

Az eljövendő Király - A Jelenések Könyve, 7. rész


Az eljövendő Király - A Jelenések Könyve (7. rész)

2016., 8. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Folytatjuk tanulmányunkat a Jelenések 1:​​7-tel:​

Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.

Ahogy Jézus a felhők közé emelkedett, ugyanúgy felhők között fog visszatérni. Semmi kétség ​​afelől,​ hogy ezeket a felhőket szó szerint kell érteni, de ahogy jóformán mindennek, amit szó szerint kell érteni a Szentírásban, ​ennek ​​is van szellemi jelentősége és üzenete.

Sok bibliai szimbólumnak különböző helyzetekben különböző jelentés​e van. Ez nem azért van, hogy összezavarja az Isten igazságának keresőit, hanem inkább azért, hogy megtanítson minket az Ő Szent Szellemétől függeni, mely által bevezet minket minden igazságba. Az ​alap​elvek és a ​minták segítségünkre lehetnek, de félrevezethetnek ha elkezdünk ezektől függeni a Szent Szellem helyett. 

Egy kulcs​ ahhoz​, hogy megértsük milyen módon fog visszatérni az Úr, az Apostolok Cselekedetei 1:9-11-ben található, amikor felemelkedett: 

Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, és ezt mondta: "Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe."

Ahogy a felhő befogadta őt, amikor felemelkedett, ugyanúgy a felhőkön fog visszatérni. Ismét mondom, ez szószerint értendő, de ugyanakkor egy kijelentés is azokra az időkre nézve, amikor vissza fog térni. Mivel a felhők a Szentírásban gyakran utalnak zűrzavarra, különösen a nemzetek közti zűrzavarra, számíthatunk rá, hogy hasonló időben fog megtörténni. Több, a Szentírásban található prófécia is ​alátámasztja ezt.​ Hogy néhányat említsünk: 

"Sűrű felhők leplezik Őt..." (Jób 22:14)

"A sötétséget tette rejtekévé maga körül, mint egy sátrat, a sötét vizeket, a gomolygó fellegeket" (Zsoltárok 18:12)

"Felhő és sűrű homály veszi körül ..." (Zsoltárok 97:2)

"Mert közel van a nap, közel van az Úr napja! Borús nap lesz az, a népek ideje." (Ezékiel 30:3)

"Láttam az éjszakai látomásban: Jött valaki az ég felhőin, aki emberfiához hasonló volt" (Dániel 7:13)

"mostantól fogva meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhőin" (Máté 26:64)

Ahogy azt látni fogjuk, különbség van az "ég felhői" és a föld felhői között. Visszajövetelekor mindkettőből lesz, de később egy mélyebb módon fogjuk megérteni a menny felhőit, mivel ezek azok, amelyek közé elrejtőzött. 

Azt is meg kellene tanulnunk, hogy ​​​​a felhőkben​ ​keressük​ ​Őt​, avagy a zűrzavarban, a nemzetek zűrzavarában. A nemzetek közti káosz és zűrzavar mögött sokkal több van az evilági politikánál. Sok esetben ez ​​​​annak​ ​​a ​következménye,​ ​hogy a sötétség erői felbolydulnak attól, amit Isten tesz. Arra törekszenek, hogy elhomályosítsák vagy teljesen elfojtsák Isten munkáját, mint a Jelenések 12-ben, ahol az volt az ördög taktikája, hogy elárassza az egyházat. A lényeg az, hogy amikor a nemzetek között nagy felbolydulás támad, meg kell tanulnunk azt keresni, hogy mit tesz Isten.

Egy másik fontos tényező, hogy amikor Jézus felemelkedett, az Ő hűséges követői "​feszülten néztek" utána. Ugyanez lesz igaz akkor is, amikor visszatér: az Ő hűséges követői "feszülten néznek" majd Őrá. Az Ő népe ​​sok​ ​mindennel ​foglalatoskodott ezidáig, jó dolgokkal, amelyeket Ő bízott rá a népére, de a végén minden egyedül Jézusról fog szólni.

Közvetlenül a Mennybemenetele előtt Jézus követői a beszélgetéseik során az Ő Királyságának az eljövetelére összpontosítottak, és az Ő hűséges követői az Ő visszajövetele előtt is erre fognak fókuszálni. ​Ez az üzenet fogja bevezetni a korszak végét, ahogy ezt több helyen is látni fogjuk a Jelenések könyvében.

A két angyal megjegyzése a tanítványokhoz szintén fontos: "miért álltok itt az ég felé nézve?" Biztosítják a tanítványokat arról, hogy Jézus ugyanúgy fog vissza is térni, mint ahogy látták elmenni, de valójában burkoltan arra céloztak: "nincs jobb dolgotok?" De igen​, volt​. A munkájuk csak akkor kezdődött. A legfontosabb alapon kellett elkezdeniük - így tehát visszatértek Jeruzsálembe, ahol az imádkozásnak szentelték magukat. 

Így ment el és ugyanígy fog vissza is térni. Ennek a kornak a nagy munkája azzal kezdődött, hogy az Ő népe együtt lakozott egységben, mialatt odaszentelték magukat az imádkozásra és ugyanígy is fog végződni: az Ő népe egységben, imádkozva.​ Mi lenne, ha nekikezdenénk?

-------------------------
Fordítás: Gáll Edit
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - The Coming King—The Book of Revelation