2014. május 29., csütörtök

A társadalmi feszültségek újabb mozzanata Miskolc környékén

Csak egy rövid figyelemfelkeltés: a Miskolc környéki városok tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek amiatt, hogy Miskolc május 8-i rendeletmódosítása szerint akkor kapnak milliós támogatást a szociális bérlakásokból elköltöző romák, ha Miskolc határain túl vesznek ingatlant. (Az erről szóló mai cikket itt olvashatod az Origo oldalán.) Ahogy a május 3-i Imádat Sátor alkalmon elmondtam a prófétai látást, Észak-Magyarország ítélete közeledik. Az egyik terület, ahol ennek az előjeleit látni fogjuk, a társadalmi feszültségek. A cigány és a magyar lakosság közötti feszültségek nagyon jellemzőek sajnos ebben a régióban, és úgy látszik, egy olyan folyamat indult el, amit már egyáltalán nem könnyű megállítani.

Mindez azért fontos, mert ezek is előjelei annak, amiről a prófétai látás szólt: Észak-Magyarországon "...többféle különböző probléma egybeeső fokozódása fogja sokak számára elviselhetetlenné, vagy rendkívül nehézzé tenni az életet. A természetben, a gazdasági életben, a társadalmi feszültségekben, és különösen az Ukrajnában folyó események közvetett hatásaiban is látható lesz ez."

Ebből elsősorban Isten népének kell tanulságokat levonnia. Muszáj egy sürgős újjáépítésbe kezdeni, melynek során mindent átértékelnek a gyülekezetek, és Jézus beszédeinek a kősziklájára alapoznak és építenek, mert enélkül súlyos romláson fognak keresztülmenni az elkövetkezendő megpróbáltatások által. Itt kezdődik, a mi régiónkban, de Isten az Ő háza felett mindenhol ítéletet fog tartani. Ő mindenképpen megdicsőíti magát. Legyünk részesei annak, ahogy Ő megdicsőül, és ne a megszégyenülésünk által kelljen ennek megtörténnie. ~O.Gy.