2010. június 14., hétfő

Folyamatos segítségnyújtás a keresztények részéről

A keresztények segítsége folyamatosan szerveződik és történik. Az Új Kezdetek gyülekezet Miskolcról már meg is látogatott két családot Felsőzsolcán, akiknek lakhatatlanná vált a házuk, és anyagi segítséget nyújtott, valamint felajánlotta a fizikai segítséget is. Az egyik családnál, amit szükséges volt elszállítani a helyszínről, azt elvitte Boros Janó biztonságba helyezni, valamint az elázott ruhákat Trecsik Karcsiékhoz vitte, akik azzal segítenek, hogy kimossák a ruhákat.

Az anyagi segítséghez nagyban hozzájárult a debreceni "The House" / "A Ház" keresztény közösség is,  akik szintén felajánlották, hogy pakolni és takarítani is el szeretnének jönni, és ugyanígy a szintén debreceni Church of God gyülekezet is felajánlotta a segítségét, hogy ők is lejönnek egy csapattal. Mindnyájukat Boros Janó fogja tájékoztatni majd, aki rendszeresen ott jár. Janó Alsózsolcán lakik, tehát a szomszédos kisvárosban, és folyamatosan tartja a kapcsolatot felsőzsolcai családokkal, valamint nagyon sokat segített ott az árvíz napjain is a homokzsák pakolással.

Istené legyen a hála, hogy mindezeket megtehetjük, és egyre több családnak lehet reménysége Felsőzsolcán. Az adományainkat Isten szeretetének a küldeményeként adjuk át, és ezt jó szívvel fogadják mindeddig a családok.