2014. május 20., kedd

Észak-Magyarország a fókuszban

Már írtam itt a blogon az Észak-Magyarországi dolgokra vonatkozó prófétai látásról, üzenetről, aminek a beteljesülései láthatóak, hallhatóak voltak azóta.

A prófétai üzenet összefoglalójában az alábbi területeket említettem: "A mi régiónkban többféle különböző probléma egybeeső fokozódása fogja sokak számára elviselhetetlenné, vagy rendkívül nehézzé tenni az életet. A természetben, a gazdasági életben, a társadalmi feszültségekben, és különösen az Ukrajnában folyó események közvetett hatásaiban is látható lesz ez."

Korábban már írtam a természeti mozzanatokról, most a társadalmi feszültségekkel kapcsolatos eseményekről fogok említést tenni. Amikor látok-hallok ezekkel kapcsolatos híreket, eseményeket, azokat továbbra is szeretném közzétenni itt. Kérlek, kövessétek nyomon a Prófétai Napló facebook oldalt is.

Ma az Indexen találtam egy cikket, ami olyan eseményről szól, ami a régiónkban sajnos nem nagyon meglepő, de elszomorító, de az utóbbi időkben nem lehetett hallani ilyesmiről, csak most májusban (romák házára dobtak molotov-koktélt Ónodon). A cigány és a magyar lakosság közötti feszültségeket csak Isten uralma fogja tudni stabilan feloldani, ami nem merül ki annyiban, hogy kereszténynek mondjuk magunkat. Igazi Jézus-követő, Isten jelenlétében, a Szent Szellemben élő embereknek kell lennünk, nekünk magyaroknak, és a romáknak is. Ezt nem lehet elintézni egy "előremenéssel", egy látványos megtérő-imával, vagy néhány istentisztelet látogatásával. Krisztus-követő tanítványokká kell lenni, és ez azoknak a felelőssége elsősorban, akik az evangéliumot hirdetik.

Ha nem történnek gyökeres változások a gyülekezetekbe járók életében ezen a téren, akkor a természetes módon fokozódó problémákat a kereszténység sem fogja tudni megállítani. Isten ítélete a gonoszságok szövevényes, súlyos elterjedése miatt megállíthatatlan, és Észak-Magyarország kiemelkedő ebben.

Ahogy az összefoglalóban is írtam: Igaz, hogy az igazak imáira odafigyel az Úr, de az igazaknak is oda kell figyelni az Úrra. Az Úr három fő dolgot cselekszik folyamatosan a földön: kegyelmet, ítéletet és igazságot (lásd: Jeremiás 9:24). Miközben az Ő kegyelme örökkévaló, azért van ítélet is időről időre, hogy a bűnös, gonoszsággal terhelt dolgokat megállítsa, a jót megerősítse, és így megtörténhessen az igazságosság megszilárdítása. Érdemes imádkozni, de úgy, hogy ismerjük és elismerjük Isten útjait, szándékait, és várva várjuk a végcél beteljesülését: az igazságosság felemelkedését, ami Istennek dicsőséget hoz, az embereknek pedig áldást.

Országh György

A prófétai üzenet összefoglalóját az Imádat Sátor oldalon találjátok, az azóta megfigyelt természeti mozdulásokról néhány napja kezdtem írni itt a blogon.